Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος: O Καραϊσκάκης και οι θρασύδειλοι τραμπούκοι

«Εκεί που κρεμάγανε οι καπεταναίοι τα άρματα κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια». Ελληνική παροιμία.

«Ανασκαλεύω τις φλόγες στα σωθικά μου
Ήλιος γεννήτορας θα ανατείλω.
Θα αγνοήσω τους μικρούς και ασήμαντους θορύβους
και θα ενωθώ με τη μεγάλη βοή
στον ορίζοντα των γεγονότων.»
Στράτος Φαναράς: «Η πικρή ιστορία της Α»

Δύο γεγονότα των τελευταίων ημερών αξίζει ο κάθε πολίτης να τα μελετήσει, να σκεφτεί γύρω από αυτά και να αποφασίσει τι θα πράξει στο μέλλον με την ιδεολογική του ταυτότητα.

Τα γεγονότα αυτά είναι ο ξυλοδαρμός του κου Μπουτάρη Γιάννη , Δημάρχου Θεσσαλονίκης και η ομιλία του κυρίου Μπαρμαρούση Κωνσταντίνου Βουλευτή του κόμματος Χρυσή Αυγή (αυτοεπονομαζόμενου Γεώργιος Καραϊσκάκης).
Πολλοί από τους συμπολίτες μας αμέσως μετά τα δύο αυτά γεγονότα έσπευσαν «ελαφρά τω μυαλώ», και όχι τη καρδία, να υπερασπιστούν τους θύτες. Δικαιολογία για τις πράξεις αυτές είναι η αντίδραση στην καταπάτηση των ιερών και οσίων του έθνους , ο εξευτελισμός των χριστιανοελληνικών ιδεωδών και άλλα τινά.
Μετά την εκφώνηση της ομιλίας του κυρίου βουλευτή οι συνάδελφοί του έσπευσαν να χαμογελάσουν ικανοποιημένοι αλλά και να χειροκροτήσουν θερμά.

Από την άλλη όταν συνελήφθησαν οι θύτες της υπόθεσης Μπουτάρη δήλωσαν μετανοιωμένοι, υπό την επήρεια ουσιών και σε ότι δεν γνώριζαν ποιόν κτυπούσαν αλλά έδρασαν ως όχλος. Ο ένας δε εξ αυτών συνελήφθηκε την ώρα που διέπραττε κλοπή σε ένα κρεοπωλείο.
Ο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά την ομιλία του ετράπη σε φυγή, αντί να ηγηθεί του στρατεύματος και να γίνει ο άνθρωπος ο οποίος θα ξέπλενε την ντροπή της χώρας κατέφυγε σε γνωστή κατεύθυνση παραβιάζοντας ακόμη και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι βουλευτές του κόμματός του οι οποίοι τον χειροκρότησαν αμέσως ψήφισαν την διαγραφή του διότι η πράξη του δεν συνάδει με τις αρχές του κόμματος.
Τα δύο αυτά γεγονότα είναι χαρακτηριστικά και χρειάζεται να τους δοθεί η πρέπουσα σημασία από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ώστε όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι να «μάθουν και να κατανοήσουν» τι εστί ναζισμός και φασισμός και μάλιστα ελληνικής έκδοσης.

Ιδεοτελείς, τραμπούκοι, κομπλεξικοί, παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι κινούνται ανάμεσα στην έλλειψη και τη σύγχυση του ιδεολογικού τους προσανατολισμού, ημιμαθείς παρερμηνευτές της ιστορίας, οπαδοί και χρήστες της προπαγάνδας ως επικοινωνιακού μέσου, αδίστακτοι κατασκευαστές και χειριστές όχλου, μισάνθρωποι, θρασύδειλοι, θεοσεβούμενοι- θεομπαίχτες, μαριονέττες, έτοιμοι να κλαψουρίσουν μπροστά στη δύναμη της δικαιοσύνης αλλά και έτοιμοι να γίνουν τιμωροί του κάθε μεμονωμένου δυστυχισμένου, μα κυρίως να στήσουν σκηνές υπεράσπισης «αδυνάτων και αδυνάμων».
Τώρα πια όλοι ξέρουμε με το νι και με το σίγμα.

Πάντως είναι κρίμα που το «Χρυσά Αυγά» είναι όνομα κατοχυρωμένο από μία επιτυχημένη εταιρεία του χώρου των τροφίμων θα μπορούσε να γίνει το νέο όνομα της Χρυσής Αυγής.
«Χρυσά Αυγά» και με σλόγκαν
« Θρέφουμε Χρυσές Κότες»
και θα συμπλήρωνα « και διπλοκαπακωτές»

Καθ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος
Επικοινωνιολόγος- Συγγραφέας 17 VI 2018

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα