Στα δύο η Αφρική σε 50 εκατ. χρόνια

Η Κένυα κόβεται στα 2 σιγά σιγά αναφέρουν γεωλόγοι μετά από μεγάλες μετακινήσεις στη γη που παρατήρησαν στην περιοχή Ναρόκ. Ο αυτοκινητόδρομος Μάϊ Μάχιου-Ναρόκ έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο ρήγμα το οποίο είναι βάθους 15 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων.

Το σημείο είναι το πιο χαρακτηριστικό από τα πολλά ρήγματα που έχουν εμφανιστεί στην Αφρικανική ήπειρο από την ανατολική χερσόνησο μέχρι την Μοζαμβίκη.

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς γεωλόγους ερευνητές, 4 χώρες της Ανατολική Αφρικής (Σομαλία, Μισή Αιθιοπία, Κένυα και Τανζανία) αναμένονται να αποκοπούν από την Αφρική και να δημιουργήσουν μία νέα ήπειρο σε περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια. Η δύναμη της γης είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην περιοχή της Κένυας με συχνές σεισμικές και ηφαιστειακές δραστηριότητες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Η βροχή έχει κάνει ακόμα πιο σίγουρη την πρόβλεψη αφού απομακρύνει την σκόνη και τις στάχτες από το ρήγμα, παρουσιάζοντας την μεγάλη χαράδρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline