Χρήστος Παππάς: Η «παράγκα» Σαμαρά κατά της Χ.Α.

Προτού τοποθετηθώ επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, θέλω να επισημάνω στο Προεδρείο –να τονίσω μάλλον– ότι νωρίς το απόγευμα δεχθήκαμε μια αήθη επίθεση με εκφράσεις που χαρακτηρίζουν αυτόν που τις εκστόμισε και στην επίθεση αυτή δεν επενέβη το Προεδρείο ως όφειλε από τα ειωθότα.

Εν πάση περιπτώσει, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα ότι μια πλειάδα μνημονιακών αριστερών διακατέχεται από φόβο και τρόμο σχετικά με την άνοδο του εθνικιστικού κινήματος. Οι εκφράσεις που ακούστηκαν αποτελούν απόλυτη επιβεβαίωση ότι μπολσεβίκος σημαίνει μίσος, φθόνος, ύβρις και βαρβαρότητα.
Επίσης, η αναφορά στη δίκη και στη σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής και των Βουλευτών της δεν ήταν μόνον ατυχής, αλλά είναι και επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Τέλος, διαπιστώνω ότι η «παράγκα» Σαμαρά δυστυχώς βρίσκει ακολούθους και «Χατζηαβάτηδες» και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Επί των προγραμματικών τώρα: Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησα χθες την επί δύωρο έκθεση εκ μέρους του Πρωθυπουργού των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και ως Βουλευτής του εθνικιστικού κινήματος, αλλά και ως πολίτης αγανάκτησα και εθλίβην για το δυσοίωνο μέλλον της πατρίδας μας, όπως το σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας και όσοι τον καθοδηγούν.

Αγανάκτησα καταρχήν με το μέγεθος του πολιτικού θράσους του κ. Τσίπρα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό έσκιζε τα μνημόνια. Το κόμμα του υποσχόταν ελπίδα στον ελληνικό λαό. Ενθυμείστε το σύνθημα «η ελπίδα έρχεται». Κατέληξε χθες στο παράδοξο, καταγγέλλοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να καταστεί ο ίδιος αρχηγός μιας, θα έλεγα, θατσερικής αριστεράς. Η ομιλία του ήταν ένα συνονθύλευμα λόγων δημοκοπικών, που θύμιζαν έντονα Ανδρέα Παπανδρέου, Γιωργάκη Παπανδρέου και Σαμαρά.

Ελλιπείς και αόριστες οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Υποσχέθηκε, όπως και ο Σαμαράς, ότι σε είκοσι μήνες θα έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Δηλαδή, παρεδέχθη ότι τα capital controls θα συνεχιστούν, όπως θα συνεχιστεί και η οικονομική δουλεία των Ελλήνων.

Δεν ακούσαμε χθες ούτε μία λέξη για τη διαγραφή του χρέους ή μέρους του χρέους, αλλά πως η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει για επιμήκυνση πληρωμών, μείωση επιτοκίων, ρήτρα ανάπτυξης, περίοδο χάριτος κ.λπ., λόγια που επιβεβαιώνουν απόλυτα τον απελθόντα Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βαρουφάκη, που είχε ομιλήσει για χρέος εις το διηνεκές και για πληρωμές εις το διηνεκές.
Ακούσαμε διά στόματος Πρωθυπουργού ότι με δανεικά που θα χρεωθεί και πάλι ο ελληνικός λαός, θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες με 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ακούσαμε ότι θα δημιουργηθεί νέος φορέας προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και νέο ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, δηλαδή, για τους γνωρίζοντες τα ελληνικά πράγματα, νέες μίζες και νέο ξεπούλημα.
Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τού πρότεινε επί λέξει: «Να δουλέψουμε από κοινού για το καλό αυτού του τόπου».
Γεννάται εύλογα, λοιπόν, το ερώτημα: Αφού ήδη έχουν δουλέψει από κοινού για το καλό αυτού του τόπου –εμείς επιμένουμε, αλλά και ο κοινός νους λέει ότι έχουν δουλέψει για την καταστροφή αυτού του τόπου– διερωτώμεθα γιατί έγιναν εκλογές.
Μήπως για να καθαρίσει το εσωκομματικό του τοπίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατ' εντολή των ξένων;
Για το φλέγον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων ο Πρωθυπουργός δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση.

Σε ό,τι αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, των αεροδρομίων και των οργανισμών -που για εμάς σε ένα ανεξάρτητο κράτος θα πρέπει να έχουν δημόσιο χαρακτήρα- ο Πρωθυπουργός μίλησε με ευχολόγια.

Το ότι οι δηλώσεις της Κυβέρνησης ήταν κενός λόγος, διαπιστώνεται από μία απλή ανάγνωση του προϋπολογισμού για το 2016. Είναι ένα προϋπολογισμός που προβλέπει ύφεση της ελληνικής οικονομίας και αύξηση της ανεργίας από το 25,4% στο 25,8% το επόμενο έτος. Αυτό λέει η Κυβέρνηση. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ετήσια έκθεσή του ανακοίνωσε πρόβλεψη για ανεργία 27,1%. Και διερωτώμαι: Πού θα βρει ο κύριος Πρωθυπουργός άμεσα δουλειές για εκατό χιλιάδες ανέργους και μέχρι το Μάρτιο του 2016 για εκατόν πενήντα χιλιάδες ανέργους, όπως είπε;
Θυμίζει ακριβώς τους λόγους του Σαμαρά, ο οποίος οσφραινόταν τη νίκη και την επιτυχία του κόμματός του και ο οποίος εξήγγειλε –άκουσον, άκουσον!- δουλειές για επτακόσιες πενήντα χιλιάδες ανέργους. Ως πότε κύριοι της Δεξιάς και της Αριστεράς, συνυπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα του κράτους, του λαού μας, θα κοροϊδεύετε αυτόν το λαό;

Και σας ερωτώ ευθέως, για να αποκαλυφθεί η αναξιοπιστία σας και η κοροϊδία του ελληνικού λαού: Γιατί δεν αλλάξατε τον Ιανουάριο τους ανθρώπους των καρτέλ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και συνεχίζετε να τους κρατάτε; Γιατί δεν αναζητάτε από τις επιχειρήσεις που τιμωρούνται για εναρμονισμένη πρακτική, δηλαδή καρτέλ, τα χρήματα που ωφελήθηκαν από το νόμο για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα; Γιατί δεν εισπράττετε τα πρόστιμα; Αυτές είναι οι ερωτήσεις στις οποίες δεν μπορείτε να απαντήσετε, γιατί είστε συνένοχοι.

Ακούσαμε, επίσης, για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, που είναι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής. Θυμίζω την απάντηση του τότε Υπουργού, του κ. Νικολούδη, σε επίκαιρη ερώτηση του συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη, που είπε ότι ουδεμία αξιοποίηση είναι εφικτή. Και ο τραγέλαφος των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης συνεχίστηκε με τα περί ευρυζωνικότητας, δηλαδή, το come back του WiFi του Σαμαρά.
Αντί να ακούσουμε για εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, για επανάκαμψη της πρωτογενούς παραγωγής, αυτά δηλαδή τα βασικά και εφικτά που περιέχονται στο πρόγραμμα του εθνικιστικού κινήματος και οδηγούν με σκληρή εργασία –δεν το κρύβουμε- στην αποδέσμευση από την ξένη κυριαρχία και τα μνημόνια και συνεπώς οδηγούν στην εθνική ανεξαρτησία, ακούσαμε το εκπληκτικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρτίσει –ακούστε!- πανελλαδικό χάρτη φτώχειας. Θα ιδρύσει, λοιπόν, το ΕΣΥ της φτώχειας, θα προάγει στην παιδεία –και πρέπει να το βάλω σε εισαγωγικά, γιατί δεν είναι δικά μου λόγια- «ερευνητική κουλτούρα». Με απλά λόγια, δηλαδή, αέρας κοπανιστός!

Ο Πρωθυπουργός εξέπεμψε έναν δημοκοπικό λόγο με γενικότητες σε ό,τι αφορά τα οικονομικά θέματα και με καμία αναφορά στα εθνικά θέματα, λες και δεν υπάρχουν. Επίσης, καμία αναφορά στον πολιτισμό.

Έκανε, όμως, σαφέστατη αναφορά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ένα πρόβλημα που έχει φέρει σε κατάσταση απελπισίας τους Έλληνες τόσο των νησιών του αρχιπελάγους όσο και πολλών μεγάλων πόλεων της πατρίδας μας. Είπε επί λέξει για το θέμα αυτό ο Πρωθυπουργός: «Απέναντι στη λογική των φρουρίων και των φραχτών, απέναντι στη λογική που θέλει να μετατρέψει τα ευρωπαϊκά σύνορα σε πεδίο μάχης, εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αποδείξουμε ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η φιλοξενία, δεν είναι ουτοπίες αλλά μπορούν να γίνουν πολιτική πράξη.».
Ιδού η Ρόδος, λοιπόν. Επαίρεστε ότι ανήκετε στο δημοκρατικό τόξο. Έχετε το πορτρέτο του Λένιν πίσω από τα γραφεία σας. Είστε οπαδοί και απόγονοι καθεστώτων που δεν έκαναν ούτε εκλογές, ούτε υπολόγισαν την ψυχή των λαών τους, καθεστώτων που εκμεταλλεύτηκαν στυγνά τους λαούς που διακυβέρνησαν. Τολμήστε, λοιπόν, ένα δημοψήφισμα για το μείζον αυτό θέμα. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός εάν θέλει όλους αυτούς τους μουσουλμάνους, τους αλλοεθνείς στο σπίτι του, στις γειτονιές του.
Ξέρουμε, όμως, τι αξία δίνετε στη λαϊκή βούληση, όπως κάνατε και με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, εκεί που μετατρέψατε το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε «ΝΑΙ» στους τοκογλύφους.

Κυρίες και κύριοι, για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής η Ελλάδα έχει μόνον έναν ιδιοκτήτη. Και αυτός είναι ο ελληνικός λαός! Η Ελλάδα πρέπει να ανήκει -και με τη Χρυσή Αυγή στην εξουσία θα ανήκει- στους Έλληνες. Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Και όσους λαθρονόμους κι αν φέρετε στο Κοινοβούλιο, θα σταθούμε ενάντιοι στα σχέδιά σας να μετατρέψετε την πατρίδα μας σε ένα απέραντο καταυλισμό μουσουλμάνων, ένα σχέδιο που θα εντείνει τους εθνικούς κινδύνους και θα βυθίσει την ελληνική οικονομία ακόμα περισσότερο στην ύφεση και στο μαρασμό. Κάθε εργατοώρα που προσφέρεται παράνομα σε ξένο, είναι μεροκάματο που κλέβεται από τον Έλληνα εργάτη, είναι ληστεία του ασφαλιστικού του ταμείου.

Η Συγκυβέρνηση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και των υποτίθεται εθνικά ευαίσθητων ΑΝΕΛ συναινεί στην πρόσκληση εκ μέρους του Πρωθυπουργού εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, με την εξαγγελία της δημιουργίας των πέντε πρώτων hot spots στα νησιά.
Διερωτάμαι: Πού είναι η ευαισθησία των συγκυβερνητών που απειλούσαν με παραίτηση αν περικοπούν οι αμυντικές δαπάνες και τώρα πρόθυμοι υπέγραψαν το μνημόνιο που προβλέπει την κατά 400 εκατομμύρια μείωση των αμυντικών δαπανών;

Τέλος, ο Πρωθυπουργός πάρα πολλές φορές τόνισε, όντας πολύ αισιόδοξος, την προοπτική τετραετίας της Κυβερνήσεώς του. Εμείς στη Χρυσή Αυγή θεωρούμε πως ακόμη μία τετραετία μνημονιακής πολιτικής, θα είναι καταστρεπτική όσο και μοιραία για την πατρίδα και τον λαό της. Θα συσσωρεύσει άλυτα προβλήματα, θα δημιουργήσει επιπλέον ύφεση, φτώχεια, η λαθρομετανάστευση θα ενταθεί και όλα αυτά, δυστυχώς, θα δημιουργήσουν ανήκεστον βλάβη στη χώρα.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην μείνει αμέτοχος. Ιδιαίτερα θέλω να απευθυνθώ -εκτός από τους περήφανους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής- σε όλους αυτούς που αποφάσισαν να μην ψηφίσουν λέγοντας, «Τους σιχάθηκα, όλοι ίδιοι είναι» και με τον τρόπο αυτόν, με τη στάση αυτή σιγόνταραν τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θέλω, λοιπόν, σε αυτούς που δεν ψήφισαν, σε αυτούς που έκαναν αποχή να πω ότι υπάρχει ένα κίνημα που δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ κρατικού χρήματος. Υπάρχει ένα κίνημα που δεν προσκαλείται ποτέ στα πάνελ των καναλιών. Υπάρχει ένα κίνημα το οποίο δεν δίστασε να πει ονόματα και να καταγγείλει σκάνδαλα. Υπάρχει ένα κίνημα το οποίο ό,τι λέει, το εννοεί. Υπάρχει ένα κίνημα το οποίο υπέστη διώξεις κατόπιν αθλίων πολιτικών σκευωριών, υπέστη και δολοφονίες για τις ιδέες που πρεσβεύει, δεν κάνει ούτε βήμα πίσω και στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων. Υπάρχει ένα κίνημα το οποίο έχει λύσεις, έχει πρόγραμμα, έχει μέλλον. Υπάρχει ένα κίνημα για το οποίο ακόμα και οι ίδιοι οι αριστεροί, αλλά και οι υπόλοιποι συστημικοί, ομολογούν ότι είναι η εναλλακτική λύση για το μέλλον του λαού.

Αυτό, λοιπόν, το κίνημα, ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, με σταθερή πίστη στις ιδέες του και στο πρόγραμμά του, καταψηφίζει τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβερνήσεως.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline