Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  08:15:08

Η απανθρωπιά του ΕΝΦΙΑ και του δίδυμου Τσακαλώτου- Αλεξιάδη στο ΥΠΟΙΚ. Απαιτούν ΕΝΦΙΑ από το «Άσυλο Ανιάτων», τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» κ.α. ιδρύματα. Κύριο

Ανήμπορες να καταβάλλουν τους φόρους του ΕΝΦΙΑ- οι διοικήσεις των φιλανθρωπικών και κοινωφελών ιδρυμάτων, που λειτουργούν συνήθως χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Νέο προκλητικό, στυγνό και απάνθρωπο, φαινόμενο εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ, με έγκριση των αρμόδιων υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Τρύφωνα Αλεξιάδη. Το ιλιγγιώδες ποσό των 92.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», για τον ΕΝΦΙΑ.
Ο οργανισμός τονίζει ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, ενώ υπογραμμίζει πόσο δύσκολο γίνεται το έργο του με τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν.

Να σημειωθεί ότι πριν δύο ημέρες, το Χαμόγελο του Παιδιού, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι πρέπει να πληρώσει 57.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της Πολιτείας.

«Ήρθε και φέτος ο Άι Βασίλης με τα δώρα. Σε συνέχεια ερωτήσεων δημοσιογράφων αλλά και δωρητών σχετικά με το φετινό ΕΝΦΙΑ, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ενημερώνουν ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών δεν τους ξέχασαν ούτε φέτος και τους έστειλαν το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καλούνται σήμερα να καταβάλουν 92.000 Ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 300 οικογένειες με 450 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 10 εργαζομένους» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS κ. Γιώργος Πρωτόπαπας.

Και πρόσθεσε: «Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μία νέα φορολογική πολιτική κατά των Σωματείων στη χώρα μας.
«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες».

ΕΝΦΙΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ κλήθηκε να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων

Το ιστορικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί «ως ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».
Φωτογραφία αρχείου από διαδήλωση τροφίμων του Άσυλου Ανιάτων στο κέντρο της Αθήνας

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου, το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, και ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί «ως ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».

«Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 € και ο φετινός στα 1.028.000,05 € παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας», αναφέρει το Άσυλο, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Επισημαίνει δε ότι τα 396 από αυτά τα ακίνητα είναι ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το ίδρυμα περιθάλπει 200 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί.

Για την περίθαλψή τους εργάζονται 140 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
άγωσαν τα χαμόγελα «στο Χαμόγελο του Παιδιού»- ΕΝΦΙΑ άνω των 57.000 ευρώ

-Ανοικτές επιστολές στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από δύο νέους που πέρασαν από τη ΜΚΟ' Χαμόγελο του Παιδιού»

Πάγωσαν τα χαμόγελα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» μια από τις κορυφαίες ΜΚΟ στην Ελλάδα, όταν είδαν τη «λυπητερή» του ΕΝΦΙΑ, καθώς καλείται να καταβάλλει ποσό άνω των 57.000 ευρώ! (57.313,31€) παρά τις περί αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Το «Χαμόγελου του Παιδιού» προειδοποιεί πως «κάθε 1€ φορολογίας στερείται ουσιαστικά από τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' κάνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους».
«Παρά τις τεράστιες προσπάθειες να εισακουστούν από την Κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά μας, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε τελικά τίποτα δεν υλοποιήθηκε και σήμερα λάβαμε επίσημα το εκκαθαριστικό σημείωμα. Το Χαμόγελο του Παιδιού», που χωρίς να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, σήμερα πρέπει να καταβάλλει 57.313,31€», αναφέρει χαρακτηριστικά το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως επισημαίνει «από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1.000.000 παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα. Είναι ένας αμιγώς ελληνικός Οργανισμός, ο μόνος Οργανισμός στην Ελλάδα με πανελλαδική δράση, διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και ο μόνος με τόσο ευρύ φάσμα δράσεων. Στελεχώνεται από 437 άτομα έμμισθο επιστημονικό προσωπικό με την υποστήριξη 2.770 εθελοντών πανελλαδικά» και συνεχίζει:
«Δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα Παιδικής Προστασίας και αποτελεί πιστοποιημένο φορέα παροχής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

»Είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

»Παρέχει υπηρεσίες και υλοποιεί δράσεις, στηρίζοντας ουσιαστικά τις κρατικές δομές. Υποστηρίζει και συνεργάζεται με τους θεσμούς».

Όπως αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέχρι σήμερα καταβάλλει με απόλυτη συνέπεια Τέλη Κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρο ιδιόχρησης ακινήτων, φόρο μισθώσεων ακινήτων, φόρο δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτων, φόρο αποδοχής κληρονομιάς, κ.λ.π., καθώς και όλους τους παρακρατούμενους.

Παράλληλα, οι δράσεις που υλοποιεί απευθύνονται στο σύνολο των παιδιών που διαβιούν στην Ελλάδα, παρέχοντάς τους προληπτικές υπηρεσίες και ενημέρωση, ενώ σε συγκεκριμένες ομάδες παρέχει υπηρεσίες αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν. Πιο συγκεκριμένα για παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, για παιδιά θύματα εξαφάνισης, για παιδιά με προβλήματα Υγείας, για παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε στη δημοσιότητα ανοικτές επιστολές δύο νέων στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που πέρασαν από τη ΜΚΟ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline