Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018  16:11:08

Εκλογές τον Μάιο του 2019 στα τέσσερα, χωρίς πέμπτη κάλπη για τις βουλευτικές. Αυτές πιο πιθανές το κρίσιμο τετράμηνο Οκτωβρίου –Ιανουαρίου 2019. Κύριο

Ουδείς πιστεύει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα, ότι η συγκυβέρνηση, μέσα σε ένα πέλαγος οξυμένων προβλημάτων, διαρκών αποτυχιών, και φθοράς, πρωτοβουλιών που δεν βγαίνουν, αδυναμίας για σοβαρές επενδύσεις και μεγάλης φθοράς στα εθνικά θέματα θα μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία και να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο του 2019.

Η αποδοχή της τροπολογίας ενισχύει τα σενάρια που θέλουν να στήνεται «πενταπλή κάλπη» τον Μάιο για τη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών, (δημάρχων διαμερισμαστικών συμβούλων, περιφερειαρχών) εθνικών και ευρωεκλογών. Ο στόχος της κυβέρνησης -που φέρεται να προώθησε την τροπολογία- είναι προφανής: να «μοιραστεί» η δυσαρέσκεια των πολιτών σε διαφορετικές κάλπες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ Να ξεθυμάνουν οι πολίτες κσι παράλληλα να μην διαθέτουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον παλαιό στρατό μεγάλο στελεχών , τα οποία θα απασχοληθούν με τις δικές τους υποψηφιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Oυσιαστικά ο πρωθυπουργός κερδίζει χρόνο μέχρι να αποφασίσει αν θα πάει και σε εθνικές εκλογές τον Μάιο. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στα Σκόπια με το δημοψήφισμα: Αν είναι θετικό το αποτέλεσμα, τότε η μπάλα θα περάσει αναγκαστικά στην ελληνική πλευρά εν αναμονή και της... υλοποίησης της «απειλής» Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Επίσης από τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ και την απήχηση τους, τις νέες δημοσκοπήσεις, το Σύνταγμα, τον ανασχηματισμό ανανέωσης.

Υπάρχουν όμως και οι ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019 και τις οποίες ξορκίζει τώρα η κυβέρνηση, κατηγορώντας τη ΝΔ που δεν τις ψήφισε.

Εκλογές τον Μάιο του 2019 στα τέσσερα , χωρίς πέμπτη κάλπη για τις βουλευτικές. Αυτές πιο πιθανές το κρίσιμο τετράμηνο Οκτωβρίου –Ιανουαρίου 2019 να έχουν προκηρυχθεί και να γίνουν, ιδιαίτερα εάν συνεχισθούν οι αυστηροί έλεγχοι-δεσμά από τους Θεσμούς και το ΔΝΤ, (περικοπές σε συντάξεις, μειωμένο αφορολόγητο, νέος ΕΝΦΙΑ, ενιαίος ΦΠΑ στα νησιά) οι αποτυχίες στα εθνικά και εάν η συνεχισθεί η φθορά Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ελπίδα ούτε καν συγκρατηθεί στο μέλλον αλλά να πάει χειρότερα.

- Ουδείς πιστεύει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα, ότι η συγκυβέρνηση, μέσα σε ένα πέλαγος οξυμένων προβλημάτων, διαρκών αποτυχιών, και φθοράς, πρωτοβουλιών που δεν βγαίνουν, αδυναμίας για σοβαρές επενδύσεις και μεγάλης φθοράς στα εθνικά θέματα θα μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία και να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο του 2019.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα