Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018  13:48:42

Ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τ. Παυατ τα κατάφερε απολύτως. F-22 Raptor: Στην 110 Πτέρυγα Μάχης, της Λάρισας, τα κορυφαία αμερικανικά μαχητικά έκαναν την αρχή. Κύριο

Τα πληρώματα των αεροσκαφών υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Captain (NAVY) Τίμοθι Κίτερ.

Πολύμηνες οι προσπάθειες και οι προετοιμασίες με συσκέψεις στο Πεντάγωνο, χωρίς να ανακοινώνεται το παραμικρό και επιτόπιες επιθεωρήσεις, με γενικό συντονιστή τον αμερικανό πρέσβη κ. Τζέφρυ Πάυατ και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ κ.Αποστολάκη. Μετά την διεύρυνση των πολεμικών διευκολύνσεων-συνεργασιών στη Σούδα και τον Άραξο, ήλθε η σειρά της Λάρισας και ακολουθεί σύντομα η ολοκλήρωση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδος- ΗΠΑ σε εμπορικές και αμυντικές συμφωνίες για μετασκευές πλοίων, ελικοπτέρων κλπ σε Σύρο, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που υλοποιεί με σύστημα επιμονή και μέθοδο ο αμερικανός πρέσβης και με προθυμία οι κκ Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος.

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Λάρισας, προσγειώθηκε την Παρασκευή ζεύγος υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-22 Raptor της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πληρώματα των αεροσκαφών υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Captain (NAVY) Τίμοθι Κίτερ.

Τα αμερικανικά F-22 -που θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση έως το πρωί της Δευτέρας- αφίχθησαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Το F-22 Raptor είναι αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth). Η κύρια αποστολή του είναι η αεροπορική υπεροχή, αλλά είναι ικανό να αναλάβει και άλλες αποστολές όπως βομβαρδισμού και ηλεκτρονικού πολέμου. Το F-22 αυτή τη στιγμή αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν F-22 Raptor, ενώ το Ισραήλ διαθέτει F-35 μαχητικά που έχει σχεδιάσει να αγοράσει και η Τουρκία.

Στο αεροδρόμιο της 110ης Πτέρυγας Μάχης (110ΠΜ) προσγειώθηκαν τα δύο F - 22 Raptor - Θα παραμείνουν μέχρι τις 13 Αυγούστου
Τα δύο «αόρατα» («χαμηλής παρατηρησιμότητας») αμερικανικά μαχητικά F-22 θα παραμείνουν στη Λάρισα μέχρι τις 13 Αυγούστου. Τα δύο αεροσκάφη 5ης γενιάς αποτελούν μέρος του γενικότερου σχεδιασμού των Αμερικανών για να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στη χώρα μας, δοκιμάζοντας την ταχύτητα ανάπτυξης των αεροπορικών τους δυνάμεων από τις βάσεις τους στη Γερμανία, στην ανατολική Ευρώπη και στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου.

Όπως είναι γνωστό, στην ίδια βάση βρίσκονται και τα αμερικανικά drones MQ-9 Reaper αποτελούν την αιχμή του δόρατος των στρατιωτικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, ενώ ένα εξ αυτών είχε απογειωθεί για να βοηθήσει το έργο των αρχών στο Μάτι Αττικής, όπου έχασαν τη ζωή τους 94 άνθρωποι.

Τα πληρώματα των αεροσκαφών υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Captain (NAVY) Timothy Keeter.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα