Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  07:56:09

Ο Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά.

Δεν είναι αισιόδοξος, τα πράγματα χειροτέρεψαν.Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μητσοτάκης. έκανε λόγο για μια κλιμακούμενη ένταση, προσθέτοντας ότι σίγουρα η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα, «αντί να αποτελέσει μια ευκαιρία για μια καινούρια αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μάλλον επιδείνωσε ένα κλίμα το οποίο ήταν ήδη προβληματικό».


«Και αυτό γεννά και κάποια εύλογα ερωτήματα γιατί οργανώθηκε αυτή η επίσκεψη σε αυτή τη χρονική συγκυρία και με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα, στο ζήτημα το οποίο θίξατε των 8 αξιωματικών, το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι υπάρχει ένας ισχυρισμός ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, με κάποιο τρόπο, να στείλει τους αξιωματικούς αυτούς πίσω», προσθέτει και συμπληρώνει:

«Γνωρίζω ότι αυτή είναι η άποψη του Τούρκου Προέδρου, η οποία είναι άκρως προβληματική, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχει διαψευστεί. Από εκεί και πέρα, θέλω να είμαι απολύτως σαφής και ξεκάθαρος ότι η Ελλάδα είναι ένα Κράτος δικαίου το οποίο σέβεται τη διάκριση των εξουσιών, με συγκεκριμένες διαδικασίες, αρκετά λεπτομερείς, οι οποίες ακολουθούνται για να χορηγηθεί, σε οποιονδήποτε το ζητεί, πολιτικό άσυλο ή να απορριφθεί η αίτησή του. Και αυτή είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και των αρμοδίων Αρχών και η Κυβέρνηση δεν πρέπει να μπλέκεται σε αυτά τα χωράφια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα