Νίκος Βούτσης: Oι χειραγωγημένες ειδήσεις στα ΜΜΕ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, κύριε Πρόεδρε, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διπλή πίεση, σε μία διπλή αμφισβήτηση που διαλύει κυριολεκτικά κάθε σκέψη για «success story».

Κι από μέσα είδατε χθες τα πορίσματα του αρμόδιου Γραφείου της Βουλής για τον Προϋπολογισμό σε σχέση με όλα τα βραχυπρόθεσμα και τα μεσοπρόθεσμα μεγέθη και τη σοβαρή διακινδύνευση στην οποία έχει μπει η οικονομική πολιτική και η χώρα και είδαμε και έξω πώς υποδέχονται οι περίφημοι εταίροι τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Αυτή η διπλή πίεση, τουλάχιστον από τους εταίρους, συμπυκνώνεται σε ένα θέμα, στην απαίτηση για μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι το πασπαρτού για την φτωχοποίηση, την εκμετάλλευση της χώρας. Και βεβαίως, γελάνε από πίσω, λέγοντας ότι ποτέ στη χώρα τους δεν θα έκαναν αυτά τα οποία επιχειρούνται εδώ.

Άρα, η Κυβέρνηση με την πολιτική εθελοδουλία που τη διακρίνει θέλει να εξευμενίσει για μια ακόμη φορά τους εταίρους, κάνοντας μεταρρυθμίσεις αυτού του τύπου όπως αυτές που συζητιούνται εδώ, μήπως πάρει μία χρονική παράταση. Περί αυτού πρόκειται. Τρώτε από τα έτοιμα, από αυτά που για δεκαετίες ο λαός έχει με δικά του έξοδα και με θυσίες οικοδομήσει.

Ξέρετε το ίδιο καλά με εμένα πόσο δύσκολο είναι από το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας να φτιαχτεί το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ. Δεν υπάρχει ενδεχομένως άλλη χώρα της Ευρώπης, και από πλευράς των νησιωτικών και των ορεινών περιοχών, αλλά και από πλευράς επιστημονικής κ.λ.π., που να έχει οικοδομήσει ένα τέτοιο δίκτυο με προστιθέμενη αξία περισσότερο από τα 8 δισεκατομμύρια που συζητιούνται. Αυτό πάτε να το εκποιήσετε, να το δώσετε αντί του ποσού, ένα γλίσχρο ποσό, που έχει αναφερθεί πολλές φορές εδώ.

Όμως, και με αυτά τα τόσο σοβαρά που συζητάμε εδώ και δύο μέρες, πόσο ασχολούνται τα δελτία των οκτώ, οι τηλεοράσεις, τα πρωινάδικα, τα χειραγωγημένα από εσάς στη βάση οικονομικής διαπλοκής και συμφερόντων μέσα μαζικής ενημέρωσης; Πόσο ασχολούνται γι' αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα που από όλες τις πτέρυγες της Βουλής αναπτύσσονται διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις; Καθόλου. Με τι ασχολούνται; Ασχολούνται με την πρόσκληση να γίνει ένας μεγάλος συνασπισμός, ένα grosse coalition γερμανικό στην Ελλάδα.

Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και μέσα από τις χειραγωγημένες συζητήσεις των μέσων ενημέρωσης; Είναι σαφέστατο ότι πρόκειται για μία πρόσκληση για συμμετοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, στην κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και στην απαξίωση της χώρας.

Μας καλείτε να πάρουμε την ευθύνη για ένα ιστορικό ατόπημα και για έναν εγκλωβισμό της Αριστεράς σε μία τέτοια λογική και σε μία τέτοια συμπαιγνία. Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη δίνει ο ίδιος ο λαός μας. Σας λέω μόνο ότι την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα, θα τη ζήσετε και θα την χρεωθείτε μόνοι σας. Ούτε η χώρα θα την χρεωθεί ούτε βέβαια η Αριστερά ούτε οι κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την αγωνία τους για να ξανασταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα.

(Ο πολιτικός μηχανικός και ιστορικό στέλεχος στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς Νικόλαος Βούτσης είναι γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αθηνών)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline