Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018  19:50:40

«Ναι, το Μακεδονία στα Σκόπια». Κυνική ομολογία Τσίπρα, χωρίς να αντιδράσει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Και ισχυρισμοί ότι τα συλλαλητήρια έγιναν προκειμένου να ....συγκαλυφθεί το σκάνδαλο της NOVARTIS, ενώ μάλλον συνέβη το αντίθετο.

Επιχείρημα συμβιβασμού και αποδοχής από τον Πρωθυπουργό ότι «το όνομα Μακεδονία η Ελλάδα το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια».
Ειδικότερα, το όνομα «Μακεδονία» η Ελλάδα, καλώς ή κακώς, το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια, (κάνοντας συγχύσεις και εξισώσεις απαράδεκτες και εκ των προτέρων εθνικό συμβιβασμό) υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα σε αναφορά του στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς καμία αντίδραση, χωρίς κανένα σχόλιο κανενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και όταν ομιλούσε με παράλογο τρόπο για τα δύο τεράστια συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθήνας ότι δήθεν οργανώθηκαν από συμφέροντα, κέντρα και κόμματα για να.... συγκαλυφθεί το σκάνδαλο της NOVARTIS (ενώ συνέβη το ακριβώς αντίθετο από την πανικόβλητη Κυβέρνηση.)

Αυτό που καλείται μέσα από διαπραγμάτευση να κάνει η κυβέρνηση, δεν είναι να δώσει, αλλά να πάρει πίσω, να πείσει τους γείτονες να πάψουν να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία», χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό, να μην σφετερίζονται σύμβολα και ονόματα, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Ακόμη, σχετικά με το πρόσφατο συλλαλητήριο της Αθήνας για το ζήτημα, επισήμανε:

«Πριν από μια εβδομάδα είχαμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Καποιοι είπαν ότι η κυβέρνηση αγνοεί τους διαδηλωτές. Δεν αγνοούμε κανέναν. Όμως αναρωτιέμαι ποιό ήταν το μήνυμα αυτής της διαδήλωσης».

Παραδοχές υποταγής-συμβιβασμού για το Μακεδονικό

«Εχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη. Να κλείσουμε ένα κεφάλαιο που κόστισε στην χώρα. Με πατριωτική ευθύνη. Πριν από μια εβδομάδα είχαμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο. Εμείς δεν αγνοούμε ούτε μικρότερες σε όγκο διαδηλώσεις. Δεν αγνοούμε κανέναν. Πόσο δε μάλλον όταν είχαμε μια μεγάλη εκδήλωση. Ομως ποιο ήταν το μήνυμα αυτής της εκδήλωσης; Η ελληνικότητα της Μακεδονίας; Αν ήταν αυτό, κρούουν ανοιχτές πόρτες. Ηταν να μην βρεθεί λύση; Αν είναι αυτό είναι λάθος. Η μήπως το αίτημα ήταν, μην δώσετε το όνομα Μακεδονία. Γιατί αυτό είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας. Γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε άλλη, αντιμετωπίζει τέτοιο δίλημμα. Γιατί αυτό, το έχει αποδεχθεί η Ελλάδα ήδη από τον Πόλεμο και μετά. Πρώτα εχει αποδεχθεί το όνομα της σοσιαλιστική Δημοκρατία, μετά με το ονομα του ομόσπονδου κράτος. Το αποδέχθηκε και ως προσωρινή ονομασία που κινδυνεύει να παγιωθεί. Τι είναι το ΠΓΔΜ;

Αυτό που καλείται μέσα από διαπραγμάτευση η χώρα, δεν είναι να δώσει κάτι που έχει δοθεί απο άλλους. Άλλα να πάρει πίσω. Να σταματήσει η γειτονική χώρα να χρησιμοποιεί τον όρο χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό. Να μην σφετερίζονται ονόματα και σύμβολα που υποκρύπτουν αλυτρωτισμό. Και έγιναν βήματα με τις αλλαγές στα ονόματα του δρόμου και του αεροδρομίου. Δεν θα ισχυριστώ ότι είναι εύκολη η διαπραγμάτευση. Εχουμε όμως κάνει σημαντικά βήματα και είναι κρίμα που η εθνική γραμμή της χώρας, έτσι όπως διατυπώθηκε και στο Βουκουρέστι από την ΝΔ δεν υποστηρίζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την σημερινή ΝΔ. Ο κ.Μητσοτάκης εμφανίζεται πολύ κατώτερος των περιστάσεων».

Απίθανοι ισχυρισμοί Τσίπρα για τα συλλαλητήριο και τη Novartis

«Και αναρωτιέμαι γιατί άραγε; Κάποιοι ανοήτως έσπευσαν να πουν ότι το μέγα σκάνδαλο της Νοβάρτις στήθηκε για να ξεχαστεί το Μακεδονικό. Δηλαδή στήθηκε ένα σκάνδαλο που ερευνάται χρόνια για να ξεχαστεί το Μακεδονικό. Μηπως συμβαίνει το αντίθετο; Μήπως κάποιοι άλλαξαν την εθνική θέση για να βρουν συμμάχους; Να πουλήσουν πατριωτισμό για να διαπραγματευτούν την συγκάλυψη του εγκλήματος; Το θέτω στην κρίση σας. Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα και να βρούμε λύση. Και η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την σύνθετη ονομασία έναντι όλων που προϋποθέτει και συνταγματική αλλαγή. Και να είναι για όλες τις χρήσεις. Και βέβαια και την απόσυρση κάθε υπόνοιας αλυτρωτισμού. Το μοναδικό πλαίσιο που εγγυάται λύση μακριά από μισαλλόδοξες απόψεις. Είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να εγγυηθούμε την λύση και την έξοδο της χώρας από την μνημονική επιτροπεία.

Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μετατρέψουμε μια χώρα παράδειγμα προς αποφυγή, σε παράδειγμα προς μίμηση. Με καθημερινή μέριμνα για τους πολίτες και ειδικά για τους αδύναμους. Με αυτά τα συνθήματα γραμμένα στις σημαίες μας κερδίσαμε δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Γι αυτά τα συνθήματα παλεύουμε σήμερα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα