Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018  00:52:35

Ο Θ. Ρουσόπουλος θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Β΄Αθηνών ή στο Υπόλοιπο Αττικής. Οι νέοι καθηγητές-σύμβουλοι στο «Ίδρυμα Κων. Καραμανλής». Κύριο

Με προβληματισμό και αυτοσυγκράτηση εξετάζει την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Πρωταγωνιστής πολλών αρνητικών δημοσιευμάτων, που κόστισαν στην Κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ, με απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον του από τον μετέπειτα αρχηγό Αντώνη Σαμαρά (επίσης και κατά του Γιώργου Βουλγαράκη), συκοφαντηθείς αδίκως από ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου, με απαλλακτικές δικαστικές αποφάσεις αλλά και με κύκλο μεγάλων αντιπαθειών στον χώρο των ΜΜΕ και το κόμμα της ΝΔ από την εποχή της παντοδυναμίας του.

«Το ενδιαφέρον μου για την πολιτική υφίσταται και είναι η πρώτη φορά που το σκέφτομαι σοβαρά. Θα έχω μια ευκαιρία να συζητήσω με τον αρχηγό του κόμματος», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Ρουσόπουλος υπερασπίστηκε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την οικονομία, λέγοντας:
«Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις είναι μόνη ρεαλιστική πρόταση για να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη», ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα διχασμένο κόμμα «όπου άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος» και εκτίμησε ότι έχει τελειώσει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης.
«Θα τους κατηγορούσα περισσότερο για τις αυταπάτες παρά για τα ψέματα που είπαν στον κόσμο», τόνισε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας: «Η επανάληψη ενός ψέματος μπορεί και να πείσει, αλλά μέχρι ένα σημείο».

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, με αφορμή το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου, αλλά και το ζήτημα της κάνναβης που αναμένεται να έρθει προσεχώς στη Βουλή:
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Με σημαντικά θέματα μεν, αλλά τα χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακά τεχνάσματα για να κερδίσει χρόνο και να στρέψει αλλού την προσοχή».

Ο πρώην υπουργός κρίνεις ως θετικές τις τελευταίες αλλαγές που επιχείρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αυτή της Μαρίας Σπυράκη, ως εκπρόσωπος Τύπου: «Θεωρώ πως οι αλλαγές αυτές θα ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία. Σημαντικότερες όμως είναι οι θέσεις του κόμματος».
Αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε: «Το ότι πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τις
ΗΠΑ, είναι βέβαιο. Ελπίζω να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να πετύχει πράγματα για την Ελλάδα».

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου «Κ. Καραμανλής»

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε σήμερα το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Πρόεδρος του ιδρύματος αναλαμβάνει ο καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάνθης Χατζηβασιλείου και γενική διευθύντρια η καθηγήτρια Κωνσταντίνα Μπότσιου.

Μέλη ορίζονται ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, Μιχάλης Αργυρού, ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ανώτερος εταίρος του Ινστιτούτου Brookings της Ουάσιγκτον Θοδωρής Πελαγίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αγγελος Συρίγος,(που έγινε στόχος ομάδων «αναρχικών» με αλήτικη και χαφιέδικη « αγωνιστική συμπεριφορά») ο καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Βλαχόπουλος, ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Δ.Ε.Τ.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Ταραντίλης και ο καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris Ι) Γιώργος Πρεβελάκης.

11,4.2016.Η νέα σύνθεση του ΔΣ του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πρόεδρος η Ρόδη Κράτσα

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκροτείται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ειδικότερα ορίζονται:

Πρόεδρος: Ρόδη Κράτσα (π. Ευρωβουλευτής)

Μέλη:Πέτρος Αλιβιζάτος (Επιχειρηματίας, π. Υφυπουργός Πολιτισμού)

κ. Γιώργος Σοφρώνης (Οικονομολόγος, Δήμαρχος Σαρωνικού)
Ζέττα Μακρή (Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, π. Υφυπουργός)

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (Σύμβουλος Επικοινωνίας και Πολιτικής Διαχείρισης)
Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος (Καθηγητής Πληροφορικής, π. Πρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου)
Γεώργιος Ιωαννίδης (Πολιτικός Μηχανικός, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.)
Αθανάσιος Μπαλέρμπας (Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας)
Σπύρος Λίτσας (Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας)
Μιχάλης Καρλούτσος (Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης)
Γεώργιος Στεφανάκης (Δικηγόρος, Μέλος Ε.Σ.Ρ.)
Βασιλική Νάκου (Δημοσιογράφος, Δημοτικός Υπάλληλος)
Αλέξιος Παπασταύρου (Δικηγόρος)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα