Θεόδωρος Φορτσάκης: Oι κενές θέσεις στην Παιδεία

Πρωτοφανές το φαινόμενο ως διαλυτική κατάσταση και ελλείψεις στην Παιδεία. Ιδιαίτερα στην κατώτερη και στη μέση εκπαίδευση, με 25.000 ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές.

Και βεβαίως ελλείψεις δε νηπιαγωγούς. Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΚΕΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, την ακόλουθη δήλωση-τοποθέτηση:

«Μια ωρολογιακή βόμβα κρατά στα χέρια της η Υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας κυρία Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, που αναμένεται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να τινάξει στον αέρα το νέο σχολικό έτος. Πρόκειται για το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία, που δημιούργησε η εγκληματική αδράνεια του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά και των στενών συνεργατών του, καθώς και οι αδιανόητες επιλογές τους, όπως η απόσπαση εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, αντί της κανονικής άσκησης των διδακτικών καθηκόντων τους.

Μόλις χθες ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών, μετά τη γνωστή γκάφα του Υπουργείου Παιδείας να διεξαγάγει με εσφαλμένο τρόπο τη σχετική διαδικασία, γεγονός που το εξανάγκασε στην επανάληψή της. Αυτό σημαίνει ότι την 11η Σεπτεμβρίου απέραντα σχολεία σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν υποστελεχωμένα, ενώ σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές μπορεί να μην ανοίξουν καθόλου. Περαιτέρω, τα σχετικά προβλήματα φαίνεται ότι θα ταλανίζουν τους μαθητές μας μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Οι ερασιτεχνισμοί της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προξένησαν πολλά δεινά στην παιδεία μας, οι χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών όμως αποτελούν το αποκορύφωμα αυτών και πλήττουν βάναυσα την ομαλότητα στα σχολεία μας. Έστω και την ύστατη ώρα, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικότητα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline