Τρίτη 21 Αυγούστου 2018  08:58:45

Θα είναι πάλι υποψήφιοι βουλευτές οι Βαγ. Μειμαράκης, Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς, Νικήτας Κακλαμάνης και άλλοι με μεγάλη θητεία στη Βουλή, όπως ο Γερ. Γιακουμάτος. Ρητή δέσμευση Μητσοτάκη. Κύριο

Οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια» πλην του απρόθυμου κ.Γιάννη Τραγάκη. Αβέβαιη εάν θα είναι υποψήφιος ο γιός του, που βιάστηκε να το προεξοφλήσει.

Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά από δημοσιεύματα που αφορούσαν το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την Μεγάλη Εβδομάδα, και τις πληροφορίες, ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, εμφανίστηκε διατεθειμένος να μείνει εκτός ψηφοδελτίων, αν αυτό διευκολύνει τον κ. Μητσοτάκη, στην προσπάθεια ανανέωσης που επιχειρεί.

Πολλοί θεώρησαν ότι αυτό ήταν ένα γενικότερο μήνυμα για μέλη της ΚΟ του κόμματος και ειδικά όσους έχουν συμπληρώσει αρκετές τετραετίες –κοντά στα 20- στα γαλάζια ψηφοδέλτια και άλλοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Από τον Μειμαράκη και την.... Ντόρα έως τον Νικήτα Κακλαμάνη, τον ... Μιλ. Βαρβιτσιώτηλ και τον Γερ. Γιακουμάτο. Ανεύθυνα, ευφάνταστα, σκόπιμα σενάρια κατά πηγές της ΝΔ.
Αό την πρώτη στιγμή, πηγές της Πειραιώς διευκρίνιζαν ότι, «Η μεγάλη εκλογική μάχη, που έρχεται, απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες. Αυτό κατεξοχήν ισχύει και για τον τέως πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη, που είναι ταυτισμένος με τις μεγάλες μάχες και την ιστορία της παράταξης μας». Θέμα που συζήτησε άλλωστε με τον Κυρ.Μητσοτάκη στο πρόσφατο γεύμα τους.

Μάλιστα, όπως δηλώσει αρκετές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Και βεβαίως δεν υπήρξε ποτέ για τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς της παράταξης Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά..
Επιπλέον από τα σχόλια για σκόπιμη προβοκάτσια και προσπάθεια διχασμού και φθοράς, οι ίδιοι παράγοντες της ΝΔ σημείωναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση και να δημιουργείται αυτή η ανησυχία, ειδικά τη στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές θα δώσει τη μάχη της αυτοδυναμίας και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας. Επίσης σημείωναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος συνέχισης μιας τέτοιας συζήτησης, πέραν της δημιουργίας εσωκομματικών εντυπώσεων.

Η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και των γαλάζιων ψηφοδελτίων, σαφώς και θα συνεχιστεί, καθώς αποτελεί διακηρυγμένο στόχο του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο αυτό θα γίνει χωρίς να υπάρχουν αποκλεισμοί για την παρούσα κοινοβουλευτική ομάδα.

Και από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη εκφραζόταν απορία για τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της συζήτησης, καθώς διαμηνύει πως παραμένει ενεργός στρατιώτης της παράταξης. Μάλιστα συνεργάτες του τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποστρατείας από την πλευρά του, καθώς είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη στις επόμενες εκλογές, και από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, και από όποια θέση του ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα