Πρωτοφανής επίθεση Τραμπ σε Ζούκερμπεργκ και κατά πάντων: NY Times, Washington Post και όλο το Facebook, συνεργάζονται και με πολεμούν. Κύριο

Παλαιότερα είχε καταγγείλει το CNN, τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα, τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, τα πολιτικά Ινστιτούτα.

Μια πολεμική από τον νέο πλανητάρχη, που τον απομονώνει και του δημιουργεί προβλήματα εικόνα και αποδοχής. Με αιχμηρά σχόλια και αλλεπάλληλες αποκαλύψεις.

Το κοινωνικό δίκτυο, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε εντοπίσει ύψους 150.000 δολαρίων, πολιτικές διαφημίσεις που έτρεξαν στη πλατφόρμα του, με περίπου 3.000 από αυτές, να συνδέονται πιθανώς με τη ρωσική ομάδα προπαγάνδας Internet Research Agency
Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε υπόνοιες ότι το Facebook συνεργάζεται με τους New York Times , με μεγάλα καλωδιακά δίκτυα και με τη Washington Post, εναντίον του. Η πρόταση έρχεται αφού το Facebook συμφώνησε, την περασμένη εβδομάδα, να δώσει στο Κογκρέσο 3.000 πολιτικές διαφημίσεις από τις εκλογές του 2016, που συνδέονταν με Ρώσους ηθοποιούς ελπίζοντας να επηρεάσουν την εκστρατεία.

Αυτές οι διαφημίσεις είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν μόνο στον ειδικό ερευνητή Robert Mueller, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διερεύνηση της εμπλοκής της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.
«Το Facebook ήταν πάντα αντι-Τραμπικό. Τα Δίκτυα ήταν πάντα αντι-Τραμπικά ως εκ τούτου, Fake News, Οι New York Times (ζήτησαν συγγνώμη) & η Washington Post ήταν αντι-Τραμπικές. Συνεργασία;» έγραψε ο Τραμπ σε ένα «τιτίβισμα» που ακολούθησε την κυκλοφορία των διαφημίσεων.

Το κοινωνικό δίκτυο, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε εντοπίσει ύψους 150.000 δολαρίων, πολιτικές διαφημίσεις που έτρεξαν στη πλατφόρμα του, που αγοράστηκαν από ψεύτικους λογαριασμούς που συνδέονται με Ρώσους ηθοποιούς. Από αυτούς, περίπου 100.000 δολάρια αυτών των διαφημίσεων, ή περίπου 3.000 από αυτές, θα μπορούσαν να συνδεθούν με τη ρωσική ομάδα προπαγάνδας που ονομάζεται Internet Research Agency. Άλλες 2.000 διαφημίσεις αξίας περίπου 50.000 δολαρίων βρέθηκαν επίσης μέσω φιλτραρίσματος λογαριασμών που καταχωρήθηκαν μέσω διαδικτυακών διευθύνσεων της Αμερικής, αλλά των οποίων οι λογαριασμοί είχαν οριστεί στη ρωσική γλώσσα.

Το Facebook βρήκε αυτούς τους λογαριασμούς και τους «έκλεισε» πολύ πριν από την αποκάλυψή τους τον Σεπτέμβριο, γράφοντας μια αόριστη δημοσίευση blog σχετικά με το θέμα ως μέσο για να γνωστοποιήσει στον κόσμο τι συνέβη. Η εταιρεία παρέμεινε «μουγκή» για το θέμα εδώ και μήνες, μέχρι να αποκαλύψει ότι είχε μοιραστεί τις πληροφορίες με την ομάδα του κ. Mueller και ότι θα διαβίβαζε επίσης αυτές τις πληροφορίες στο Κογκρέσο. Η εταιρεία δεν συμφώνησε να καταθέσει ή να συναντηθεί με το Κογκρέσο για περαιτέρω ανάκριση.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που προηγουμένως αποκάλεσε τους ισχυρισμούς ότι οι Ρώσοι επηρέασαν τις εκλογές του 2016 «τρελούς», ανακάλυψε πρόσφατα ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τον επιχειρηματία πριν από την ορκωμοσία του κ. Τραμπ και τον κάλεσε να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα.

Ο Ομπάμα του είπε ότι εάν το Facebook δεν έκανε περισσότερα για να μετριάσει τα ψεύτικα νέα που έχουν πολλαπλασιαστεί στην πλατφόρμα και να σταματήσει ο πολλαπλασιασμός των διαφημίσεων ξένης πολιτικής προπαγάνδας, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί πολύ κατά τις επόμενες εκλογές.

Ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η εταιρεία του αναλύει τις πολιτικές διαφημίσεις που πούλησε για να διαπιστώσει εάν άλλες διαφημίσεις πληρώθηκαν από ρωσικές πηγές και δήλωσε ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση στο θέμα.

Σε αυτή την ανακοίνωση, ο Ζούκερμπεργκ περιέγραψε αλλαγές που θα γίνονταν στις προσπάθειες ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας από την εταιρεία του, συμπεριλαμβανομένων νέων απαιτήσεων που οι διαφημιζόμενοι αποκαλύπτουν ποιος πληρώνει για κάποια συγκεκριμένη διαφήμιση. Η εταιρεία θα απαιτήσει επίσης από τους πολιτικούς διαφημιζόμενους να δημοσιοποιήσουν τις παραλλαγές των διαφημίσεων που στοχεύουν σε διαφορετικά είδη κοινού.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline