Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018  12:58:57

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας σε προσκύνημα στην Αθήνα και μαζί η κάθοδος του Ηγούμενου ΕΦΡΑΙΜ της Μονής Βατοπεδίου. Κύριο

Στον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Αναργύρων της Νέας Ιωνίας θα εκτίθεται προς προσκύνημα από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου, η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου.

Πρόκειται για το θρησκευτικό κειμήλιο που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους το οποίο θα πραγματοποιήσει ακόμη μία «ιερή τουρνέ μακριά από την χερσόνησο του Άθω. Πολλές φορές δε οι υπεύθυνοι του μοναστηριού και ειδικότερα ο γνωστός από την υπόθεση Βατοπαιδίου ηγούμενος Εφραίμ έχουν επικριθεί διότι επιλέγουν να μεταφέρουν την Αγία Ζώνη όχι μόνο σε ναούς της Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό – όπως το 2011 στη Ρωσία – συχνά μάλιστα με πομπώδεις τελετές.

Μάλιστα, αυτή η έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος και τη Μονή Βατοπαιδίου θα συνοδευτεί και από την επανεμφάνιση του ηγούμενου Εφραίμ, μετά και την περσινή αθώωσή του από το Εφετείο για τις «ιερές» ανταλλαγές. Ο μοναχός ήταν προγραμματισμένο να παραδώσει την Αγία Ζώνη την Παρασκευή το απόγευμα στον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ αλλά και να πραγματοποιήσει ομιλία. Επιπλέον, θα συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 12 Νοεμβρίου και πρόκειται και πάλι να μιλήσει στους πιστούς.

Όπως αναφέρει η Μητρόπολη, η παραμονή της Αγίας Ζώνης στη Μητρόπολη γίνεται στο πλαίσιο των 90 ετών από τη θεμελίωση του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας . Καθημερινά θα τελείται η Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις, Εσπερινός και κάθε βράδυ Ιερά Αγρυπνία.

Όμως, η Αγία Ζώνη – τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα του προγράμματος – δεν θα μείνει μόνο στο ναό των Αγίων Αναργύρων. Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» προς «ευλογία των ασθενών», όπως αναφέρει η Μητρόπολη.

Πάντως η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας σε μία προσπάθεια να δείξει ότι τα όποια έσοδα προκύψουν από το προσκύνημα θα είναι διαφανή και θα κατευθυνθούν σε κοινωνικούς σκοπούς ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής διαχείρισης οικονομικών. Όπως τονίζει «τα έσοδα αυτά θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τις άμεσες και έκτακτες οικονομικές ανάγκες και συγκεκριμένα για την κατασκευή, θεμελίωση και οργάνωση των νέων Παιδικών Κατασκηνώσεων, που προσφάτως απέκτησε νομίμως στην περιοχή της Μαλακάσας, με σκοπό την προσφορά αγάπης, διακονίας και κατήχησης προς τα παιδιά και τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας».

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ

Το μοναδικό κειμήλιο από την επίγειο ζωή της Παναγίας μας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προσκυνούν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί σε όλη την Ελλάδα όταν εξέρχεται του Αγίου Όρους.
Η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, την οποία έφτιαξε η ίδια από τρίχες καμήλας σύμφωνα με την παράδοση, θα παραμείνει από τις 3 Νοεμβρίου ως και τις 13, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας όπου καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία, παρακλήσεις και αγρυπνίες.
.
Για την Τιμία Ζώνη της Παναγίας έχουν καταγραφεί αμέτρητα θαύματα από πιστούς που προσευχήθηκαν νήστεψαν και προσκύνησαν την Αγία Ζώνη. Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά έχουν αρχειοθετηθεί και αποτυπωθεί στα βιβλία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
Έχουν αναφερθεί ονομαστικά μάλιστα, περιπτώσεις άτεκνων ζευγαριών που απόκτησαν παιδιά, ανθρώπων με βαριές ασθένειες που έγιναν καλά, καρκινοπαθείς οι οποίοι έλαβαν ευλογία κι έγιναν καλά όπως και τόσες άλλες περιπτώσεις.

Η ευωδία της Αγίας Ζώνης είναι απίστευτη όταν την πλησιάζει κανείς για να την προσκυνήσει και διαβάζοντας όχι μόνο τα σύγχρονα θαύματα που έχει κάνει αλλά και τα θαύματα στο πέρασμα των χρόνων, τότε ίσως να μπορεί να αντιληφθεί την δύναμη του μοναδικού προσωπικού αντικειμένου της Παναγίας μας.
Στη Ρωσία εκατομμύρια πιστοί περίμεναν για ολόκληρες μέρες μέσα στο κρύο και τον παγετό να την προσκυνήσουν. Πρόσφατα σε άλλα σημεία της Ελλάδας όπως στην Πάτρα, στην Χαλκίδα κλπ, οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά να γονατίσουν μπροστά στο Ιερό Κειμήλιο της Θεοτόκου, να παρακαλέσουν, να κλάψουν και να παρηγορηθούν αλλά και να λάβουν ευλογία.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ
ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 217, ΜΕΤΑ ΔΙΕΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα