Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα πυρηνικά και η βάση του Αράξουτ

Κυβέρνηση και αστική Αντιπολίτευση είστε οι δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος και το δήθεν αναμορφωμένο ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, με έναν τρόπο αυτό επιβεβαιώνει και με τη σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που ζήτησε.

Παραδέχεται ότι συζητά ταυτόχρονα τον ρόλο του ως κυβερνητικό δεκανίκι, με τις θέσεις του αντικειμενικά, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία. Μαρτυρά τη στρατηγική σύμπλευση αυτών των κομμάτων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας. Αναλαμβάνει, βέβαια, η Κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή τον ρόλο σημαιοφόρου στο ΝΑΤΟ. (AR)

Μετατρέπει τη χώρα σε μια τεράστια βάση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ατλαντικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, από την Αλεξανδρούπολη και την Λάρισα ως τον Άραξο και τη Σούδα.
Θέλω εδώ να πω ότι μεγάλη ανησυχία προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» ότι στις 17 Μαΐου επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση του Άραξου ο Φρεντ Φρέντρικσον, επικεφαλής της πυρηνικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και σταθερός υπέρμαχος του διαβόητου νατοϊκού δόγματος του πρώτου πυρηνικού πλήγματος.

Σας θυμίζω τις καταγγελίες που έχουμε κάνει και από αυτό εδώ το Βήμα παλιότερα ότι οι εργασίες αναβάθμισης στη βάση του Άραξου παραπέμπουν σε φιλοξενία ειδικών όπλων, ακόμα και πυρηνικών.

Αλλά και αν ακόμα η επίσκεψη αυτή ήταν απλά μια επίσκεψη ρουτίνας, όπως διαδίδεται, μια προγραμματισμένη επιθεώρηση, επιβεβαιώνεται και έτσι ότι η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει αναπόσπαστο κόμματι των πιο επικίνδυνων για τον λαό σχεδίων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του ΝΑΤΟ, όπως είναι η πυρηνική του στρατηγική.
Στον Άραξο άλλωστε όχι μόνο υπάρχουν εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να αποθηκευτούν πυρηνικά όπλα, αλλά και συχνά-πυκνά, όπως έχει αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης», πραγματοποιούνται ασκήσεις στη βάση με αντίστοιχα αντικείμενα, ενώ παρά τα όσα επισήμως λέγονται, φαίνεται ότι σε μια σειρά υποδομών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανά τη χώρα έχουν αποθηκευτεί κατά καιρούς πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναλαμβάνουν αποστολές φύλαξης ή συνοδείας στις διαδικασίες μεταφοράς τους αλλού. Γι' αυτό λέμε ότι η πολιτική της Κυβέρνησής σας βάζει τον λαό στο στόχαστρο των μεγάλων ανταγωνισμών σε περίπτωση μιας μεγάλης αναμέτρησης στην περιοχή.

Κυρίες και κύριοι, ακριβώς επειδή η σύμπλευσή σας στα βασικά ζητήματα, στους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου είναι δεδομένη, είναι εκφρασμένη, αναζητάτε όλοι σας επιμέρους κινήσεις αποπροσανατολισμού για να σας διαφοροποιούν, να τονίζουν την κάλπικη γραμμή «πρόοδος-συντήρηση», «νέο-παλιό», «φθαρμένος-άφθαρτος» και δεν συμμαζεύεται.

Οι προτάσεις σας δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα καλό πλέον, τίποτα καινούργιο στον ελληνικό λαό και όσο πλησιάζετε στις εκλογές, τόσο θα δυναμώνουν οι τόνοι, τα διαφημιστικά σποτ, οι γελοίες κοκορομαχίες, οι προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Γι' αυτό και έχετε μπερδευτεί για το ποια είναι η αλεπού και ποια τα κρεμαστάρια, κύριε Τσίπρα.
Εσείς, κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχετε στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα της εξουσίας τα τελευταία χρόνια και δεν θέλετε να σας μετακινήσουν από αυτήν, είστε γαντζωμένοι σε αυτήν. Οι άλλοι, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έχουν πάθει στερητικό σύνδρομο από τα χρόνια της απουσίας τους απ' αυτήν την καρέκλα. «Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» είστε.
Δεν έχετε εναλλακτική λύση. Οι προτάσεις σας είναι εντός των τειχών αυτής της βαρβαρότητας του συστήματος, στην υπηρεσία μιας τάξης που τα έχει όλα και εκμεταλλεύεται τον ελληνικό λαό, στην υπηρεσία των διεθνών συμμάχων σας, που ξεζουμίζουν τον λαό μας για τα δικά τους συμφέροντα και θα τον οδηγήσουν μέχρι και στο σφαγείο δυστυχώς του πολέμου, όπως έκαναν πολλές φορές στο παρελθόν.
Η εναλλακτική λύση βρίσκεται μόνο στη δημιουργία των προϋποθέσεων για να έρθει η εργατική τάξη, για να έλθουν τα λαϊκά στρώματα στην εξουσία, αλλά στην πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, έχει τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, πολυάριθμο, έμπειρο τεχνικό, επιστημονικό εργατικό δυναμικό, δυνατότητα αγροτικής παραγωγής, δυνατότητα κάλυψης, δηλαδή, όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με κοινωνικοποιημένη, φυσικά, την παραγωγή, με κεντρικό επιστημονικό σχέδιο της οικονομίας, των υπηρεσιών.
Έτσι μόνο μπορεί να βαδίσει πραγματικά στον δρόμο της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας με όλους τους λαούς της περιοχής, της Ευρώπης, του κόσμου, με ειρήνη και ευημερία για τον λαό μας.
Σας ευχαριστώ.

Πολυμέσα