Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018  11:36:54

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στο θηριώδες Πολυνομοσχέδιο των 1500 σελίδων: "Βουβοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..». Κακόκεφοι και αρνούμενοι να υπερασπισθούν τις διατάξεις του. Βεβαίως θα ψηφίσουν προβατηδόν τη Δευτέρα μαζί με τους ΑΝΕΛ. Κύριο

Ευτελισμός της κάθε διαδικασίας διαλόγου αλλά και του όποιου κύρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορούνται για υποκρισία και αγάπη στην καρέκλα και στον μισθό..

Υποβάθμιση και ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας με το νομοσχέδιο- Μαμούθ αλλά και ευτελισμός των βουλετών του ΣΥΡΙΖΑ,που φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να το συναισθάνονται. Να απαξιώνονται ήδη στην κοινή γνώμη για ένα νομοθέτημα σκουπιδοτενεκέ με 450 άρθρα κάθε κατηγορίας και επιλογής. Όχι μόνο αναγκαστικά από το μνημόνιο. Με τη θετική ψήφο μόνο των συγκυβερνώντων κομμάτων, οδηγείται από σήμερα Παρασκευή στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Οπως καταδεικνύει η διαδικασία «επεξεργασίας» του νομοθετήματος στις αρμόδιες Επιτροπές, σύσσωμη η αντιπολίτευση το καταψηφίζει, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση τόσο για το περιορισμένο των περιθωρίων μιας –όπως ειπώθηκε- κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα έπρεπε να είναι ουσιαστική, όσο και για το περιεχόμενο των πολιτικών επιλογών, καθώς τονίζεται ότι θα ανακυκλώσουν την κρίση και θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα.

Παράλληλα, τονίζει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, οι έως απόψε εργασίες – συζήτηση επί της αρχής, ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και συνεδρίαση επί των άρθρων- καταδεικνύουν και μια διάχυτη απροθυμία εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν το λόγο προκειμένου να υπερασπιστούν τις διατάξεις του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη συνεδρίαση μίλησαν έξι υπουργοί και μόλις τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ηλ.Καματερός, Κ.Σπαρτινός, Ι.Μιχελογιαννάκης), ενώ στη συζήτηση επί των άρθρων, οι δύο πρώτοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (Κ.Παυλίδης, Δ.Δημητριάδης) μίλησαν μετά από μια ομοβροντία εννέα συναδέλφων τους από την αντιπολίτευση – κυρίως από την ΝΔ και τη ΔΗΣΥ. Το γεγονός αυτό, που θα επιχειρηθεί να αλλάξει για προφανείς λόγους εντυπώσεων, στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας την Παρασκευή και την Δευτέρα, έρχεται να επιβαρύνει το κλίμα για τη συγκυβέρνηση στη Βουλή, εξαιτίας της αναταραχής που επικρατεί στο παρασκήνιο εξ αφορμής εκτιμήσεων ότι ειδικά για την διάταξη που ρυθμίζει θέματα απεργιών, υπάρχει ενδεχόμενο διαφοροποιήσεων στην ψηφοφορία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ιδιαίτερη αξία προσλαμβάνει η επισήμανση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής απόψε από την αίθουσα της Γερουσίας: «Τις αντοχές και την υπομονή αυτής της παράταξης και των ανθρώπων της να μην τις υποτιμά κανένας γιατί θα πηγαίνει από διάψευση σε διάψευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Παππάς, μοιάζοντας να στέλνει διπλό μήνυμα, όπως σχολιάστηκε στο Περιστύλιο: Μήνυμα αφενός προς τους πολιτικούς αντιπάλους να μην περιμένουν διαφοροποιήσεις, και αφετέρου προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να αντέξουν οι όποιοι ανησυχούντες και να μην επιβεβαιώσουν με τη στάση τους στην ψηφοφορία τις προσδοκίες των πρώτων.

Στο επίκεντρο της κριτικής, εκτός από το ζήτημα των απεργιών (επί του οποίου οξύτατη είναι η επικριτική στάση του ΚΚΕ), διαφωνίες και ενστάσεις καταγράφονται εκ μέρους της αντιπολίτευσης στα ζητήματα των πλειστηριασμών, του θεσμούς της διαμεσολάβησης, και των πολυτεκνικών επιδομάτων.
Παρατηρήσεις και ενστάσεις καταγράφηκαν και από την μεγάλη πλειοψηφία των 42 εξοκοινοβουλευτικών φορέων που εκλήθησαν να τοποθετηθούν σε μια «παράξενη» διαδικασία (ασφυκτικά περιορισμένος χρόνος τοποθέτησης – καμία ερώτηση προς διευκρινίσεις εκ μέρους εκπροσώπων κομμάτων ή βουλευτών).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα