Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  02:13:32

Επικίνδυνα αδιόρθωτοι και αμετανόητοι οδηγοί: Συνεχίζουν να ομιλούν στο κινητό και να μην φορούν ζώνη ασφαλείας. Κύριο

Στις περιοχές με τις περισσότερες παραβάσεις η Λάρισα, μετά την Αττική και βεβαίως την Κρήτη...

Τουλάχιστον βοηθούν την αυτογνωσία μας, γιατί πρόκειται για μεγάλα ανησυχητικά ποσοστά οδηγών με συμπεριφορές ανευθυνότητας, όχι μόνο προς τον εαυτό τους αλλά και προς τους άλλους επιβάτες και οδηγούς. Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
Την προηγούμενη βδομάδα (από 16 έως 22 Απριλίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας, κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από 733 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 10.791 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.850 παραβάσεις και συγκεκριμένα 612 για χρήση κινητού τηλεφώνου και 1.238 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Ομαδική, συλλογική απερισκεψία, με πρωταθλήτριες στην πρώτη κατηγορία τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες παραμένουν αδιόρθωτες. Όμως και στη δεύτερη κατηγορία έχουν υψηλό μερίδιο.. Είναι πολλές εκατοντάδες και πάνω από κάθε άλλη επικίνδυνη παράβαση, όπως το προσπέρασμα, η υπερβολή ταχύτητα, η παραβίαση του κόκκινου κλπ.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής, που έφτασαν τις 389, της Κρήτης που έφτασαν τις 272, της Κορίνθου (64), της Λάρισας (60), της Ημαθίας (53) και της Αχαΐας (52).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα