Τραμπ vs ΟΠΕΚ: Τον κατηγορεί για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Τετάρτη τον ΟΠΕΚ, τον οργανισμό των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, ότι ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου, με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Τετάρτη τον ΟΠΕΚ, τον οργανισμό των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, ότι ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου, με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter λίγο μετά την επιστροφή του από τη Σιγκαπούρη και την ιστορική συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Οι τιμές του πετρελαίου είναι υπερβολικά υψηλές, ο ΟΠΕΚ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Όχι καλό!» έγραφε το μήνυμα του προέδρου.
Δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, έχουν ανακοινώσει ότι θέλουν να θέσουν στο τραπέζι των συνομιλιών την αύξηση της παραγωγής, στην επόμενη σύνοδο του Οργανισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη.

Πριν από την παρέμβαση του Τραμπ, η τιμή του πετρελαίου στις αγορές υποχωρούσε, μετά την επιβεβαίωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για την αύξηση της παραγωγής εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας.

Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ έχει φτάσει σήμερα τα 2,909 δολάρια το γαλόνι (3,8 λίτρα) ενώ πέρσι ήταν μόνο 2,329 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΑ, της εθνικής οργάνωσης αυτοκινητιστών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline