Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  08:01:25

Βούτσης: Ζήτημα αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος στην παρούσα Βουλή δεν υφίσταται

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής αλλαγή κυβερνητικού σχήματος στην παρούσα Βουλή, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Νίκο Βούτση.


Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ανέφερε ότι, όπως γίνεται και στην Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν συγκλίσεις όλων των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων πάνω σε μια προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη και για κάθε επιμέρος κράτος. Σημειώνει ότι σε αυτή τη συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται από τις θέσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μετάλλαξης του. «'Αρα, είναι θέμα ενόψει και του Συνεδρίου σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δικών τους επιλογών να αποδεσμευθούν, να αποσχετιστούν από την ιστορική συγκυβέρνηση την οποία είχαν με τη

Δεξιά επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη φάση των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας», τονίζει.
Σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα διεκδικήσει, και πιστεύω με μεγάλες πιθανότητες, να είναι πρώτο κόμμα και ο κορμός της μελλοντικής κυβέρνησης». Ο ψηφισμένος νόμος της απλής αναλογικής προσφέρει πολλές δυνατότητες για συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση, αναφέρει ο κ. Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι μονόδρομος για το "μετά" για τη χώρα, κατά τη γνώμη μου. Για μετά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την επιτήρηση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline