Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:46:08

Ο Γιάννης.Αντετοκούνμπο και ποιά προσόντα του, τον εκτίναξαν διεθνώς. Πόσους σπουδαίους και μεγάλους σκόρερ του μπάσκετ, έχει ήδη ξεπεράσει....

Αρχίζει να ξεπερνά κορυφαίες μορφές του μπάσκετ στον διεθνή χώρο. Να συγκρίνεται μαζί τους ευθέως και ήδη να τους ξεπερνά.Ο Κέμπα Ουόκερ, ο "Μέλο", ο Μπράντλεϊ Μπιλ, ο Τάουνς, ο Χέιγουορντ, ο ΜακΚόλουμ, ο Κέβιν Λοβ, ο Κάιλ Λάουρι, ο Ουίγκινς, ο Πολ Τζορτζ, ο Ζακ Λαβίν, ο Κλέι Τόμπσον, ο Μπλέικ Γκρίφιν, ο Χάρισον Μπαρνς και ο Μπρουκ Λόπεζ.

Και τι κοινό έχουν; Βρίσκονται όλοι κάτω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ του ΝΒΑ!

Ο Έλληνας άσος ανέβηκε στην 15η θέση της σχετικής κατάταξης, καθώς στα τελευταία παιχνίδια έχει ανεβάσει θεαματικά τα νούμερα του (πέντε φορές με +28 πόντους στα 5/7 ματς που πέρασαν) και πλέον ο μέσος όρος του έφτασε τους 23,4 πόντους.

Βρίσκεται μάλιστα μία ανάσα από τον Τζον Ουόλ στην παραπάνω θέση που μετράει αυτή τη στιγμή 23,5 πόντους και λίγο ακόμα από τον Κάιρι Ίρβινγκ των 23,8 πόντων. Είναι λεπτές αυτές οι ισορροπίες και η λογική λέει πως όσο εύκολα μπορεί να σκαρφαλώσει μερικές θέσεις ακόμα, αλλά τόσο πιθανό φαντάζει να τον προσπεράσουν στο μέλλον κάποιοι από αυτούς που αναφέραμε στον πρόλογο μας.

Ο Αντετοκούνμπο είναι επίσης 16ος ριμπάουντερ, 19ος πασέρ, πέμπτος μπλοκέρ και πέμπτος στα κλεψίματα. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ΝΒΑ που να πλασάρεται στο Τοπ20 των πέντε αυτών πιο σημαντικών στατιστικών κατηγοριών ως τώρα...

ESPN: «Ο Αντετοκούνμπο έχει το ιδανικότερο σώμα στο ΝΒΑ»

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το σώμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ωστόσο το ESPN κατέγραψε και ανέλυσε την ανατομία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, και τα προσόντα του εντυπωσιάζουν.

Ο Έλληνας πόιντ φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς έχει το ιδανικότερο σώμα στο ΝΒΑ για πάρα πολλούς λόγους τους οποίους ανέλυσε ο Μάρκους Έλιοτ, ιδρυτής του P3 Applied Sports Science, ενός κέντρου που εξειδικεύεται στην επιστημονική ανάλυση του σώματος ενός αθλητή.
Ιδού λοιπόν το... θαύμα της φύσης, Γιάννης Αντετοκούνμπο...

ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΕΡΙΩΝ:
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανοίγματα χεριών στο πρωτάθλημα. Είναι 10,1 εκατοστά μεγαλύτερο από το ύψος του και σύμφωνα με τον Έλιοτ, όποιος έχει πιο μεγάλο άνοιγμα χεριών, μπορεί να μετακινηθεί πιο γρήγορα χωρίς να χρησιμοποιήσει τα πόδια και τον κορμό του.

ΠΛΑΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ:
Για να έχει κανείς καλή πλάγια κίνηση στο ΝΒΑ θα πρέπει να έχει εξαιρετικούς γοφούς. Ο «Greek Freak» έχει πολύ μεγάλο ισχίο και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να χαμηλώσει πιο εύκολα και να κινηθεί αρκετά πιο γρήγορα από αθλήτές του ίδιου ύψους.

ΥΨΟΣ:
Όταν ο Γιάννης πήγε στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ ήταν 2,05μ, ωστόσο έκτοτε έχει πάρει περίπου 6,3 εκατοστά. Παρόλα αυτά, η αύξηση στο ύψος του δεν έχει επηρεάσει καθόλου την ευκινησία και την ελαστικότητά του.

ΜΥΪΚΗ ΜΑΖΑ:
Τους τελευταίους 18 μήνες ο Αντετοκούνμπο έχει αυξήσει κατακόρυφα την μυϊκή του μάζα. Από 88,9 κιλά που ήταν το 2013, σήμερα ζυγίζει 100,6 κιλά, ωστόσο αυτό το έκανε χωρίς να βάλει περιττό λίπος στο σώμα του, αλλά και χωρίς να φουσκώσει, κάτι που θα επηρέαζε την πλαστικότητά του.

ΚΟΡΜΟΣ:
Παίκτες που έχουν το ύψος του Γιάννη Αντετοκούνμπο παρουσιάζουν διάφορες αστάθειες στον κορμό τους, αλλά ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί εξαίρεση. Μπορεί να κάνει πάρα πολλές κινήσεις πάνω στο παρκέ με την ίδια ευκολία που θα μπορούσαν παίκτες αρκετά κοντύτεροι. Και αυτό, λόγω του πολύ καλά δομημένου και γυμνασμένου κορμού του.

ΧΕΡΙΑ:
Το μήκος της παλάμης ενός μέσου άνδρα είναι 18,7 εκατοστά, ωστόσο του Αντετοκούνμπο είναι 30,4, μεγαλύτερο σχεδόν από κάθε άλλον παίκτη στο ΝΒΑ. Αυτό φυσικά του επιτρέπει να πιάνει ολόκληρη τη μπάλα και να έχει τον απόλυτο έλεγχό της σε κάθε κίνηση που κάνει στο παρκέ.

ΔΥΝΑΜΗ... ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ:
Επιστήμονες που ειδικεύονται στον αθλητισμό δίνουν πολύ μεγάλη βάση στην ικανότητα ενός αθλητή να μεταφέρει την ενέργεια από την προσγείωσή του στο επόμενο άλμα του. Ο Γιάννης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς μπορεί να αντέξει τεράστιες επιβαρύνσεις. Μπορεί να προσγειωθεί με πολύ μεγάλη δύναμη και στη συνέχεια να τη μετατρέψει σε ώθηση για το επόμενο άλμα του.

ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΤΕΝΟΝΤΑΣ:
Οι Μπακς μέτρησαν τον αχίλλειο τένοντα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και βρήκαν πως το μέγεθός του (34,2 εκ.) είναι διπλάσιο από αυτό του μέσου άνδρα.
«Δεν έχω ξαναδεί αχίλλειο τένοντα σαν αυτόν» τονίζει άνθρωπος της ομάδας. Πολλοί από τους επιστήμονες υποστηρίζουν πως ένας μεγάλος τένοντας σημαίνει και μεγαλύτερη «αποθήκη» για την ελαστική ενέργεια, η οποία είναι ο βασικότερος παράγοντας της επιτάχυνσης και της εκρηκτικότητας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline