Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018  01:36:47

Κουτσούμπας για τα Σκοπιανό: «Ίσως μεγαλύτερη αξία από το νέο όνομα έχουν τα εθνικιστικά –ανιστόρητα σύμβολα». Ταύτιση με ανάλογη επισήμανση του Πρ. Παυλόπουλου προ τετραημέρου. Κύριο

«Σταθερή η θέση του ΚΚΕ από το '92» με την τότε στάση της Αλέκα Παπαρρήγα στην σύσκεψη των Αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Με σταθερότητα πλέον επί δεκαετίες, με πολιτική ωριμότητα και βεβαίως σε αρκετή απόσταση, μεγάλη, από τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ το Μεσοπόλεμο για το τότε «Μακεδονικό πρόβλημα». Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση από το '92, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια, και βεβαίως θεωρούμε ότι αυτή η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα», απαντώντας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνισε πως «εμείς θεωρούμε και υποστηρίζουμε με συνέπεια ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την ονοματοδοσία των Σκοπίων, γιατί το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην υποδαύλιση εθνικιστικής έξαρσης, στους αλυτρωτισμούς, σε διεκδικήσεις εδαφών, σε αλλαγές συνόρων - που βέβαια ποτέ δεν γίνονται αναίμακτα, πάντα την πληρώνουν οι λαοί - και φυσικά αξιοποιούνται υπαρκτά κι ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα για να υπάρχει το γνωστό «διαίρει και βασίλευε» ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και στα Βαλκάνια και αλλού.

«Και βέβαια όλες αυτές οι αντιθέσεις και ανταγωνισμοί πάντα εκφράζονται με σφοδρότητα και οξύτητα και θα υπάρχουν όσο δεν λύνεται το ουσιαστικό πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Κατά τον γγ του ΚΚΕ, ακόμα κι αν λυθεί το θέμα της ονομασίας, «μπορεί να υπάρχει αλυτρωτισμός, μπορεί εθνικιστικές εξάρσεις κατά διαστήματα» από την πλευρά των Σκοπίων. «Άλλωστε το ζήτημα συνδέεται με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γιατί περί αυτού πρόκειται τώρα. Η κυβέρνηση ως τέτοιος μεσολαβητής, με αφορμή το πρόβλημα του ονόματος που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια, προσπαθεί να διαπραγματευτεί, έτσι ώστε να μπορεί να μπει τον Ιούνιο στο ΝΑΤΟ η γειτονική δημοκρατία».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα