Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018  11:16:47

Διαρκώς αθωώνεται αλλά ακόμα δεν έχει ξεπλέξει με τα ελληνικά δικαστήρια ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Η τραγελαφική - οδυνηρή ταλαιπωρία του επί 5 χρόνια. Η χθεσινή του παρουσία στο Εφετείο. Κύριο

Τα βάσανα ενός στοχοποιημένου, και επίζηλου πολίτη-καλλιτέχνη για νόμιμα χρήματα, που έστειλε φανερά στην πατρίδα του Κύπρο, μέλος επίσης της ΕΕ. Παρουσιάστηκε χθες στο Συμβούλιο Εφετών ο Μιχάλης Χατζηγιάννης -Για τα εμβάσματα 5,3 εκατ. ευρώ στην Κύπρο.

Παρών χθες ενώπιον του συμβουλίου Εφετών ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης λίγες ήμερες πριν οι δικαστές εκδώσουν την απόφαση τους για την παραπομπή του η όχι σε δίκη, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια σε δικαστική εκκρεμότητα λόγω της αποστολής 5.300.000 ευρώ σε τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Κύπρο το 2010 και το 2011.

Ήδη από τα διοικητικά δικαστήρια ο τραγουδιστής έχει αθωωθεί, ενώ έχει αθωωθεί και για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αγορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Μένει ωστόσο να κριθεί το σκέλος του ξεπλύματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

Η εμπλοκή του τραγουδιστή πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο, με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να τον παραπέμπει σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Τότε αρχίζει ένα δικαστικό πινγκ-πονγκ για τον καλλιτέχνη, ο οποίος ασκεί έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους.

Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα. Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο εμφανίστηκε σήμερα.

Μέχρι ώρας πάντως οι λογαριασμοί του παραμένουν υπό δέσμευση.

Σήμερα δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο συνήγορος του χαρακτήρισε το θέμα «τυπικό», με δεδομένο ότι και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του εντολέα του.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΒΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΆΝΝΗ

Μία τυπική διαδικασία έφερε την Τετάρτη στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Η υπόθεση του κρίνεται ξανά και όπως είπε ο δικηγόρος του η εμφάνισή του ήταν τυπική για να καταστεί αμετάκλητη η αθωωτική δικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο τραγουδιστής όπως είναι γνωστό ελέγχεται την τελευταία πενταετία με επίκεντρο το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που κατηγορείται ότι τέλεσε για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011. Ο καλλιτέχνης έχει μεν ήδη δικαιωθεί στα διοικητικά δικαστήρια ενώ ήδη έχει αθωωθεί και για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αυτής και συγκεκριμένα για φοροδιαφυγή.

Κι ενώ οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, ήρθε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να τον παραπέμψει σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους.

Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.

Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, που τον κάλεσε σήμερα ενώπιον του. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, προσκόμισε στο Συμβούλιο Εφετών και το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ενώ ο συνήγορός του χαρακτήρισε καθαρά τυπικό το θέμα, με δεδομένο ότι και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα