Το... CSI των κακοποιημένων ζώων

Εξερευνούν τα εγκλήματα κατά των ζώων, με τις κτηνιατροδικαστικές εκθέσεις να συντελούν καθοριστικά στην απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και στην επιβολή, σε πολλές περιπτώσεις, υψηλών αποζημιώσεων! Το Εργαστήριο παθολογικής ανατομίας του τμήματος κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί το... CSI των ζώων καθώς εκεί ερευνώνται περιστατικά κακοποίησης που έχουν ως συνέπεια τη βίαιη θανάτωσή τους.

«Έχουμε διαλευκάνει αρκετά περιστατικά, προσδιορίζοντας τον τρόπο θανάτου δεκάδων ζώων. Θυμάμαι, μάλιστα, μία κυρία, η οποία είχε ένα σκυλί που έπαιρνε μέρος και σε αγώνες επίδειξης και κατέθεσε αγωγή σε βάρος αεροπορικής εταιρείας, επειδή, κατά τη μεταφορά του ζώου, αυτό βρέθηκε νεκρό. Έγινε κτηνιατροδικαστική εξέταση και νεκροψία και με το πόρισμα που μιλούσε για θερμοπληξία, αποδόθηκαν ευθύνες στην αεροπορική εταιρεία και η κυρία αποζημιώθηκε» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου, αναπληρωτής καθηγητής κτηνιατρικής Δημήτρης Τόντης, με αφορμή τη συμμετοχή του σε ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων, που διοργανώνεται την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, με την κτηνιατροδικαστική που είναι μία σχετικά καινούργια ειδικότητα στον χώρο της κτηνιατρικής, αναδεικνύονται περιστατικά κακοποίησης και προσδιορίζονται με ακρίβεια οι αιτίες θανάτου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline