Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018  00:52:22

Ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ δοξολογεί στην Ουάσιγκτον, μετά τους Τσίπρα- Καμμένο, μέχρι τον αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ Δημ. Βίτσα, τέως γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Όλο και περισσότερο υμνητικός πήγε στην Ουάσινγκτον και εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, το «θερμό ενδιαφέρον» αμερικανών επενδυτών και την καλή πορεία της Ελλάδος με διακυβέρνηση Τσίπρα- ΑΝΕΛ.

Δεν φείδεται επαίνων και θερμών αναφορών στη διακυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου. «Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της» δήλωσε, στην ομιλία του, στις 10 Οκτωβρίου, στο AUSA convention Center Washington DC, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ.
Ο κ. Πάιατ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ελλάδα «προωθώντας την ελευθερία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή».

Εξήρε το ρόλο της χώρας ως πυλώνα για τη διατήρηση ισχυρής άμυνας στην ευρύτερη περιοχή.
«Ο υπουργός κ. Βίτσας διακρίθηκε ως υπέρμαχος της εξαίρετης συνεργασίας μας στη βάση της Σούδας, η οποία ενισχύει τη συμμαχία μας και μας βοηθά, κάθε μέρα, στην πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» είπε.

Εύγλωττη αναφορά για την πρόθυμη συνεργασία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τόσο του Παν. Καμμένου (με τις ευλογίες στο παρασκήνιο του Α. Τσίπρα) όσο και άλλοτε σκληρού κομματικού γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, που έχει αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Με ειδικότερα καθήκοντα του κ.Βίτσα να εξασφαλίσει συμφωνίες του χώρου της πολεμικής βιομηχανίας και ειδικότερα να διαπραγματευθεί την αγορά , μορφή βοήθειας ή άλλη εξασφάλιση πολεμικού υλικού από τις ΗΠΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Βεβαίως με αντάλλαγμα την πενταετία παραχώρησης τη βάσης της Σούδας , αντί της ετήσιας σύμβασης κάθε φορά, με ευρύτερο ρόλο στη Αν. Μεσόγειο και την ταραγμένη Μέση Ανατολή, με απόσυρση των πολεμικών δυνάμεων των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ από τις βάσεις της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στην στήριξη των ΗΠΑ για έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, σημείωσε: «Το ενδιαφέρον και η στήριξή μας στην προοπτική πλήρους εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση των τελευταίων οκτώ ετών, βασίζονται στην πεποίθησή μας για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας. Όσο ισχυρότερη είναι η Ελλάδα, τόσο ασφαλέστερη θα είναι η ευρύτερη περιοχή».

-Τέλος, ο Τζέφρεϊ Πάιατ αναφέρθηκε και στις επενδύσεις, πάντα αισιόδοξος, τονίζοντας: «Οι αμερικανικές και οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν ευνοϊκό, προβλέψιμο και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, ενώ οι ελληνικοί νόμοι και η κρατική γραφειοκρατία οφείλουν να στηρίζουν τις εταιρείες αυτές και τις επενδυτικές τους δραστηριότητες.
Οι επιχειρήσεις δεν διαφωνούν με την καταβολή φόρων, εφόσον η φορολόγησή τους προσφέρει σταθερότητα και αναπτυξιακές προοπτικές.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα