Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  08:12:24

Δεσμώτες- όμηροι μεταβάλλονται οι άτυχοι δύο στρατιωτικοί, μάλλον επί μακρόν.... Μας παίζουν μονότερμα οι Τούρκοι.... Ανησυχία και αγανάκτηση στον Ελληνισμό. Κύριο

Χαμηλοί, παθητικοί σχεδόν τόνοι από το ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ. Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη κρατούνται οι Έλληνες.

Ανησυχία , βεβαιότητα σχεδόν ότι οι δύο ατυχείς στρατιωτικοί θα μεταβληθούν σε ομήρους-δεσμώτες των στρατιωτικών φυλακών της Ανδριανούπολης, ότι θα τραβήξει σε πολύ χρόνο η όλη υπόθεση, ότι οι Τούρκοι μας παίζουν μονότερμα και σκόπιμα να ταπεινώσουν την Ελλάδα και αφού σκόπιμα φτάσουν να διατάξουν ανακρίσεις, με πιθανότητα να ασκηθεί σκόπιμη δίωξη για απόπειρα κατασκοπεία». Με εξαιρετική χαλαρότητα από την Ελληνική πλευρά ως προς τις αντιδράσεις μετά τις αυταπάτες της Παρασκευής ότι πρόκειται για...τυπικό θέμα, που θα ρυθμισθεί σύντομα.

Κρατούμενοι στην Αδριανούπολη θα παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης μέχρι να γίνει η δίκη τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους ζητώντας την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη τους.

Έτσι τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού θα παραμείνουν έγκλειστα στις Φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.
Οι δικηγόροι των Ελλήνων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους, η οποία διατάχθηκε - μεταξύ άλλων- και διότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση τους απο το δικαστήριο, η απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί ακόμη και σε βάθος μίας εβδομάδας.

-Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Haberler, Sabah, Haberturk, οι συνήγοροι κλήθηκαν απο τους δικαστές κι ενημερώθηκαν ότι η έφεση στην απόφαση προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών τελικώς απορρίφθηκε.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τουρκία, αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ετίθετο ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους με κάποιον ή κάποιους από τους (δέκα συνολικά)πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν στην Ελλάδα.

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο Νίκος Κοτζιάς είχε κάνει "συστάσεις" στην 'Άγκυρα για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα απο τις τουρκικές Αρχέςμε βάση τις αρχές του...Διεθνούς Δικαίου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα