Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  05:30:00

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την άσκηση

Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν ανάγκη μια έντονη σωματική δραστηριότητα με ελάχιστη διάρκεια επτά λεπτών την ημέρα. Όσο περισσότερος χρόνος τόσο καλύτερα για την ψυχοσωματική τους υγεία.

Μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα στην εποχή μας αρκετά παιδιά δεν αφιερώνουν καν αυτό τον λίγο χρόνο για άσκηση.

Οι ερευνητές μελέτησαν πάνω από 600 παιδιά ηλικίας εννέα έως 17 ετών, των οποίων παρακολούθησαν τη σωματική δραστηριότητα επί μια εβδομάδα με φορητά επιστημονικά όργανα, σε συνδυασμό με την συνεχή καταγραφή άλλων παραμέτρων υγείας (βάρος, περιφέρεια μέσης, πίεση αίματος κ.α.).

Η μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται τελικά πολύωρη έντονη σωματική δραστηριότητα για να αποκομίσουν τα οφέλη της άσκησης για την υγεία τους, καθώς ακόμα και επτά λεπτά σε καθημερινή βάση φαίνεται να επαρκούν. Όμως αυτά τα επτά λεπτά πρέπει να αφορούν πραγματικά έντονη άσκηση προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της παχυσαρκίας και άλλων πιθανώς προβλημάτων υγείας.

Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά περνούν πάνω από τα δύο τρία του χρόνου τους (σχεδόν το 70%) σε καθιστικές δραστηριότητες, το 23% σε ελαφρές σωματικές δραστηριότητες, το 7% σε μέτριας έντασης δράσεις και μόλις το 0,6% σε πραγματικά έντονη σωματική δραστηριότητα.
Σε γενικές γραμμές, τα αγόρια κάνουν λιγότερο καθιστική ζωή από τα κορίτσια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline