Αννα Καραμανλή : H κρίση στον αθλητισμό

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βασικός πυρήνας του υπό συζήτηση σχεδίου νόμου είναι το άρθρο 1 που αφορά στη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ και δυστυχώς αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στο θεσμικό κατήφορο της Κυβέρνησης στον αθλητισμό, της Κυβέρνησης που νομοθετεί μονίμως με επείγουσες και κατεπείγουσες νομοθετικές «φωτοβολίδες κρότου-λάμψης», αποσπασματικά, ρουσφετολογικά.

Από τη νομοθέτηση του κατεπείγοντος του κ. Κοντονή φτάσαμε στη νομοθέτηση ειδικού σκοπού του κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Και κάπως έτσι, κύριε Υπουργέ, φτάσατε να νομοθετείτε με ορίζοντα μερικών εικοσιτετραώρων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού υπάρχει αυτή η χαώδης διαφορά ανάμεσα στο πρόγραμμα ενός κόμματος και της πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση.

Ο κ. Κωνσταντινέας, εισηγητής του νομοσχεδίου για την Κυβέρνηση, εμφανιζόταν υπέρμαχος της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. «Για να τελειώνουμε με τους «δεινόσαυρους» που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο» υποστήριζε και κατέθετε σχετικές τροπολογίες μαζί με εβδομήντα συναδέλφους του του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι βέβαια σήμερα δεν έχουν καμμία αναστολή να ψηφίσουν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Ή δεν βλέπουμε πια «δεινόσαυρους» ή οι «δεινόσαυροι» έγιναν φίλοι μας!

Ενώ στο Πρόγραμμά σας μιλάτε για αυξημένη αντιπροσωπευτικότητα, να ψηφίζουν και τα 5.000 σωματεία της ΕΠΟ, τώρα γυρνάτε, κατά τις επιταγές των διεθνών ομοσπονδιών, σε σχήματα άλλων εποχών που οι ίδιοι καταγγέλλατε ως εποχές διαπλοκής και διαφθοράς.
Για πρώτη φορά παρατηρείται τόσο εντυπωσιακή διαφοροποίηση στις θέσεις και στα έργα δύο Υφυπουργών Αθλητισμού στην ίδια Κυβέρνηση. Ο προκάτοχός σας ήταν αυτός που νομοθέτησε ότι η ΕΠΟ θα λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία, πλήττοντας το αυτοδιοίκητο. Εσείς έρχεστε για δεύτερη φορά, μετά την τροπολογία για την εκπροσώπηση της ΕΠΟ στην ΕΟΕ, να τον αποδομήσετε. Ξηλώνετε το νόμο Κοντονή κλωστή-κλωστή και έχετε σημάνει οπισθοχώρηση ολοταχώς από τις θέσεις που είχατε πριν από λίγους μήνες και δυστυχώς υπάρχει τόσο μεγάλη αντίφαση ανάμεσα στις εξαγγελίες και στα πεπραγμένα σας, κύριε Βασιλειάδη. Σας θυμίζω δήλωσή σας εδώ, σε αυτήν την Αίθουσα, για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Για εμάς είναι κομβικό σημείο η διεύρυνση της εκλογικής βάσης».

Και σήμερα νομοθετείτε την εξαίρεση της ΕΠΟ από τον νόμο και τη λειτουργία της με βάση το καταστατικό, έστω και σε δόσεις. Και ας μη γελιόμαστε, προλειαίνετε εδώ και καιρό το έδαφος για ένα εκλογικό σύστημα πολύ λιγότερο αντιπροσωπευτικό. Όλο αυτό δεν το λέει κανείς και πολιτική συνέπεια.
Προσπαθείτε επιπλέον να μας πείσετε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει άλματα προς τα εμπρός. Αυτόν τον ενθουσιασμό σας βεβαίως δεν φαίνεται να τον συμμερίζεται ο φίλαθλος κόσμος που εξακολουθεί να έχει γυρισμένη την πλάτη στο άθλημα και όχι άδικα. Μια αναδρομή εξάλλου στα όσα συνέβησαν στον τελικό του κυπέλλου και στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος μπορεί να σας δώσει μια εξήγηση. ( Η δημοσιογράφος Αννα Καραμανλή είναι βουλευτής της Β΄. Αθηνών της ΝΔ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline