Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018  11:48:12

Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Γαβρόγλου ήταν από τους πρώτους του ΣΥΡΙΖΑ που έδιναν όλο το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Κύριο

Αποκαλύψεις χθες από την βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο εκπρόσωπος Κ. Κυρανάκης

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα είναι κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου, έλεγαν ότι αυτό το κράτος έπρεπε να ονομάζεται σκέτο Μακεδονία», είπε στον ΣΚΑΪ αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ. Παράλληλα η βουλευτής κ.Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε ότι παρόμοιες θέσεις είχει λάβει στο παρελθόν κόντρα και στην εποχή της Κυβέρνησης Καραμανλή το 2008 η κ. Εφη Αχτσιόγλου, ο κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ.Κώστας Γαβρόγλου, και επίσης η κ.Τασία Χριστοδυλοπούλου, ο βουλευτής Κ. Μπαλαούρας και ο αναξιόπιστος σύμβουλος στο Μαξίμου κ. Καρανίκας.

Επιπλέον μπαράζ αναξιοπιστίας, πολιτικής και ιδεολογικής, έχει εξαπολυθεί κατά της Υπουργού Εργασίας για τις παλαιότερες απόψεις της ως «Πασιονάριας του ΣΥΡΙΖΑ» με σκληρές θέσεις για την πρώτη κατοικία, την προστασία των απεργιών κλπ, ενώ τώρα ως Υπουργός πράττει τα ακριβώς αντίθετα, σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο του Ηλία Κανέλλη χθες στα ΝΕΑ.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ίδια από το 2008. Εμείς βάλαμε την εθνική γραμμή στο Βουκουρέστι, όταν έβαλε βέτο ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός και αυτή παραμένει η θέση μας μέχρι και σήμερα. Την ίδια περίοδο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα είναι κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου, έλεγαν ότι αυτό το κράτος έπρεπε να ονομάζεται σκέτο Μακεδονία», υποστήριξε ο κ. Κυρανάκης.

Προσέθεσε πως την ίδια θέση είχε υιοθετήσει επίσημα, χωρίς ενδοιασμούς, και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο 5ο Συνέδριό της το 2007.

Όσον αφορά δημοσίευμα αλβανικού ιστότοπου που αναφέρει ότι Αθήνα και Σκόπια έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το όνομα «Νέα Μακεδονία», ο κ. Κυρανάκης είπε πως είναι ανήκουστο η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα να ενημερώνονται από αλβανικά ΜΜΕ για τη διαπραγμάτευση.

«Πρέπει η κυβέρνηση να φέρει άμεσα την πρότασή της για την ονομασία της ΠΓΔΜ για να τοποθετηθούμε. Αυτό που διαβάζουμε σήμερα για άλλη χρήση εντός της γειτονικής χώρας, άλλη χρήση για το χαρακτηρισμό της γλώσσας κλπ., δεν είναι erga omnes και υπό αυτή την έννοια δεν είναι η εθνική θέση, άρα δεν μπορούμε να το δεχτούμε», ανέφερε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα