Άδωνης Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ

Θα ήθελα να θυμίσω στους παλαιότερους συναδέλφους, αλλά και να γνωρίσω στους νεότερους συναδέλφους την τελευταία σχεδόν σκηνή της κοινοβουλευτική ιστορίας της Κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου.


Έχει έρθει στην Ολομέλεια ο τότε Υπουργός Πολιτισμού, κ. Κώστας Τασούλας. Κατεβάζει, κύριοι Υπουργοί, ακριβώς αυτή την τροπολογία που φέρατε σήμερα –μα ακριβώς την ίδια! Η μόνη διαφορά είναι η υπογραφή του Υπουργού. Την ώρα που κατατίθεται η τροπολογία του κ. Τασούλα και προσπαθεί να μας εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό να περάσει και γιατί είναι επ' ωφελεία του Δημοσίου, όλη η πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σχεδόν χοροπηδούσαν πάνω στα έδρανα για το «νέο δώρο που κάναμε στη διαπλοκή» -για να θυμίσω και τη χθεσινή συζήτηση - «για το νέο δώρο που κάναμε στον Ψυχάρη», «για το νέο δώρο που κάναμε στα μεγάλα συμφέροντα». Ωρύοντο! Και τότε ο κ. Τασούλας -ευγενής άνθρωπος, εγώ δεν θα το είχα κάνει στη θέση του- αποφάσισε να την αποσύρει.

Όπως απεδείχθη, κύριε Τασούλα, κακώς την αποσύρατε. Διότι έρχονται και την φέρνουν σήμερα. Φυσικά, κανείς από αυτούς δεν θα απαντήσει γιατί φώναζαν τότε. Θα κάνουν ότι δεν ακούνε τώρα και θα κοιτάνε δεξιά κι αριστερά και θα προσπαθήσουν να μας πείσουν γιατί αυτό που ήταν προ ενός έτους «δώρο στη διαπλοκή» τώρα είναι μια καλώς καμωμένη συμφωνία επ' ωφελεία του ελληνικού λαού.

Θα μου πείτε, αυτά είναι ψήγματα για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και λέω ότι είναι ψήγματα, γιατί τυγχάνει στην Αίθουσα να είναι ο καθ' όλα αξιοπρεπής και συμπαθής κ. Δρίτσας. Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα πραγματικά το σχόλιό σας. Ήμασταν μαζί οι δυο μας σε αυτή την Αίθουσα το καλοκαίρι του 2014, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εγώ Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Δρίτσας Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε ο κ. Δρίτσας είπε από του Βήματος της Βουλή ς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη διάλυση του ΝΑΤΟ, γιατί θεωρούσε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει πλέον καμμία απολύτως χρεία. Τα θυμάστε φαντάζομαι, κύριε Υπουργέ. Δεν τα ξεχάσατε. Χθες, όμως, δεν σας είδα να απαντάτε στον κ. Καμμένο, τον συνάδελφό σας Υπουργό Εθνικής Αμύνης, ο οποίος επανηγύριζε, επειδή η Κυβέρνησή σας επέτυχε να αναλάβει το ΝΑΤΟ τη φύλαξη του Αιγαίου.

Θα ήθελα πάρα πολύ, κύριε Δρίτσα, να μην παρακάμψετε το σχόλιό μου και να απαντήσετε. Για ποιο λόγο προ ενάμισι έτους από αυτό το Βήμα ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι πρέπει να διαλυθεί η Ατλαντική Συμμαχία και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την Ατλαντική Συμμαχία να φυλάττει τα νερά του Αιγαίου; Τι άλλαξε; Έχει ενδιαφέρον να ακούσω και τη δική σας άποψη ως Υπουργού Ναυτιλίας, γιατί έχετε κάποιου είδους συναρμοδιότητα σε όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν αναρωτηθήκατε; Ή γίνατε κι εσείς τώρα διαπρύσιος κήρυκας του ΝΑΤΟ;

Όμως θα μου πείτε, πώς να συνεννοηθεί κανείς μαζί σας; Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή την Κυβέρνηση ; Βλέπω τον Υπουργό της Υγείας. Έχει φέρει το παράλληλο πρόγραμμα και διαφημίζεται στα κανάλια η κάλυψη -λέει- των ανασφαλίστων. Μα, καλά δεν ντρέπεστε; Εσείς δεν ξέρετε ότι αυτό έχει γίνει εδώ κι ενάμιση χρόνο; Δεν το ξέρετε;

....Επαναλαμβάνω, όμως –για να έρθουμε στο σημερινό- ένας από το ΣΥΡΙΖΑ μας έχει εξηγήσει τι άλλαξε σε ενάμιση χρόνο; Γιατί πριν από ενάμιση χρόνο κατηγορούσατε τον κ. Τασούλα ότι κάνει δώρο στη διαπλοκή για αυτό που φέρνετε σήμερα και σήμερα σας αρέσει; Έχετε να μας δώσετε μία απάντηση επί της ουσίας για το τι άλλαξε; Εάν δεν έχετε, πρέπει να σηκωθείτε με θάρρος και να πείτε: «Ζητούμε συγγνώμη. Αυτό που λέγαμε πριν από έναν χρόνο για το Μέγαρο ήταν λάθος». Ο κ. Δρίτσας πρέπει να πει: «Συγγνώμη. Αυτό που λέγαμε πριν έναν χρόνο για το ΝΑΤΟ ήταν λάθος». Έτσι συμβαίνει στην πολιτική, όχι να τα έχετε όλα δικά σας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline