Δευτέρα 1 Μαϊου 2017  03:31:09

Μητέρα- χώρα της μαριχουάνας στα Βαλκάνια παραμένει η Αλβανία. Νέα καταγγελτική έκθεση του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ. Με δυνατότητες για ευρύτερο δίκτυο διανομής στην Ευρώπη. Κύριο

Γέμισαν Κέρκυρα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Καστοριά, Φλώρινα άλλες περιοχές της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονία από φορτία ναρκωτικών, που καλλιεργούνται συστηματικά και συσκευάζονται στη Βόρεια κυρίως Αλβανία.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θεωρεί την Αλβανία πηγή για τη μαριχουάνα που προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές.
Η ετήσια έκθεση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του 2013, η παραγωγή ναρκωτικών, η κατάσχεση της αλλά και η συλλήψεις παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Η παραγωγή της μαριχουάνας παραμένει υψηλή, -σύμφωνα με την έκθεση - αν και δεν υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις για το συνολικό ποσό.
«Εκτός από την κάνναβη, η Αλβανία δεν είναι σημαντικός παραγωγός των συνθετικών ναρκωτικών. Η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιόπιστη βάση δεδομένων για το ποσοστό της χρήσης των ναρκωτικών, αλλά φαίνεται ότι η κατανάλωση κάνναβης στην Αλβανία δεν είναι ένα σύνηθες φαινόμενο» αναφέρει η έκθεση.

«Παρά το υψηλό επίπεδο της καλλιέργειας του κάνναβης, το 2013, η Αλβανία έχει επιτύχει αποτελέσματα στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών» αναφέρεται στην έκθεση.

Κατά τη διάρκεια του 2013, κατασχέθηκαν περίπου 33 τόνοι κάνναβης, ενώ το 2012, 21,2 τόνους. Επίσης το 2013 κατασχέθηκαν 47,3 κιλά ηρωίνης και 16,1 κοκαΐνης.
Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 803 άτομα που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το 2012 ο αριθμός των συλληφθέντων ήταν 729.

-Πάνω από 100 κιλά κάνναβης εντόπισαν οι άνδρες του Λιμεναρχείου Κέρκυρας στην παραλία του Αη Γιάννη Περιστερών στις 14 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή.. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα των ανδρών του Λιμεναρχείου βρέθηκαν στην παραλία τέσσερις μεγάλοι σάκοι με 92 επιμελώς συσκευασμένα δέματα γεμάτα ακατέργαστη ινδική κάνναβη, τα οποία είχαν κρύψει λαθρέμποροι ναρκωτικών.

Η παραλία, είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας και άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι επρόκειτο να παραλάβουν τους σάκους με τα ναρκωτικά. Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια τους με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι εκεί.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών έγινε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, ενώ η ποσότητα ναρκωτικών είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς η «λεία» ήταν χασίς συνολικού βάρους 109 κιλών!
Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν δύο μοτοσικλέτες και δύο κινητά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

news   Πρωτοσέλιδα

NovaSports News