Αντώνης Σαμαράς: O ΣΥΡΙΖΑ στο σκαμνί και το Ειδικό Δικαστήριο

Είναι κανόνας σε αυτόν τον τόπο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όταν κάποιος προχωρήσει και στην πιο απλή μήνυση να τον καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσει. Όταν, λοιπόν, ένας πρώην Πρωθυπουργός καταθέτει όχι μια απλή μήνυση, αλλά μήνυση συστάσεως συμμορίας, είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσει;

Και όμως, συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν από περιφρόνηση στη Δικαιοσύνη; Το έκαναν από αλαζονεία; Ίσως όλα αυτά, αλλά κυρίως το έκαναν από φόβο. Δικαίως φοβούνται. Όπως θα καταλάβουν και οι ίδιοι πολύ σύντομα, τόσο μεγάλες υποθέσεις δεν μπαίνουν εύκολα στο αρχείο. Υπάρχουν ακυρότητες, υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία και επανεξετάσεις. Έχουν ξανασυμβεί, άλλωστε. Και η Δικαιοσύνη ξέρει ότι αυτά δεν μπορούν να μπουν στο αρχείο με τίποτε, θα ανασυρθούν. Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας, και αυτός και οι συνεργοί του. Εγώ το κατανοώ.

Και γι' αυτό σήμερα θα σας αιφνιδιάσω και πριν από οτιδήποτε άλλο, λοιπόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό.
Πρώτον, να τον ευχαριστήσω γιατί ξεκίνησε εξαγγέλλοντας το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου και σήμερα, λίγους μήνες αργότερα, τρέχει και δεν φθάνει να συγκαλύψει τις δικές μας κατηγορίες για τη δική του σκευωρία.

Θα τον ευχαριστήσω, ακόμα, γιατί με τον άθλιο τρόπο που χειρίστηκε τη συκοφαντία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων συναδέλφων απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο, στόχος ένας και μόνος: η προσωπική σπίλωση. Με δέκα κάλπες τότε και τώρα στήνουν ξανά άλλες δέκα κάλπες προσωπικά για τον καθένα μας, ενώ η Προανακριτική Επιτροπή δηλώνει πως δεν έχει καμμία αρμοδιότητα. Και στέλνει την υπόθεσή μας, δηλαδή τη σκευωρία σε βάρος μας, στην τακτική δικαιοσύνη. Δεν έψαξαν τίποτα, όπως το δηλώνουν και οι ίδιοι. Άλλωστε, δεν υπάρχει και τίποτα. Όταν, όμως, δεν έχεις ψάξει για κανέναν από τους δέκα το παραμικρό, τι νόημα έχει να ψηφίζεις για την ίδια κατηγορία «ναι» σε έναν και «όχι» σε άλλον;

Η Προανακριτική Επιτροπή υπήρξε μία κακόγουστη θεατρική παράσταση, που χωρίς να εξετάσει τίποτα απεφάνθη ότι δεν έχει καμμία αρμοδιότητα να εξετάσει, πράγμα βέβαια που οφείλατε να το ξέρετε εκ των προτέρων, όταν ψηφίζατε τη σύσταση της Επιτροπής και πράγμα για το οποίο πάντως εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει. Και επαληθευθήκαμε πλήρως.

Θέλατε να μείνει μόνον η σπίλωση σε βάρος μας, η σκιά και αυτό ακριβώς προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να διατηρηθεί μόνιμα η σκιά. Να, λοιπόν, γιατί εγώ σας μηνύω και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί. Το χρωστάω στον ελληνικό λαό, το χρωστάω στην παράταξή μου και ασφαλώς το χρωστάω και στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου.
Ακούστε: Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς. Όπως λέτε και εσείς, αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Και σας ευχαριστώ που το κάνατε πολύ πιο εύκολο.

Επίσης, σας ευχαριστώ που μόνοι σας πλέον αποκαλυφθήκατε. Μας παραπέμπετε για κατηγορίες που εσείς τις γνωρίζατε πριν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν σε βάρος μας. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Και ύστερα γνωρίζατε αναλυτικά και το ακριβές περιεχόμενο των μαρτυριών εναντίον μας και τις διαρρέατε στον φιλικό σας Τύπο, πριν τις καταθέσουν οι ίδιοι οι ψευδομάρτυρες. Αυτό και αν είναι ο ορισμός της σκευωρίας!
Από μόνοι σας «καρφωθήκατε». Το πράγμα, όμως, δυστυχώς για σας, πήγε ακόμα πιο πέρα. Στην Προανακριτική Επιτροπή η πλειοψηφία σας υποστήριξε ότι οι καταγγελίες σε βάρος μας αφορούν αδικήματα που δήθεν διαπράχθηκαν όχι κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, αλλά επ' ευκαιρία άσκησης των καθηκόντων μας. Γι' αυτό η Επιτροπή κήρυξε τον εαυτό της αναρμόδιο.

Ερώτηση απλή: Πώς γνωρίζουν αν οι κατηγορίες αφορούν αδικήματα που δήθεν διαπράχθηκαν επ' ευκαιρία των καθηκόντων ή κατά την άσκηση των καθηκόντων; Πού το ξέρουν; Πού το ξέρουν, αφού δεν εξέτασαν την υπόθεση και τους προστατευόμενους ψευδομάρτυρες; Απάντηση: Δεν ξέρουν για τι ακριβώς μιλάνε. Εφόσον αρνήθηκαν να εξετάσουν την υπόθεση, δεν μπορεί να ξέρουν. Απλώς κήρυξαν τους εαυτούς τους αναρμόδιους, παρά την επιμονή όλων μας, όλης της Αντιπολίτευσης, το πέταξαν από πάνω τους και επιστρέφουν την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη.

Και ύστερα έχουν το θράσος να λένε ότι τους ενδιαφέρει η κάθαρση. Μα, δεν τους ενδιαφέρει η κάθαρση. Τους ενδιαφέρει ακριβώς το αντίθετο: η σπίλωση. Έγκριτοι νομικοί και δικαστικοί λειτουργοί, με τεράστια πείρα και κύρος, έχουν απαριθμήσει σωρεία περιπτώσεων, όπως αυτήν την άθλια υπόθεση, όπου παραβιάστηκε και το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας. Και η νομολογία το ίδιο λέει. Τελευταία μάλιστα η αποκαλυπτική γνωμοδότηση του τέως Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, την οποία καταθέτω και για τα Πρακτικά.

Σε αυτήν τη γνωμοδότηση, μεταξύ άλλων, μιλάει για το πώς είναι δυνατόν η παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή αμελλητί, δηλαδή πάραυτα, αυτοστιγμεί, να διαρκέσει -αν είναι δυνατόν!- τρεις ολόκληρους μήνες. Το «αυτοστιγμεί» κράτησε τρεις μήνες! Παγκόσμιο ρεκόρ! Επίσης, πως εισαγγελικοί λειτουργοί βαρύνονται ασφαλώς με ευθύνες παραβίασης του Συντάγματος και πως ο Φρουζής, ο βασικός κατηγορούμενος ότι δωροδόκησε τους πάντες, δεν έχει ακόμα εξεταστεί, αν και ο ίδιος δημόσια αρνείται τα πάντα. Ούτε αυτό έχει ξαναγίνει ποτέ!

Βλέπουμε, λοιπόν, ένα καθεστώς που αγνοεί τις συνεχείς καταγγελίες των δικαστικών ενώσεων για κυβερνητικές παρεμβάσεις, ένα καθεστώς που οδηγεί σε παραίτηση ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, που ενημερώνεται προνομιακά από ανώτατους δικαστές και εισαγγελείς, που στοχοποιεί δικαστικούς, που επιτίθεται στον νέο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου μόνον και μόνον γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική. Βλέποντας όλα αυτά κανείς αναρωτιέται: Πού την κατάντησαν τη Δικαιοσύνη; Τι γαϊτανάκι έχουν στήσει με σκοπό την πλήρη υποταγή της δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα - Παπαγγελόπουλου;
Εγώ έχω -και το λέω δημόσια- πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές. Εσείς, όμως, να προσέχετε. Δεν γίναμε εμείς όμηροι του Παπαγγελόπουλου. Εσείς γίνατε όμηροι του Παπαγγελόπουλου και θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος!

Ακόμα, ευχαριστώ την Κυβέρνηση, γιατί, αν γίνει δεκτή η αίολη νομική επιχειρηματολογία της, τότε θα έχει ανοίξει όχι δρόμο, αλλά λεωφόρο για παραπομπή δικών σας αργότερα. Με τη στενή ερμηνεία που υιοθετείτε, δικά σας πεπραγμένα αύριο μπορεί να παραπεμφθούν κατευθείαν στην τακτική δικαιοσύνη για σκανδαλώδεις και καραμπινάτες υποθέσεις επί των ημερών σας.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline