Σοφία Βούλτεψη: Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν» και στην καθομιλουμένη, τα σπίτια ας καίγονται και εμείς τραγουδάμε! Δεν βρίσκω τίποτα πιο ταιριαστό για τη σημερινή περίσταση.

Το ανέμελο τραγούδι της Κυβέρνησης συνεχίζεται από το περασμένο Σάββατο, όταν ενώ εκείνη ακριβώς την ημέρα είχαμε επισήμως προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα, η Κυβέρνηση θεώρησε πως το σημαντικότερο που είχε να κάνει ήταν να συζητούμε στη Βουλή το δήθεν «Παράλληλο Πρόγραμμα», το οποίο έγινε η ταφόπλακα του δήθεν νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, ο οποίος επίσης με τη σειρά του είχε γίνει ταφόπλακα του δήθεν «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Και τότε, το Σάββατο, είχε έρθει εδώ ο κύριος Πρωθυπουργός –και μαθαίνω ότι θα έρθει και σήμερα- και τι μας είπε από αυτό εδώ το Βήμα; «Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν κλειστά σύνορα!». Αυτό μας είπε!

Και σήμερα βρισκόμαστε στην κατάσταση την οποία όλοι γνωρίζετε και κάνετε σαν να μη συμβαίνει. Συζητάτε για κάτι το οποίο δεν έχει αυτή τη στιγμή την ίδια αξία με το άλλο θέμα, το οποίο απασχολεί όλο τον υπόλοιπο ελληνικό λαό.
Και τι μας είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα ο κ. Καμμένος; Μας είχε πει ότι με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ λήγει το μεταναστευτικό ζήτημα και ότι έφεραν το ΝΑΤΟ, διότι δεν προλάβαιναν να αλλάξουν τον κανονισμό της FRONTEX. Έφεραν δηλαδή ολόκληρη συμμαχία στο Αιγαίο, επειδή δεν προλάβαιναν να αλλάξουν τον κανονισμό της FRONTEX και η συμμαχία θα ήταν πιο ευέλικτη.

Τι γίνεται τώρα με το ΝΑΤΟ; Πού βρίσκεται το ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή; Είναι κανείς σε θέση να μας πει; Ούτε επιχειρησιακό πρόγραμμα έχετε ούτε ξέρετε τι θα γίνει. Κάπου στο βάθος των τουρκικών διεκδικήσεων χάθηκε και αυτό.
Και εμείς σήμερα εδώ συζητούμε για τη Δημόσια Διοίκηση. Ποιας χώρας; Και βέβαια, έχετε αποσύρει άρθρα. Και δεν πρόκειται για συνηθισμένες αποσύρσεις, κύριε Πρόεδρε. Διότι εδώ αποσύρθηκε άρθρο που παρενέβαινε, αν ψηφιζόταν, άμεσα στη Δικαιοσύνη. Καταργούσε τη σε β΄ βαθμό δίκη, επέτρεπε στους δήμους να μην πάνε σε β΄ βαθμού δίκη και αυτό αποτελούσε άμεση παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και στο ίδιο το πολίτευμα.

Και βέβαια, για άλλη μία φορά, όπως και με το Παράλληλο Πρόγραμμα, δίνεται η ευκαιρία, όπως ακούω από τις ομιλίες των συναδέλφων, να εκστασιάζονται και να είναι πολύ ευχαριστημένοι, διότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει αριστερές πολιτικές.

Και αυτό την ίδια ώρα που τα σύνορα έχουν κλείσει, η χώρα έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο hot spot, μετανάστες και πρόσφυγες κατεβαίνουν από την Ειδομένη και τώρα μαθαίνουμε ότι άλλοι έφυγαν από τη Λαμία με τα πόδια για την Ειδομένη. Άλλοι έρχονται με πούλμαν, άλλοι φεύγουν με τα πόδια. Γίνονται συνεννοήσεις πίσω από την πλάτη μας. ΝΑΤΟ δεν υπάρχει. Η αξιολόγηση καρκινοβατεί. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φεύγει για να μείνει.
Έρχεται νέο μνημόνιο, μαθαίνω, κύριε Παππά, και εσείς είστε υπέρμαχος του να φύγει το ΔΝΤ. Τι θα κάνετε;

Εσείς μας έχετε πει ένα σωρό φορές ότι το ΔΝΤ πρέπει να φύγει, να τελειώσει, να μην είναι στο πρόγραμμα και εδώ επίσημα χθες ο υπεύθυνος για την Ελλάδα άνθρωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε ότι θα φτιαχτεί ένα νέο πρόγραμμα, πώς θα ονομάζεται, και το οποίο θα είναι μνημόνιο –memorandum- και το οποίο θα έρθει να κουμπώσει στο άλλο μνημόνιο, το τρίτο που φέρατε στην Ελλάδα. Και εσείς τώρα μας λέτε φεύγει το ΔΝΤ, δεν θα κλείσουν τα σύνορα, έληξε το μεταναστευτικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ -που δεν υπάρχει.
Θα μου πείτε δεν είναι η πρώτη φορά που λέτε ψέματα. Η χώρα όμως βρίσκεται στο απόλυτο χάος και η Κυβέρνηση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται μόνο για την προπαγάνδα και κάνει νέα «βαφτίσια». Στην περίπτωση του ΝΑΤΟ η επιχείρηση έγινε αποστολή. Στην περίπτωση της κοινωνικής αλληλεγγύης το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βαφτίστηκε κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. «Βαφτίσια»!

Η έγνοια δε του Υπουργού Επικρατείας είναι να καταθέτει τροπολογίες με τις οποίες κάθε φορά ελέγχει όλο και περισσότερο την ίδια την ενημέρωση. Από πέρσι κινείται βάσει σχεδίου. Κατήργησε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, διορίζει ο ίδιος το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατήργησε τα μέλη των Ανεξαρτήτων Αρχών, πέρασε τον νόμο που «ξεδόντιασε» το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κρατά στα χέρια του τις άδειες των ιδιωτικών καναλιών και ορίζει και τον αριθμό τους και το τίμημα, την τιμή εκκίνησης.

Σήμερα φέρνει άλλη τροπολογία για τον έλεγχο της ενημέρωσης. Αλλάζει τον ίδιο, τον δικό του νόμο, τον οποίο εκείνος, ο κ. Παππάς, είχε ψηφίσει, για τον τρόπο απασχόλησης των δημοσιογράφων στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπου ο ίδιος είχε ψηφίσει η απόφαση να λαμβάνεται και η άδεια να δίδεται μετά από άδεια των διοικητικών συμβουλίων ή των συμβουλίων της υπηρεσίας.
Τώρα έρχεται και λέει ότι τα κριτήρια θα τα βάζει ο ίδιος ο Υπουργός. Άρα εδώ κατασκευάζονται καθαρά κρατικοί δημοσιογράφοι. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Ολοκληρώνεται η επιχείρηση δημιουργίας κρατικών δημοσιογράφων, διότι όλοι τους ξέρουν ότι θα κινδυνεύουν να χάσουν τη δεύτερη εργασία τους αν αυτό που λένε ή γράφουν δεν αρέσει στον Υπουργό, που μπορεί κάθε φορά να βάζει ένα διαφορετικό κριτήριο, το οποίο δεν μας το λέει τώρα.
Για εμάς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ελευθερία του λόγου και της πληροφόρησης, η πολυφωνία, αποτελούν εμβληματική υπόθεση. Είναι υπόθεση εθνική η πολυφωνία, υπόθεση λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν πρόκειται σε αυτό να κάνουμε εκπτώσεις. Η νομιμότητα και η πολυφωνία θα αποκατασταθούν.

Και δεν μιλώ για την πολυφωνία όπως την αντιλαμβάνονται κάποιοι κυβερνητικοί οι οποίοι θεώρησαν ότι μπορούσε πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ντιμπέιτ μεταξύ των Αρχηγών των δύο κομμάτων να έχει προηγηθεί η παρουσία αυτού του εκδότη, που σήμερα έχει συλληφθεί για εκβιασμούς, αλλά τότε ήταν καλός για να κάνει τον πολιτικό αναλυτή στην ΕΡΤ. Είχε μείνει ο κύριος αυτός ένα τέταρτο και ανέλυε και βυσσοδομούσε εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας, την ημέρα που ήταν το ντιμπέιτ των δύο Αρχηγών. Τότε ήταν καλός; Ή μήπως αυτό αποτελεί εξυπηρέτηση της πολυφωνίας; Σήμερα είναι επικεφαλής κυκλώματος εκβιαστών;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΠΠΑΣ: Τον εισαγγελέα να ρωτήσετε. Τι ρωτάτε εμάς;
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ακούστε, πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν. Το να μπαίνει σχολιαστής στην ΕΡΤ ο συγκεκριμένος αρκεί. Δεν χρειαζόταν να συλληφθεί. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας σε αυτήν τη χώρα. Και επειδή γνωριζόμαστε όλοι, θα γίνουν αυτά που πρέπει όταν εσείς αποφασίσετε να παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να κυβερνήσετε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline