Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  00:22:46

Επιμένει και προειδοποιεί η «Ελληνική Χρυσός» ότι δεν λύθηκαν οι βασικές εκκρεμότητες με την Κυβέρνηση, τον υπουργό κ.Σταθάκη και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Κύριο

Να προχωρήσει η έκδοση «αδειών ρουτίνας», όπως χαρακτηρίζονται από την εταιρία, για το έργο των Σκουριών ζητά η Ελληνικός Χρυσός υποστηρίζοντας ότι οι άδειες αυτές είναι ανεξάρτητες από τη διαδικασία της διαιτησίας.

Επανέρχεται με ανοικτή δημόσια δήλωσή της, για να θέμα, το οποίο θεωρεί ανοικτό και εκκρεμές για τη καλή λειτουργία της επιχείρησης, που δεν έλυσαν οι τρείς(απρόθυμες και τόσο καθυστερημένες) υπογραφές από τον υπουργό κ.Σταθάκη. Άδειες μικρής αξίας και σχεδόν συμβατικές, υποστηρίζει αλλά αναγκαίες μέχρι τη έκδοση της καθοριστικής απόφαση της Διαιτησίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου- Καναδικής Εταιρείας σε τρείς μήνες, το αργότερο. Αναλυτικά η Ελληνικός Χρυσός αναφέρει και εμμέσως επισημαίνει και προειδοποιεί σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:
«Αυτή τη στιγμή, ορισμένες άδειες για το έργο των Σκουριών παραμένουν σε εκκρεμότητα. Όλες οι απαραίτητες από πλευράς της Εταιρείας ενέργειες για τις παραπάνω άδειες έχουν εκπληρωθεί και ως εκ τούτου η έκδοση τους είναι απολύτως νόμιμη. Δεν υπάρχει κανένας νομικός ή συμβατικός λόγος για τη μη έκδοση τους.

Προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης διαχρονικά, όλες οι βασικές άδειες και εγκρίσεις για το έργο των Σκουριών έχουν ήδη χορηγηθεί και εκκρεμούν αποκλειστικά και μόνον δευτερεύουσες άδειες ρουτίνας απαραίτητες για την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές.

Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Μεταβίβασης, η έκδοση των αδειών αυτών είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία της διαιτησίας. Στην πραγματικότητα η διαιτησία αφορά στο Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου, και για να λειτουργήσει θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα τόσο του Μεταλλείου της Ολυμπιάδας όσο και των Σκουριών». Υπαινίσσεται ότι υφίσταται μάλλον μια ταλαιπωρία σκοπιμότητας και κακής πίστης από το αρμόδιο Υπουργείο και τον αρμόδιο Υπουργό. Με πιθανές σύντομα νέες αντιδράσεις της εταιρείας και νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην περιοχή και την Αθήνα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline