Ανδρέας Λοβέρδος: Oι κάλπες που έρχονται και ο γκεμπελισμός

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, με τη σημερινή συζήτηση συντελείται η τελευταία κοινοβουλευτική πράξη μιας ελεεινής πλεκτάνης και ενός σχεδίου εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων με τη θέση τους εκτός πολιτικής, με τη μετατροπή τους, δηλαδή, σε πρόσωπα που αφορούν τον ποινικό νόμο και όχι την πολιτική, τον ποινικό νόμο και όχι τη Βουλή, τον ποινικό νόμο και όχι τα κόμματα.

Μιας ελεεινής πλεκτάνης που εμπεριέχει τα πιο αποκρουστικά στοιχεία που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, στοιχεία που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές και που θα μείνουν στην ιστορία, πράγματι, ως ένα μαύρο κεφάλαιο της ελληνικής πολιτικής. Είναι ένα κεφάλαιο, όμως, που σήμερα γράφονται μόνο οι πρώτες του σελίδες, γιατί το κυρίως θέμα του θα γραφτεί τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες, όταν θα αποκαλυφθούν ο αρχηγός, οι υπαρχηγοί, τα μέλη και οι εκτελεστές της σπείρας των παλιανθρώπων που διοργάνωσαν την ελεεινή αυτή πλεκτάνη, όπου κι αν βρίσκονται.

Ήδη έχουμε μάθει πολλά για το ποιοι είναι οι μασκοφόροι ψευδομάρτυρες, για το πώς εκβιάστηκαν ή δελεάστηκαν κάποιοι από αυτούς, για την ύπαρξη –προσέξτε- στενότατης σχέσης με την υπόθεση NOVARTIS ή με άλλες υποθέσεις κάποιων από αυτούς, για την ύπαρξη, δηλαδή, σχέσης με υποθέσεις που καθιστά παράνομη τη χορήγηση σε αυτούς της προστασίας μέσω της ανωνυμίας.

Ακόμη -προσέξτε με- και για το πρόσωπο μέλος της υπηρεσιακής Κυβέρνησης του Σεπτεμβρίου 2015 που έπεισε τον αρχιερέα της πλεκτάνης πως η υπόθεση NOVARTIS δεν αφορά κατά κύριο λόγο γιατρούς, αλλά πολιτικούς, προκειμένου να φύγει το δημόσιο ενδιαφέρον από γιατρούς -προσέξτε με πάλι- και των ίδιων, και να μεταφερθεί σε πολιτικούς. Και ο αρχιερέας πείστηκε πανεύκολα και έδωσε σχετικές πολιτικές εντολές, αφού έτσι, δήθεν, τάχα θα κέρδιζε ψήφους.

Όλα, όμως, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θα αποκαλυφθούν στην ώρα τους και τα μέλη της σπείρας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι εδώ είναι Ελλάδα και τίποτα δεν μένει κρυφό, τουλάχιστον για πολύ καιρό, και να μην κάνουν τα λάθη, τα κορυφαία λάθη –εκείνοι της σπείρας- να πιστεύουν πως η απόσυρση ενός θέματος από την επικαιρότητα καλύπτει με λήθη την προσβολή, την βαρύτατη προσβολή που έχει ήδη συντελεστεί. Την προσπάθεια μιας συμμορίας να θέσει εκτός πολιτικής αντιπάλους για να κερδίσει ψήφους το κόμμα στο οποίο ανήκει ή στηρίζει, δεν θα την ξεχάσουμε. Θα την έχουμε μπροστά μας σε κάθε φάση των πολιτικών εξελίξεων. Αν πιστεύουν ότι επειδή κάποιο θέμα αποσύρεται από τη δημοσιότητα, ξεχνιέται κιόλας, αν το πιστεύουν αυτό ναρκωμένοι από τον πόθο να κρατηθούν στην εξουσία με τους τρόπους που σε αυτήν αναρριχήθηκαν, κάνουν τεράστιο λάθος.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, οι πληγές που άνοιξαν θεραπεύονται μόνο με την τιμωρία των υπευθύνων, άλλο γιατρικό δεν υπάρχει.
Όμως, ότι επρόκειτο περί άθλιας πλεκτάνης είχε φανεί από την αρχή. Στις 6 Φεβρουαρίου διαβιβάστηκαν στη Βουλή με πολιτικές τυμπανοκρουσίες μελών της σπείρας καταθέσεις τριών κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, χωρίς τη συνδρομή κανενός αποδεικτικού υλικού, αλλά με φράσεις «θεωρώ», «νομίζω», «δεν μπορεί παρά να» κ.ο.κ., φράσεις δηλαδή που από το άρθρο 224 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας απαγορεύεται να γίνουν δεκτές ως μαρτυρίες.

Και εδώ είναι πάρα πολύ χαρακτηριστική, χαρακτηριστικότατη θα έλεγα, η μελέτη του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίου Σανιδά, ενός ανθρώπου που ασχολείται με το θέμα από το 1985. Το πρώτο κείμενό του που εγώ τουλάχιστον έχω εντοπίσει είναι στα ποινικά χρονικά του 1985. Δεν ασχολείται οψίμως με τα θέματα αυτά. Το άρθρο, λοιπόν, αυτό που ενέργεια με ενέργεια των συγκεκριμένων αρμοδίων, εντός ή εκτός εισαγωγικών, τις καταγράφει με νομικότατα επιχειρήματα ως παράνομες και αντισυνταγματικές, καθώς και η μελέτη -η παλαιότερη μελέτη- του Καθηγητή Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη, αλλά κι ένα ενδιαφέρον άρθρο του Καθηγητή Γρηγόρη Καλφέλη.

Με βάση, λοιπόν, παράνομα ληφθείσες συκοφαντικές δήθεν μαρτυρίες, οι κουκουλοφόροι κατηγόρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα για κυριολεκτικώς απίθανα πράγματα. Λέω «απίθανα» γιατί; Για να αναφερθώ στη δική μου περίπτωση, κατηγόρησαν οι ελεεινοί εμένα, που επί της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας η φαρμακευτική δαπάνη του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε δραματικά και θεσπίστηκαν οι θεσμικές προϋποθέσεις για τις επόμενες μειώσεις, που έγιναν στα χέρια των επόμενων συναδέλφων -θα αναφερθώ ονομαστικά στη συνέχεια- και η σπατάλη είχε αρχίσει να κατεδαφίζεται.

..........Και κάτι προσωπικό. Συνάδελφοι της Πλειοψηφίας, υπέγραψα κείμενα κι εγώ εναντίον Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας στο παρελθόν, ενώ δεν ήθελα, για λόγους τήρησης κομματικής νομιμότητας. Δεν ψήφισα, όμως, ποτέ εναντίον τους. Δεν παραβίασα τις επιταγές της συνείδησής μου για τόσο ευαίσθητα και τόσο σκληρά θέματα. Ψήφισα εναντίον των διώξεών τους, με τρόπο σχεδόν δημόσιο, σχεδόν, κύριε Πρόεδρε, έξω από τα όρια του Κανονισμού, για να μαθευτεί η ψήφος μου. Όποιος, όμως, ψηφίζει παρ' όλα ταύτα, αναλαμβάνει και τις ευθύνες του και τα καλά λόγια, τα κατ' ιδίαν καλά λόγια δεν αρκούν. Να είναι αυτό καθαρό, πεντακάθαρο, σε όλες και σε όλους.

Για τους πρωταιτίους, βέβαια, -κι εδώ κλείνω- για τους εκτελεστές και τους εμπνευστές αυτού του αισχρού συμβολαίου πολιτικού θανάτου, τα ζητήματα θα είναι ανοιχτά. Και τα ζητήματα αυτά δεν έχουν μόνο πολιτική χροιά. Γιατί όταν πας να εμπλέξεις αθώους, τότε εκτός από τις πολιτικές σου ευθύνες, που θα τις αποδώσει ο λαός στην κάλπη, έχεις και κάποιες άλλες ευθύνες για να λογοδοτήσεις αλλού, γιατί κατηγόρησες, ψευδολόγησες, συκοφάντησες, χωρίς ίχνος περίσκεψης και αιδούς κι ανέδειξες τον τσιπρισμό ως το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού.
Είστε η πιο αποκρουστική μορφή εξουσίας που γνώρισε ο τόπος μετά τη Μεταπολίτευση! Είστε αυτό που σας χαρακτήρισε ο Μίκης Θεοδωράκης και πονέσατε τότε, όταν μίλησε για «αριστερόστροφο φασισμό».

Κυρίες και κύριοι της Πλειοψηφίας, όσο, όμως, και κάποιοι από εσάς να βυσσοδομούν, όσο και να προσπαθείτε να εξοντώσετε πολιτικούς αντιπάλους, οι μόνοι που εν τέλει θα εξαφανιστείτε είστε εσείς. Γιατί εκτός από τις αποψινές δέκα κάλπικες κάλπες, στις οποίες θα προσέλθετε μοναχοί σας απόψε, θα στηθούν σε λίγο και κάποιες άλλες κάλπες σε ολόκληρη τη χώρα κι εκεί θα προσέλθει όλος ο λαός.
Σ' εκείνες τις κάλπες θα καταποντιστείτε και για εκείνες τις κάλπες ζητάμε εδώ και τώρα εκλογές.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline