Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:10:38

Νέο πραξικόπημα φοβούνται- ετοιμάζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις ο μονοκράτορας Ερντογάν διαλύει (..ευτυχώς) και τη Δικαιοσύνη. Κύριο

Με θρασύτητα ζητούν να δικαστούν στην Τουρκία διάφοροι πολιτικοί εχθροί του καθεστώτος Ερντογάν και φυγάδες, όταν μέχρι τώρα έχουν καταδιώξει και απολύσει 4.000 εισαγγελείς και δικαστές.

Τις προετοιμασίες που διεξάγουν πρώην στελέχη του τουρκικού στρατού για ένα νέο πραξικόπημα φέρνουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας πληροφορίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) που βρίσκουν αντίκτυπο στον φιλοκυβερνητικό τύπο της Τουρκίας. Με πολλές υποψίες ότι μπορεί να πρόκειται για κατασκευασμένο πραξικόπημα, όπως πολλοί πιστεύουν για εκείνο του Ιουλίου 2015 ή για πρόσχημα για νέες πολιτικές διώξεις.
Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές υποψιάζονται ότι πρώην στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είχαν κρίσιμα καθήκοντα στο ΝΑΤΟ επιχειρούν να ανοίξουν τον δρόμο για ένα νέο πραξικόπημα.

Τα πρώην στελέχη του στρατού πραγματοποιούν ειδικές συσκέψεις σε χώρες της Αδριατικής και των Βαλκανίων και επικοινωνούν με παράγοντες του ΝΑΤΟ. Τα συγκεκριμένα στελέχη ασκούν κριτική στην τουρκική κυβέρνηση και στέλνουν μηνύματα σε υποστηρικτές τους στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Γκιουλέν ζητά από αυτά τα στελέχη του στρατού να μην είναι απαισιόδοξα καθώς στο μέλλον θα φορέσουν εκ νέου τις στολές τους.
Η τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, η οποία φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας την νέα εξέλιξη, μεταδίδει την πληροφορία ότι τα πρώην στελέχη του στρατού καταβάλλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν άσυλο από τις δυτικές χώρες. Οι σύζυγοι αυτών των αξιωματικών εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, κυρίως σε ότι αφορά την παράνομη εξασφάλιση ερωτήσεων και απαντήσεων σε εξετάσεις του δημοσίου.
Η Γιενί Σαφάκ αφήνει πολλά υπονοούμενα για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην νέα υπόθεση, τονίζοντας ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία συνεργάζεται με την χούντα στο εσωτερικό του τουρκικού στρατού.

Τουρκία: Πάνω από 4.000 δικαστές και εισαγγελείς έχει απομακρύνει ο Ερντογάν από τις θέσεις τους

Περισσότερους από 4.000 δικαστές και εισαγγελείς έχει απομακρύνει ο Ερντογάν από τις θέσεις τους, τους οποίους θεωρεί ύποπτους για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου χρόνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Μποζντάγ είπε πως το δικαστικό σώμα έχει εκκαθαριστεί από υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι στην αστυνομία, στο δικαστικό σώμα, στη δημόσια υπηρεσία και στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή φέρονται ότι σχετίζονταν με το πραξικόπημα, προκαλώντας ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και σε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline