Nίκος Μιχαλολιάκος: Ούτε Μάρξ, ούτε και Ροκφέλλερ

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, καταρχάς επί της διαδικασίας. Η ώρα είναι 4.10'. Προηγουμένως ο κ. Βενιζέλος διεμαρτυρήθη διότι όταν η κυβέρνησή του έφερνε ένα νομοσχέδιο ως κατεπείγον, τον κατηγορούσαν –και αυτόν και τους συνεταίρους του στην κυβέρνηση- ότι κάνει πραξικόπημα και ζήτησε συγνώμη.

Δεν ξέρω αν είναι πραξικόπημα αυτό που γινόταν ή που γίνεται σήμερα. Ως προς την ώρα, στις 04.10' το πρωί να συνεδριάζουμε, μόνο πραξικοπήματα γίνονται αυτή την ώρα!

Η όλη διαδικασία θυμίζει βιαία προσαγωγή. Ενώ έχει κλείσει επίσημα η Βουλή, αιφνιδιαστικά συγκαλείται και μέσα σε λίγες ώρες πρέπει οι Βουλευτές να αποφασίσουν και να ψηφίσουν για ένα κείμενο περίπου πεντακοσίων σελίδων. Χρησιμοποιείται συχνά το παράδειγμα του κ. Χρυσοχοίδη, ο οποίος δεν είναι σήμερα Βουλευτής και ο οποίος ομολόγησε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο. Τιμωρείται για την ειλικρίνειά του, γιατί είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο, όπως οι περισσότεροι σήμερα δεν θα έχουν διαβάσει τις πεντακόσιες σελίδες των νομοθετημάτων του νέου μνημονίου.

Θα ήθελα ακόμη προς αυτούς τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προς τιμήν τους καταψηφίζουν το μνημόνιο και τηρούν την προεκλογική τους υπόσχεση, να πω ότι μαζί με τους υπολοίπους έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Αν ήθελαν το λόγο εν τοιαύτη περιπτώσει, θα μπορούσαν να έχουν μια κοινοβουλευτική ομάδα –έχουν τον ικανό αριθμό- και να έχουν εκπρόσωπο για να μιλήσει. Δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, και να καταψηφίζεις το μνημόνιο από τη μια μεριά και από την άλλη να θέλεις να είσαι και να εξακολουθείς να είσαι αντιμνημονιακός, στηρίζοντας μια μνημονιακή κυβέρνηση.

Προ ημερών είδα σε ένα τηλεπαράθυρο έναν εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι η Χρυσή Αυγή έχει υπόγεια συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, εσείς ψηφίζετε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο. Τα ίδια και από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εμείς συνεργαζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία. Μην αγωνιάτε. Δεν είμαστε με κανέναν από τους δυο. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές. Είμαστε εναντίον και των καπιταλιστών και των μαρξιστών. Το σύνθημά μας είναι «ούτε Μαρξ ούτε Ροκφέλερ».
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)

Κατεπείγον, παραμονές της Παναγίας, γιατί πρόκειται αύριο να ψηφίσει το Κοινοβούλιο της Φιλανδίας. Ξέρετε, η Φιλανδία είναι η πατρίδα του Αϊ Βασίλη. Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι όλα αυτά που μας δίνουν οι Ευρωπαίοι είναι δώρα αγιοβασιλιάτικα, αλλά δεν είναι.
Είπε προηγουμένως ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλαούρας, ότι μας απειλούσαν οι Ευρωπαίοι με άτακτη χρεοκοπία. Γιατί να μην απειλούμε εμείς τους Ευρωπαίους με άτακτη χρεοκοπία;

Έχουν διαβάσει τι είπε ο ίδιος ο Tusk στο Economist; Θα το επαναλάβω. Είπε ότι θα καταστρεφόταν η Ευρώπη. Διαβάσανε την έκθεση των πέντε σοφών οικονομολόγων της γερμανικής καγκελαρίας, οι οποίοι λένε ότι πρέπει να βρούμε τρόπο, ούτως ώστε να μην κινδυνεύει το ευρώ από την περίπτωση της χρεοκοπίας μιας χώρας; Δεν χρησιμοποιήθηκε αυτό το πράγμα.

Κατεπείγον, λοιπόν, το ζήτημα του νέου μνημονίου. Και, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα κατεπείγον. Στα ελληνικά νησιά σήμερα, αυτές τις ημέρες, γίνεται ένας «σεισμός». Γίνεται κυριολεκτικά μία εισβολή. Δεν θέλετε να τους λέμε λαθρομετανάστες. Το λεξικό του Μπαμπινιώτη την αναφέρει τη λέξη. Και έτσι έχει καταγραφεί. Έτσι την έλεγαν στα δελτία ειδήσεων. Έτσι την έλεγαν όλες οι εφημερίδες, ακόμη και οι λεγόμενες «προοδευτικές». Παράτυποι μετανάστες θέλετε; Παράτυποι τουρίστες; Ό,τι και αν είναι αυτοί, έχουν κάνει απόβαση κυριολεκτικά.

Εδώ έρχομαι να θέσω κάποια ερωτήματα, γιατί το ζήτημά μας είναι η Ευρώπη. Τι έκανε η Ευρώπη γι' αυτό το θέμα; Έδειξε για μία ακόμα φορά τη μεγάλη της υποκρισία. Υποσχέθηκε 470 εκατομμύρια σε ορίζοντα τετραετίας. Είπε ότι από τα εκατομμύρια των παρανόμων εισελθόντων αλλοδαπών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα πάρουν δεκαέξι χιλιάδες. Η Βουλγαρία, η οποία έχει πληθυσμό ίσο με την Ελλάδα, θα πάρει διακόσιους είκοσι εννιά. Όλα αυτά τα θεωρήσαμε θετικά! Και έσπευσε και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αβραμόπουλος, να πιέσει να πάρουμε αυτά τα 470 εκατομμύρια.
Και εδώ τίθεται ένα άλλο θέμα. Ισχυρίζονται πολλοί εκ μέρους της Κυβερνήσεώς σας -και εν μέρει έχουν απόλυτο δίκιο- ότι αυτοί είναι πρόσφυγες πολέμου. Ποιοι κάναν αυτόν τον πόλεμο;

Εδώ είναι η ομολογία του πρώην Αρχηγού της DIA, της μυστικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, του Φλι, ο οποίος βγήκε στο Alza Zira και είπε: «Η Αμερική και η Τουρκία τους γύμνασαν. Αυτοί τους φτιάξανε. Και όχι μόνο αυτοί, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση αυτής της χώρας, της Ελλάδας.». Θυμάστε τις ανακοινώσεις του υπέρ των Αραβικών Ανοίξεων και συγκεκριμένα υπέρ των εξεγερμένων εναντίον του καθεστώτος Άσαντ; Αυτοί είναι τώρα που αποκεφαλίζουν ανθρώπους.

Επανέρχομαι. Εάν είναι πρόσφυγες αυτοί, τότε δεν έχει καμμία ισχύ το Δουβλίνο ΙΙ. Το Δουβλίνο ΙΙ δεν έγινε για πρόσφυγες. Γιατί, λοιπόν, αφού είναι πρόσφυγες πολέμου, να μην τους δώσουμε νόμιμα χαρτιά, πολιτικό άσυλο και να πάνε στην Ευρώπη, και όχι να πάρουμε τα 470 εκατομμύρια και να αρκεστούμε στο ότι θα πάρουν δεκαέξι χιλιάδες από εδώ;

Τα μέτρα του νέου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι σκληρά και αυστηρά. Δεν καλύπτεται με κανέναν τρόπο ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι, που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία αυτή.

Σε παλαιότερους χρόνους, τη δεκαετία του '90, ένας έγκυρος δημοσιογράφος, ο κ. Μαρίνος -ο οποίος ήταν και ευρωβουλευτής- είχε πει σε μία τηλεοπτική του εκπομπή ότι πρέπει να ποινικοποιούνται τα προεκλογικά ψεύδη. Και έπεσαν όλοι να τον φάνε. Πράγματι, εάν περνούσε η πρόταση αυτή του κ. Μαρίνου δεν θα έμενε κυβέρνηση, η οποία θα ήταν εκτός ποινικών ευθυνών.
Το μνημόνιο το οποίο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγει σε καμμία περίπτωση. Και εδώ έρχεται το επόμενο βήμα. Και το επόμενο βήμα της αποτυχίας αυτών των νέων μέτρων θα είναι το Grexit, αυτό το οποίο ετοιμάζει ο Σόιμπλε. Και δεν θα είναι μια άτακτη χρεοκοπία, γιατί την άτακτη χρεοκοπία γνωρίζουν ότι θα την πληρώσουν πολύ ακριβά, θα είναι μία συμφωνία.

Θα παραδώσουμε, δηλαδή, όλη την προσπάθεια του ελληνικού λαού στα τριάντα πέντε σχεδόν χρόνια που βρίσκεται μέσα στη λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα στο παρελθόν, και η οποία άλλαξε ριζικά την εθνική οικονομία της χώρας σε σημείο να είναι σήμερα μια εξευτελισμένη χώρα παροχής υπηρεσιών χωρίς πρωτογενή παραγωγή.

Αλήθεια, σύμφωνα με αυτά που προτείνει το σχέδιο αυτό, η συμφωνία αυτή λέτε ότι δεν διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Μα, αφού αποδεχθήκατε το μνημόνιο Ι και το μνημόνιο ΙΙ, την υποθήκευση της Ελλάδος, τι σημασία έχει αν το μνημόνιο ΙΙΙ δεν διέπεται από το αγγλικό δίκαιο; Είναι σαν να έχεις υποθηκεύσει δύο φορές το σπίτι σου και να λες ότι είμαι υπερήφανος που δεν το υποθηκεύω και τρίτη φορά. Αφού είναι ήδη υποθηκευμένο!

Είμαστε αλήθεια κράτος ελεύθερο, όταν αναγκαζόμαστε να μας επιβάλλουν οι ξένοι πώς θα λειτουργούν ακόμα και οι φούρνοι και τα φαρμακεία; Για να μην αναφερθώ στην ευθεία αμφισβήτηση της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας και των αποφάσεών της!

Είχα την τιμή να με επισκεφθεί μια επιτροπή αγροτών οι οποίοι, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, πλήττονται καίρια από αυτό το νέο μνημόνιο. Οι αγρότες είναι η ψυχή του έθνους. Αυτό το έθνος στηρίχθηκε στην αγροτική του παραγωγή επί τρεις χιλιάδες χρόνια. Ήδη είναι συρρικνωμένοι σε δραματικό βαθμό. Τώρα οι αγρότες με τα νέα μέτρα εξοντώνονται. Καμμία εφημερίδα δεν δημοσίευσε αυτή τη διακήρυξη! Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν τους φιλοξένησε! Θα το κάνω εγώ γι' αυτούς.

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας πληροφορούμενοι για την κατάθεση από την Κυβέρνηση του νέου πακέτου φορολογικών μέτρων διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την αλλαγή στο σχέδιο εξόντωσης του πρωτογενούς τομέα και αντικατάστασής του με σχέδιο ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής. Το μνημόνιο-ταφόπλακα στην αγροτική παραγωγή: Η φορολογία εισοδήματος από 13% γίνεται 26%. Η προκαταβολή φόρου από 27,5% γίνεται 100%! Φορολόγηση ολόκληρων των επιδοτήσεων. Για τα αγροτικά εφόδια το ΦΠΑ φτάνει από το 13% στο 23%. Αύξηση του κόστους ενεργείας κατά 40%!». Ούτε μια λέξη δεν ακούστηκε για τους αγρότες όλες αυτές τις είκοσι τέσσερις ώρες που γίνεται η συζήτηση. Κι όμως, κάποιοι έχουν πολλές ψήφους από το χώρο αυτό, αλλά αδιαφορούν για τα συμφέροντα και την εξόντωση του αγροτικού κόσμου.

Στη συνέχεια, υπάρχει κοστολόγηση αυτών των μέτρων στο υπόμνημα το οποίο μου κατέθεσαν και το οποίο ανέρχεται από 2 δις ευρώ έως 2,3 δις ευρώ και είναι το 50% του εισοδήματος των αγροτών.
Η Εθνική Επιτροπή Συνδικαλιστικού Αγώνα που υπογράφει τη διακήρυξη, τελειώνει χαρακτηριστικά τη διακήρυξή της με τον τίτλο: «Δεν θα μας διώξουν από τα χωράφια μας».
Και πράγματι είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή από το νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πληγούν όχι μόνο οι αγρότες αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και πολλοί άλλοι κλάδοι. Όμως, το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν θα αποδώσουν αυτά τα μέτρα και θα βρεθούμε σε νέο αδιέξοδο.

Τελειώνοντας, θα σας διαβάσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο ενός μεγάλου διανοούμενου, του Παναγιώτη Κονδύλη που ήταν Αριστερός, αλλά η Αριστερά τον αρνήθηκε. Ο Παναγιώτης Κονδύλης αναφερόταν στα όσα γινόντουσαν τη δεκαετία του '90, τότε που χτιζόταν το κομματικό κράτος, τότε που ο καλύτερος αφισοκολλητής του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας διοριζόταν στην Ολυμπιακή, όπου και ο τελευταίος μισθός ήταν ανώτερος από του στρατηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν τα ξέρετε όλα αυτά;

Γράφει, λοιπόν, ο Παναγιώτης Κονδύλης: «Οι ευρύτερες μάζες καθοδηγούμενες από το ίδιο ένστικτο της βραχυπρόθεσμης αυτοσυντήρησης έχουν βρει τη δική τους ψυχολογικά βολική λύση: το έθνος το υπηρετούν ανέξοδα περιβαλλόμενες γαλανόλευκα ράκη, οπότε το καλεί η περίσταση, και έχοντας κατόπιν ήσυχη συνείδηση, το κλέβουν μόνιμα με παντοειδείς τρόπους από τη φοροδιαφυγή, την αισχροκέρδεια και τα αυθαίρετα, ίσαμε τα ευκολοαπόκτητα πτυχία, τη χαμηλή παραγωγικότητα εργασίας (ούτε το 50% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και την κραυγαλέα ανισότητα ανάμεσα σε ό,τι παράγεται και ό,τι καταναλώνεται, με αποτέλεσμα την καταχρέωση και την πολιτική εξάρτηση του τόπου.» Το 1996 το γράφει αυτό.

Πληρώνουμε το κομματικό κράτος. Πληρώνουμε το δημόσιο τομέα-τέρας, ο οποίος δημόσιος τομέας δεν έχει καμμία σχέση με τον κρατικό μηχανισμό που έχουν οι χώρες της Ευρώπης. Εδώ, όποτε προκηρύσσονται εκλογές, από βαθμό Τμηματάρχου και πάνω, κατεβάζουν τα μολύβια, περιμένουν τη διάδοχη κατάσταση για να δουν τι θα κάνουν.

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα, κύριοι, οι οποίοι θα υπερψηφίσετε αυτή τη συμφωνία, αυτό το νέο μνημόνιο, να θυσιάσετε το μέλλον του ελληνικού έθνους, να θυσιάσετε την αγροτιά για το κομματικό κράτος, για το τέρας το οποίο έχετε δημιουργήσει.

Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη: Τίποτα δεν χαρίζεται. Κι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στη χώρα, είναι η επιστροφή στην εθνική παραγωγή. Μόνο εάν καπνίσουν και πάλι φουγάρα στα εργοστάσια που έχουν γίνει φαντάσματα, μόνο εάν καλλιεργηθούν πάλι τα χωράφια, μόνο αν ζωντανέψει η ύπαιθρος, μόνο όταν ανθήσουν και πάλι οι βιοτεχνίες που έχουμε στα Οινόφυτα, τα οποία είναι ένα «νεκροταφείο» βιοτεχνιών, μόνο όταν υπάρξει εθνική παραγωγή, θα υπάρξει ανάπτυξη. Και όχι με τα δανεικά που θα πληρώνουμε για γενεές επί γενεών.

Η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει το νέο μνημόνιο της Αριστεράς καταγγέλλοντας την υποκρισία αυτών που θα το υπερψηφίσουν και λέει: «Ναι στην επιστροφή στη εθνική παραγωγή με κάθε τίμημα.».

(Ο μαθηματικός Νίκος Μιχαλολιάκος είναι βουλευτής και γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής. Το κείμενο είναι όλη η ομιλία του από τη συζήτηση στη Βουλή για το Τρίτο Μνημόνιο)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline