Τρίτη 23 Μαϊου 2017  08:08:48

Δικαστικά περίπλοκα. Έρευνα για μικρό επίδομα από τη μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Έρευνα για το «φαξ κινητοποιήσεων» στις φυλακές για τον Φρ. Ραγκούση. Δεν αποφυλακίζονται η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΔΟΣ. Κύριο

Ικανοποιούνται το ένα μετά το άλλο τα αιτήματα της Δικαιοσύνης για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής». Οι χθεσινές αποφάσεις.

 

Τους καταλογίζουν ότι ήταν σε πλήρη γνώση των απατών και μάλιστα συμμετείχαν σε αυτές από διάφορα πόστα στη διοίκηση. Στη φυλακή παραμένουν η σύζυγος και η κόρη του πρώην ισχυρού άνδρα του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη, μετά απόρριψη της αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης με την οποία κρίθηκαν προφυλακιστέες από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της Μαρίας και Όλγας Ψωμιάδη που προέβαλαν στην αίτηση αναίρεσης κατά της προφυλάκισης τους.

Ακόμη, ο κ. Παντελής έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να αναιρεθεί η απόφαση για την προφυλάκιση της συζύγου και της κόρης του Παύλου Ψωμιάδη.

Η σύζυγός, η κόρη και ο γιος του Παύλου Ψωμιάδη, αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της εγκληματικής οργάνωσης στο πλαίσιο της οποίας φέρονται να διέπραξαν αδικήματα, όπως είναι η απάτη, η υπεξαίρεση και η απιστία.

Όπως είναι γνωστό, ο Παύλος Ψωμιάδης είναι ήδη προφυλακισμένος από τον Δεκέμβριο του 2010, ενώ εκτίει και ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Capital.

-Εισαγγελική έρευνα για το επίδομα της μητέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή το δημοσίευμα της Real News που αναφερόταν σε επί σειρά ετών παράνομη είσπραξη επιδόματος ανήλικων τέκνων από τη μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ήταν ασφαλισμένη στο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσες ξεκινάει έρευνα για την βασιμότητα των καταγγελιών.

Το επίμαχο δημοσίευμα: Λάμβανε για επίδομα που δεν δικαιούταν για 18 χρόνια

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ της Real News, αναφερόταν πως η Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, πρώην σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου του 2013 λάμβανε κανονικότατα το επίδομα ανήλικων τέκνων κι ας είχαν οι κόρες της ενηλικιωθεί προ πολλού. Σε έγγραφο που είχε η εφημερίδα αναφέρεται ότι «η συνταξιούχος Λίνα Αλεξίου, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 1994 αλλά και μέχρι τις 27 Ιουλίου του 2001, οπότε οι δύο κόρες της -αντίστοιχα- συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν είχε βεβαιώσεις σπουδών για κανένα από τα δύο παιδιά και, ως εκ τούτου, το επίδομα το οποίο λαμβάνει θα πρέπει να διακοπεί για την μεν Ζωή από 1/1/1995, για την δε Βασιλική-Ιωάννα από 1/08/2001», μία απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη της Α' Διεύθυνσης, Βασιλική Φλώρου.

Δηλαδή μπροστά σε ένα γεγονός όπου η Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), αλλά και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, (ΕΣΗΕΑ), λάμβανε για 18 συναπτά έτη για την Ζωή και για 12 έτη για την Βασιλική-Ιωάννα, ένα επίδομα που δεν δικαιούταν.

Για χτύπημα κάτω από τη ζώνη μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται σε έγγραφο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την αναδρομική διακοπή, το Νοέμβριο του 2013, της χορήγησης επιδομάτων στην μητέρα της, Λίνα Αλεξίου, για τις κόρες της Ζωή (το οποίο λάμβανε επί 18 χρόνια χωρίς, όπως αναφέρεται σε αυτό, να το δικαιούται) όπως και της Βασιλικής - Ιωάννας (το οποίο λάμβανε επί 12 χρόνια).

Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της Realnews αποπροσανατολιστικό, μιλάει για λασπολογία και σημειώνει ότι η υπόθεση δεν την αφορά.

Τι απάντησε η Λίνα Αλέξίου

Από την πλευρά της η κυρία Λίνα Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου μίλησε για μη διασταύρωση των πληροφοριών και τόνισε πως κανείς από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, δεν επικοινώνησε μαζί της ενώ υποστηρίζει ότι «Η κατάδηλη σκοπιμότητα του «αποκαλυπτικού» δημοσιεύματος της εφημερίδας, ωστόσο, δεν θα με κάνει να υποχωρήσω από την υπεράσπιση αρχών και θέσεων, όπως άλλωστε πάντοτε έκανα, υπερασπιζόμενη την έντιμη καταγραφή και παρουσίαση της πραγματικής είδησης. Ούτε, άλλωστε θα με αποτρέψει από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αντιπροέδρου του ΕΣΡ».

-Στον εισαγγελέα ως ύποπτος για παρακίνηση κινητοποιήσεων στις φυλακές ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης

Τον δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση καλεί την ερχόμενη Δευτέρα η εισαγγελέας πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου, για το αδίκημα της πρόσκλησης σε τέλεση κακουργήματος.

Η κλήση έγινε με αφορμή τη διακίνηση από το γραφείο του επίμαχου εγγράφου που χαρακτηρίζει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκουαντάναμο και καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των φυλακών.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος πολλών γνωστών εγκληματιών αλλά και τρομοκρατών , με τελευταία τον Χριστόδουλο Ξηρό υποστηρίζει ότι σκοπός του ήταν η αποσυμπίεση της κατάστασης -μέσω της συλλογής υπογραφών- και όχι η υποκίνηση των κρατουμένων σε στάση.

-Η άρση ασυλίας του προφυλακισμένου Γερμενή και των άλλων χρυσαυγιτών.

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, που είναι ήδη προφυλακιστέος για άλλα αδικήματα και ελέγχεται από τη δικαιοσύνη συμπληρωματικά για το αδίκημα της οπλοκατοχής, αποφάσισε με 7 ψήφους υπέρ, ένα κατά και ένα «παρών», η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε να μεταθέσει για μια εβδομάδα την εξέταση των μη προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Πολύβιου Ζησιμόπουλου, καθώς και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα, κάνοντας δεκτά σχετικά αιτήματα τους.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης ανέφερε στην Επιτροπή ότι, κατόπιν υπόδειξης του δικηγόρου του, θα καταθέσει υπόμνημα και χρειάζεται χρόνο για να το κάνει, ο κ.Ζησιμόπουλος ενημέρωσε ότι είναι ασθενής και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 401, ενώ αναβολή της εξέτασής του για μια εβδομάδα, προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημα του μετά την ανεξαρτητοποίησή του, ζήτησε ο κ. Αλεξόπουλος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα