Πήρε τον χειμέριο... υπνάκο της και θα ξυπνήσει ελεύθερη!

Στην αγκαλιά του... Μορφέα παραδόθηκε η μικρή Ζωή με την ελπίδα, όταν ανοίξει τα μάτια της, να είναι πλέον ελεύθερη στη φύση. Πρόκειται για το αρκουδάκι που βρέθηκε σε ηλικία μόλις τριών μηνών σε δασική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αυγής και παρά την επίμονη αναζήτηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του "Αρκτούρου", η μητέρα αρκούδα δεν βρέθηκε. Έτσι, το αρκουδάκι, βάρους 4 κιλών, μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριας Ζωής της οργάνωσης και ακολουθήθηκε ειδικό πρόγραμμα περίθαλψης, με περιορισμένη ανθρώπινη παρουσία.

Σήμερα, 10 μήνες μετά, ζυγίζει 42 κιλά, έχει μάθει να ψάχνει μόνη της για τροφή, να αποφεύγει τον άνθρωπο και εκδηλώνει τη φυσιολογική συμπεριφορά ενός άγριου ζώου.

Κρίνοντας πως είναι έτοιμη πια για επανένταξη στη φύση, η επιστημονική ομάδα του "Αρκτούρου", με τη συνδρομή των καθηγητών της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσας Κομνηνού και Γιώργου Καζάκου, νάρκωσαν και μετέφεραν την αρκούδα σε φωλιά που διαμορφώθηκε στα πρότυπα αυτών που φτιάχνουν οι αρκούδες στη φύση.

Η Ζωή τοποθετήθηκε σε σημείο που βρίσκεται σε φυσικό βιότοπο αρκούδας για να περάσει την περίοδο του χειμέριου ύπνου και όταν ξυπνήσει, περίπου στα μέσα Μαρτίου, να είναι μία ελεύθερη αρκούδα. Παράλληλα, οι κινήσεις του ζώου θα παρακολουθούνται μέσω δορυφόρου από ένα ειδικό κολάρο-πομπό, που έχει τοποθετηθεί πάνω της και μεταδίδει το στίγμα της ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να την παρακολουθούν ολόκληρο το 24ωρο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline