Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018  15:19:54

Mετά τον Πρωθυπουργό, τώρα και ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ διαλαλεί : «Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα.... Θα μπούμε σίγουρα στο ΝΑΤΟ». Κύριο

Μέχρι και ο αδιάλλακτος μακεδονομάχος Πάνος Καμμένος (πέρα από το Μαξίμου, Τσίπρα, Κοτζιά, ΥΠΕΞ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν τολμά να τους διαψεύσει και να υπερασπισθεί ως «έντιμο συμβιβασμό» συμφωνία των Πρεσπών, που έχει οδηγήσει κόμματα και πρόσωπα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε κατάρρευση δημοσκοπική, πολιτική, κοινωνική, ιδεολογική.


Είναι αποκαλυπτικό και λέει πολλά για την αλήθεια των πραγμάτων σε ένα τόσο λεπτό εθνικό θέμα. Οι δύο ομόλογοι και συνομιλητές των Ελλήνων Πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ κκ Τσίπρα και Κοτζιά ερμηνεύουν ανοικτά το «αληθινό νόημα» της Συμφωνίας των Πρεσπών και πανηγυρίζουν, με προκλητικούς ισχυρισμούς, που εκθέτουν το Μαξίμου, την Κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τον Παν. Καμμένο.. Χωρίς να διαψεύδονται, έστω και εν μέρει, από κανένα παράγοντα της Κυβέρνησης (ούτε καν από τον ΥΠΕΘΑ Παν.Καμμένο)σε όσα ισχυρίζονται στεντόρεια και «μακεδονικά» για μεγάλη δική τους επιτυχία, τόσο στη χώρα τους με πανηγύρια απόψε και αύριο σε 15 πόλεις αλλά και διεθνώς με δηλώσεις και συνεντεύξεις σε παγκόσμια ΜΜΕ .

Στην ίδια προκλητική, αυτοδοξαστική, καυχησιάς γραμμή όπως ο Ζόραν Ζάεφ κινείται και ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος λίγα 24ωρα μετά την πρόσκληση της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ είπε και αυτός «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα», δηλαδή έλαβαν άνετα τη μακεδονική ιθαγένεια, ταυτότητα, γλώσσα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Ζόραν Ζάεφ από τη στιγμή που η ΠΓΔΜ πήρε την πολυπόθητη πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία, δεν σταμάτησε να μιλά για τη «Μακεδονία», για τον «μακεδονικό λαό» και όχι για «Βόρεια Μακεδονία».

Ετσι και ο Ντιμιτρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο European Western Balkans είπε «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη Μακεδονική γλώσσα». Παράλληλα πρόσθεσε «έχουμε ένα δημοψήφισμα να κερδίσουμε, μετά να κάνουμε τη συνταγματική αλλαγή και ακολούθως να εγκριθεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Πιστεύω ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς θα είμαστε και επίσημα το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».

«Θα είμαι πολύ ανοιχτός, πιστεύω ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τη συμφωνία γιατί καλύπτει το πιο ευαίσθητο σημείο, το οποίο αφορά στο ποιοι είμαστε και τι γλώσσα μιλάμε. Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα. Καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο να διαχωρίσουμε την πολιτιστική κληρονομιά και το τι εννοούμε όταν λέμε Μακεδόνας στην Μακεδονία και τι εννοούν στην Ελλάδα όταν λένε Μακεδονία και Μακεδόνες. Με πολλούς τρόπους είναι ένα τέλος εποχής για τους Μακεδόνες, γεμάτο προκλήσεις και ερωτήματα», ήταν η απάντησή του.

Ο Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε προαπαιτούμενο κλειδί για την Αθήνα το erga omnes. «Δεν ήταν εύκολο για αυτούς» είπε αλλά αυτό που τόνισε στη συνέχεια προκαλεί αίσθηση. «Αυτοί (η Ελλάδα) έκαναν λιγότερα, φυσικά, δεν χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα από την πλευρά τους. Εμείς κάναμε περισσότερα, αλλά κερδίζουμε και περισσότερα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα