Ερντογάν αρκετά ανήσυχος για τις εκλογές της Κυριακής: «Πιθανή η κυβέρνηση συνασπισμού». Κύριο

Οι κύριες ελπίδες του είναι να κερδίσει αυτός προσωπικά αυτός τις προεδρικές εκλογές-και όχι το κόμμα του-από τον πρώτο γύρο, Γεγονός επίσης αμφίβολο από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Πολύ αμφίβολο εάν το κόμμα του τούρκου Προέδρου δεν κερδίσει την κρίσιμη για τις εξουσίες του Προέδρου,πλειοψηφία των εδρών

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξή του αργά την Τετάρτη ότι το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ενδέχεται να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, αν δεν καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στις εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το AKP ενδέχεται να χάσει την πλειοψηφία που είχε στο κοινοβούλιο, ενώ ίσως χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών, καθώς ο Ερντογάν δεν φαίνεται να είναι σε θέση να κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία που χρειάζεται από τον πρώτο γύρο.
«Αν είμαστε κάτω από τις 300 (έδρες), τότε ίσως αναζητήσουμε να σχηματίσουμε συνασπισμό», δήλωσε ο Ερντογάν στον ραδιοφωνικό σταθμό Kral FM. Πρόσθεσε όμως ότι αυτή η πιθανότητα είναι «πολύ, πολύ μικρή».

Το AKP συνασπίστηκε με το εθνικιστικό MHP πριν από τις εκλογές, ενώ και κόμματα της αντιπολίτευσης επίσης κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι ίσως χρειαστεί να επαναληφθούν οι βουλευτικές εκλογές, αν ο συνασπισμός του με το AKP δεν καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία την Κυριακή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline