Κυριακή 28 Μαϊου 2017  11:31:18

Αδίστακτοι οι Τούρκοι θέλησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης, σε μια διπλά δύσκολη ημέρα χθες για την Ελλάδα. Νέες παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας από τουρκικά μαχητικά. Επίδειξης δύναμης και εκφοβισμού των κατοίκων. Κύριο

Συνέβησαν κατά τις ώρες κατά τις οποίες η χώρα μας αντιμετώπιζε με ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις την ναυτική τραγωδία στην Αδριατική.

Για έκτη φορά φέτος, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο επάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων, ενώ άλλο ζεύγος τουρκικών F-16 έκανε παραβίαση επάνω από το Αγαθονήσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Στις 15:22, δύο τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, μεταξύ Λέσβου και Χίου, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, και στις 15:51 παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο επάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους σε ύψος 21.000 ποδιών, ενώ εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 15:54 νοτίως της Σάμου.

Επίσης, στις 15:46, άλλα δύο τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης, στις 15:49 παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο επάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 18.000 ποδιών και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 15:52, επίσης νοτίως της Σάμου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα