Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018  18:39:58

Με το νόμο-εγκληματικής επιείκειας Παρασκευόπουλου κυκλοφορούν ελεύθεροι 3.000 βαρυποινίτες. Με νέα βαριά εγκληματικότητα και δεκάδες ληστείες, κλοπές μέχρι δολοφονίες. Κύριο

Συνέβη και το πρωτοφανές στην ελληνική πολιτική ζωή Υπουργός (όχι μόνο Δικαιοσύνης) να ζητήσει....κατάργηση ενός δικού του νόμου.

Ελεύθεροι κυκλοφορούν 3.000 βαρυποινίτες, που βγήκαν από τις φυλακές, κάνοντας χρήση του φαύλου και ανήθικου νόμου Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».,πολύ αποκαλυπτικό, μετά τα εγκληματικά αποτελέσματα στην κοινωνία, που προκάλεσε ο νόμος αυτός. Τόσα πολλά με συνέπεια να αναγκασθεί να τον αποκηρύξει ό ίδιος ο δημιουργός του.

Ιδιαίτερη, όμως, ανησυχία και προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ προκαλεί το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταδικασμένοι σε πολυετή κάθειρξη για βαριά αδικήματα καταστρώνουν στη φυλακή την εγκληματική δράση τους και πραγματοποιούν τα χτυπήματά τους τις μέρες των αδειών τους. Είναι μια νέα τάση, κάτι σαν «εγκληματικές εκδρομές», που φουσκώνει ολοένα περισσότερο.

Μεταξύ των ευεργετηθέντων και ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια Δημήτρης Κουφοντίνας.

Χάρη στις κραυγαλέα ευνοϊκές διατάξεις του νόμου και τη σύμφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, αρκετοί κακοποιοί μετά από ένα σύντομο πέρασμα πίσω από τα σίδερα βγήκαν έξω και αμεταμέλητοι ξαναρίχτηκαν στη βαριά εγκληματική παρανομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανάμεσα στις περιπτώσεις είναι αυτή του Ιμπραήμ Καστριότ που δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, οι ληστές της ντουλάπας στο Παλαιό Φάληρο, οι βασανιστές της Ύδρας που βασάνισαν μέχρι θανάτου εστιάτορα του νησιού αλλά και ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη.

Στους 30 μήνες εφαρμογής του διαβόητου νόμου Παρασκευόπουλου η εγκληματικότητα καλπάζει. Αποφυλακίζονται αθρόα, εντελώς άκριτα και με πρωτοφανή επιείκεια 3.000 περίπου αμετανόητοι βαρυποινίτες που αλωνίζουν βίαια και δολοφονικά ανενόχλητοι, προκαλώντας δίκαια την οργή όλης της κοινωνίας.

Φρικιαστικές δολοφονίες, άγριες ληστείες, βιασμοί, βασανισμοί μέχρι θανάτου. Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη στο νεκροταφείο, αφού πιάστηκε με 37,5 κιλά χασίς και έφαγε 20 χρόνια, πριν καλά-καλά συμπληρώσει τα έξι από αυτά αποφυλακίστηκε. Ο Γεωργιανός ληστής που σιδέρωσε την 85χρονη στο κέντρο της Αθήνας και με γροθιές τής έσπασε το σαγόνι, για να της πάρει 50 ευρώ, συνελήφθη με το αποφυλακιστήριο στην τσέπη.

Αναρίθμητες είναι οι απεχθείς ενέργειες των σεσημασμένων κακοποιών, αλλοδαπών και Ελλήνων, με πολλά χρόνια κάθειρξη, που αποφυλακίστηκαν σκανδαλωδώς εκμεταλλευόμενοι τους ευνοϊκούς όρους του νόμου Παρασκευόπουλου. Το νοσηρότερο στην υπόθεση που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα «η χαρά του εγκληματία» είναι ότι μεγάλο ποσοστό αμετανόητων βαρυποινιτών που αδιαφορούν παγερά για την ανθρώπινη ζωή, επέστρεψαν άμεσα στην παραβατική τους δραστηριότητα. Γεγονός που από το 2015 -αφότου ο νόμος για την «αποσυμφόρηση των φυλακών» εφαρμόστηκε- προκαλεί ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αυξάνει τα παραβατικά περιστατικά, μετά από συνεχή μείωσή τους τα τρία προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τις καταγραφές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, τα δυσάρεστα και κλιμακούμενα αποτελέσματα για τη δημόσια ασφάλεια που διαμορφώνονται με ακέραια βαριά ευθύνη του νόμου Παρασκευόπουλου παγιώνονται όσο περνάει ο καιρός. Οι ίδιοι σκληροί κακοποιοί και λαθρέμποροι ναρκωτικών μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, πιάνονται και να ξαναπιάνονται από την Αστυνομία, οδηγούνται πίσω στα σωφρονιστικά ιδρύματα και προλαβαίνουν κάνοντας χρήση του ίδιου νόμου να αποφυλακιστούν και πάλι και να επιστρέψουν στην παράνομη δράση τους. Με πληθώρα αδικημάτων, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, βαριές σωματικές βλάβες και ειδεχθείς ανθρωποκτονίες που βιώνει στην καθημερινότητά του ο ανυπεράσπιστος Ελληνας πολίτης.

Ιδιαίτερη, όμως, ανησυχία και προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταδικασμένοι σε πολυετή κάθειρξη για βαριά αδικήματα καταστρώνουν στη φυλακή την εγκληματική δράση τους και πραγματοποιούν τα χτυπήματά τους τις μέρες των αδειών τους. Είναι μια νέα τάση, κάτι σαν «εγκληματικές εκδρομές», που φουσκώνει ολοένα περισσότερο.

Προφανώς οι συγκεκριμένοι κακοποιοί δεν βγαίνουν με άδειες για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά για να υλοποιήσουν τα προμελετημένα σχέδια που έχουν εκπονήσει στα κελιά τους και στη συνέχεια επιστρέφουν σε αυτά για να λουφάξουν. Γεγονός που δυσκολεύει τις διωκτικές αρχές να εξιχνιάσουν τις υποθέσεις αφού οι κακοποιοί μετά από κάθε επίθεση βρίσκονται πάλι πίσω από τα κάγκελα. Πρόκειται για μία ακόμη διευκόλυνση που χάρισε ο νόμος Παρασκευόπουλου σε βαρυποινίτες. Μεταξύ άλλων, ευεργέτησε και τον 11 φορές καταδικασμένο σε ισόβια κατά συρροή δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έκανε χρήση του προνομίου της άδειας, καθώς νόμος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κατάργησε με το πρώτο κιόλας άρθρο του τις φυλακές «τύπου Γ». Δηλαδή τα υψίστης ασφαλείας καταστήματα κράτησης στα οποία θα κρατούνταν καταδικασμένοι για εγκλήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία και άλλοι βαρυποινίτες, με κριτήριο την επικινδυνότητά τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα χορήγησης άδειας. Ωστόσο, χάρη στις κραυγαλέα ευνοϊκές διατάξεις του νόμου και τη σύμφωνη απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών, αρκετοί κακοποιοί μετά από ένα σύντομο πέρασμα πίσω από τα σίδερα βγήκαν έξω και αμεταμέλητοι ξαναρίχτηκαν στη βαριά εγκληματική παρανομία.

Ο Παρασκευόπουλος ζητεί την κατάργηση του νόμου του για τις αποφυλακίσεις

Την κατάργηση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο οποίος έχει έκτακτο χαρακτήρα, ζητά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως «θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως».

Ο πρώην υπουργός τόνισε, επίσης, πως ο συγκεκριμένος έκτακτος νόμος θα πρέπει να αντικατασταθεί από νέου τύπου διατάξεις για τις ποινές αλλά και για τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές τόσο στον Σωφρονιστικό όσο και Ποινικό Κώδικα που θα οδηγούν σε μια καλύτερη κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα.

ΝΔ: Ας πείσει τον Α. Τσίπρα

«Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος!» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα