Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  04:44:17

Περισσότερα από 11.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο της Συρίας

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα βρετανική ΜΚΟ η οποία επισημαίνει ότι τα παιδιά ζουν καθημερινά με τον τρόμο νέων βομβών και σφαιρών.

 

Περισσότερα από 11 χιλιάδες παιδιά έχουν χάσει πρόωρα τη ζωή τους στον συριακό εμφύλιο, στο 3ο πλέον έτος του, τα 128 από τα οποία από την χρήση χημικών όπλων, ενώ άλλα 389 από τις σφαίρες των ελεύθερων σκοπευτών, αναφέρει σήμερα η βρετανική ΜΚΟ «Ομάδα Έρευνας της Οξφόρδης», που συνεργάζεται με αρκετές συριακές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έντεκα χιλιάδες τετρακόσια είκοσι παιδιά, 17 ετών το μεγαλύτερο σε ηλικία, συγκαταλέγονταν στους 113.735 νεκρούς της εμφύλιας σύρραξης, φέτος την 31η Αυγούστου (στις τάξεις εκείνων που δεν έχουν συμμετοχή στις εχθροπραξίες, αποκλειστικώς).
Τα 7.557 (το 71%) παιδιά τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν εξερράγη πλησίον τους όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, ή έσκασαν βόμβες-οβίδες και έπεσαν ρουκέτες.

Εξάλλου, 2.806 παιδιά (26,5%) σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός ημιβαρέος πυροβόλου όπλου και από αυτά 764 εκτελέστηκαν «με συνοπτικές διαδικασίες».
Πολλά είναι όμως και τα παιδιά που έχουν υποστεί βασανιστήρια. Συγκεκριμένα, 112 παιδιά, ηλικίας 12 ετών το μεγαλύτερο, άρρενες κατά πλειοψηφία δύο τρίτων, βασανίστηκαν.

Συντάκτης του πορίσματος, παρουσιάζοντάς το νωρίτερα σήμερα στο Λονδίνο εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για την τόσο εκτεταμένη παιδική θνησιμότητα εν μέσω μακρόχρονων εχθροπραξιών.

Συνάδελφός του δήλωσε από την πλευρά του ότι, τα παιδιά της Συρίας νιώθουν αληθινό τρόμο αντιμέτωπα συνεχώς με την προοπτική κι άλλων βομβών κι άλλων σφαιρών, τονίζοντας ότι εκείνο που τα παιδιά αυτά προσμένουν είναι να έρθει βιώσιμη ειρήνη στη Συρία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline