Πέμπτη 24 Μαϊου 2018  11:03:49

Υπερήφανες δηλώσεις Υπουργού Τόσκα ότι ξεδόντιασε τις... «ουρές της τρομοκρατίας». Όμως οι εισαγγελείς δηλώνουν ότι ανησυχούν και ζητούν μέτρα προστασίας. Κύριο

Ανήσυχοι και προβληματισμένοι οι εισαγγελείς ζητούν ενισχυμένη φύλαξη -Μετά τα συνθήματα που έγραψαν στο σπίτι εισαγγελέα για το παιδί της Ρούπα και άλλα μέτρα πίεσης εάν όχι ευθείας απειλής.

Θέλησε να είναι παραστατικός και εκφραστικός αλλά ο αρμόδιος Υπουργός και στρατηγός ένα αποστρατεία δεν διεκδικεί φιλολογικές δάφνες.Η σύλληψη της Πόλα Ρούπα ήταν μια δύσκολη επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και «ξεδόντιασε τις ουρές της τρομοκρατίας που έχουν μείνει στη χώρα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται με συστηματικό τρόπο.

Αποκάλυψη: «Κλειδί» ο 37άχρονος ληστής στις σχέσεις ποινικών - τρομοκρατών
Μιλώντας στο «πρακτορείο 104,9» του ΑΠΕ, ο Νίκος Τόσκας σημείωσε πως «η τρομοκρατία και όσοι την επιλέγουν σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, πέρα από απαράδεκτη, παράλογη, κάνει κακό και στις αγωνιστικές λαϊκές διεκδικήσεις, συντηρητικοποιεί την κοινωνία, αποπροσανατολίζει νεαρά παιδιά και ευτυχώς δεν είναι παρά ελάχιστοι που επιλέγουν αυτόν τον δρόμο».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με το 6χρονο παιδί των Πόλα Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, η επιμέλεια του οποίου δόθηκε την Κυριακή στην μητέρα της κρατούμενης. «Μέσα στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων υπάρχουν και τα ζητήματα τα ανθρωπιστικά που προκύπτουν, όπως προέκυψε και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ζήτημα του παιδιού, άσχετα που έγινε κάποια προσπάθεια από πλευράς ορισμένων κύκλων να διογκωθούν ορισμένες καταστάσεις» σημείωσε και πρόσθεσε:

Η πολιτική ηγεσία και του υπουργείου Δικαιοσύνης και όλοι οι εμπλεκόμενοι, με ανθρωπιστική αντίληψη αντιμετώπισαν το θέμα και γι αυτό έληξε ουσιαστικά από χθες το βράδυ και το πράγμα παίρνει τον δρόμο του με τον καλύτερο τρόπο γι αυτό το παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα.

Ο Νίκος Τόσκας εξήγησε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη μεγαλύτερη ευαισθησία αυτού του είδους τα θέματα. Όπως είπε:
Γι' αυτό καλό θα είναι όλοι οι φορείς αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί να επιδεικνύουν και την κοινωνική ευαισθησία και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να ενεργούν με τη δέουσα αποφασιστικότητα και ταχύτητα πέρα από γραφειοκρατίες και υποκειμενισμούς.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και στα ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας απ' όπου και αν προέρχεται, αλλά και στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε εγκλήματος», ενώ με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε άλλες χώρες διαβεβαίωσε πως «ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι ήσυχος γιατί δεν υπάρχουν ούτε οι συνθήκες ούτε οι κίνδυνοι που υπάρχουν αλλού».

Οι εισαγγελείς ζητούν ενισχυμένη φύλαξη -Μετά τα συνθήματα που έγραψαν στο σπίτι εισαγγελέα για το παιδί της Ρούπα και άλλα μέτρα πίεσης εάν όχι ευθείας απειλής.

Με αφορμή την αναγραφή συνθημάτων έξω από το σπίτι της εισαγγελέως ανηλίκων Μαρίας-Ελένης Νικολού,(ένα ακόμη δυσάρεστο κρούσμα ασέβειας σε δικαστικό λειτουργό και απειλής=παρέμβασης στο έργο του) η οποία χειρίστηκε την υπόθεση του παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, η Ενωση Εισαγγελέων τονίζει πως καταδικάζει κάθε μορφή διαμαρτυρίας που υπερβαίνει το μέτρο!
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έχει ως εξής:

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει κάθε μορφή διαμαρτυρίας που υπερβαίνει το μέτρο όπως είναι η αναγραφή συνθημάτων σε οικία Εισαγγελικού Λειτουργού σχετικά με υπόθεση που χειρίζεται.
Επαναλαμβάνει ότι οι Εισαγγελείς επιτελούν το καθήκον τους, που συνίσταται στην πιστή εφαρμογή του Συντάγματος, των Νόμων, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παιδικής ηλικίας και δεν επηρεάζονται από αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Καλούμε την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των Εισαγγελικών λειτουργών».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα