Τρίτη 23 Μαϊου 2017  08:08:55

Αλβανός κατηγορούμενος αξιώνει αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ

Αποζημίωση ύψους 1.937.000 ευρώ διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο ένας Αλβανός, ο οποίος κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε, άδικα όπως αποδείχτηκε, ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Η περιπέτεια του συγκεκριμένου άνδρα ξεκίνησε τον Μάιο του 2005, όταν ένας ημεδαπός τον ενέπλεξε στην κατάθεση του σε υπόθεση ναρκωτικών. Στο εστιατόριο του ημεδαπού είχε βρεθεί μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Στην κατάθεση του ο ημεδαπός υποστήριξε ότι ο Αλβανός του είχε δανείσει χρήματα για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Το ποσό που είχε δανειστεί ήταν 15.000 ευρώ και αυτός του επέστρεψε 22.000 ευρώ. Υποστήριξε ότι ο Αλβανός συνέχιζε να κρατάει μια επιταγή και μια συναλλαγματική και τον εκβίαζε προκειμένου να διακινήσει την κοκαΐνη.

Ο Αλβανός, από την πλευρά του, αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα υποστήριζε ο ημεδαπός. Κατέθεσε ότι από το τέλος του 1993 εργάζεται στη Pόδο ως οικοδόμος και ότι το 2000 δημιούργησε συνεργείο με τα αδέλφια του. Υποστήριξε ακόμα ότι ο ημεδαπός του είχε ζητήσει 18.000 ευρώ για να τα επενδύσει στο μαγαζί του και εκείνος του έδωσε ως εγγύηση μια επιταγή ύψους 21.500 ευρώ στο όνομά του και μια συναλλαγματική αξίας 3.500 ευρώ. Τα χρήματα, όπως ισχυρίστηκε, τα παρέδωσε σε τρίτο άτομο, το οποίο τα έδωσε στον ημεδαπό.

Ο Αλβανός παρουσίασε και τιμολόγια για τις εργολαβικές εργασίες που έκανε, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έτσι αθωώθηκε τον Απρίλιο του 2006 από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Αλβανός κατέθεσε αγωγή, με την οποία αξιώνει από το δημόσιο να του καταβάλει 937.000 ευρώ λόγω εξωσυμβατικής ευθύνης για τη ζημία που υπέστη από τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες των οργάνων του και το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα