O Φασιανός ονειροπολεί στη Μύκονο

Ύστερα από εκθεσιακή απουσία 7 ετών, ο κορυφαίος εικαστικός Αλέκος Φασιανός παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα του, στο νησί των ανέμων. Πρόκειται για έργα από τις πολύ δημοφιλείς σειρές με τους αεικίνητους ποδηλάτες, τους αμετανόητους καπνιστές ή τα υπέροχα ζευγάρια του, στην έκθεση του, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, στη Μύκονο, δίνοντας το «παρών» στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Ιουλίου. Ανάμεσα στα έργα της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Αυγούστου, είναι και το περίφημο «Αδάμ και Εύα στην αυλή τους». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέκος Φασιανός έχει να παρουσιάσει έκθεση από το 2007, ενώ, το 2008, είχε κάνει έκθεση με κολάζ.

Η δρ. Ιστορίας της Τέχνης, Νέλη Μισιρλή, στον κατάλογο της έκθεσης: «Φασιανός: Μυθολογίες του καθημερινού», που είχε πραγματοποιηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, σημείωνε για τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο:
«Ο Φασιανός δεν διστάζει, µε τα ίδια πάντα αποτελέσματα, να χρησιμοποιήσει όλα τα υλικά και όλα τα είδη γραφικής ύλης, ακόμη δε, να υποστηρίξει το σχέδιο µε έγχρωμα κραγιόνια και ακουαρέλα.

Τότε, το χρώμα δεν διαρθρώνει, αλλά υποτάσσεται στη μουσική της γραμμής, στη σαφήνεια και στον δυναμισμό της. Και εκεί, που θα 'λεγε κανείς ότι το μνημειώδες εξυψώνει την παράσταση, ο λυρισμός της γραμμής τής προσδίδει τρυφερότητα, ρομαντισμό, ποίηση.
Με λίγες µόνο κινήσεις του χεριού, διαγράφεται ο άνδρας που τραγουδάει στο παλκοσένικο, n γυναίκα που ονειροπολεί στο παράθυρο, το ζευγάρι που ερωτοτροπεί, οι ποδηλάτες που τρέχουν, τα άλογα που καλπάζουν, και, γενικά, από κάθε σχέδιο, μεταδίδεται n χαρά της ζωής και n αλήθεια της ύπαρξης.
Πληροφορίες
Kapopoulos Fine Arts: Ενόπλων Δυνάμεων 15 - Ματογιάννι, Μύκονος, τηλ.: 22890 27005.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline