Αναμένεται κατάληψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από αναρχικούς όλου του κόσμου…φόβοι για επεισόδια και βανδαλισμούς!

Μόλις πριν λίγες μέρες η πανεπιστημιακή κοινότητα και η διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πληροφορήθηκε για την παγκόσμια σύναξη αναρχικών που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου στα πάρκα της Πανεπιστημιούπολης.

Το γεγονός ότι αναρχικοί απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης – «αλληλέγγυοι» προσφύγων και μεταναστών, θα καταφθάσουν εντός ολίγου στο Πανεπιστήμιο, προκαλεί έναν γενικότερο αναβρασμό όχι μόνο στα άτομα που το στελεχώνουν αλλά και στον ίδιο τον πρύτανη κ. Περικλή Μήτκα, ο οποίος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, βρήκε κλειστές πόρτες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, όταν επισήμανε την επικινδυνότητα μιας τέτοιας σύναξης που φέρει την ονομασία "NoBorderCamp".

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να προσέλθουν και χιλιάδες άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και  μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για το θέμα των προσφύγων στη χώρα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, με το όνομα No Border που προετοιμάζει προσεχώς ομιλίες αναρχικού περιεχομένου, συναυλίες και κυρίως πορείες διαμαρτυρίας σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, στη λειτουργία των οποίων αντιτίθενται οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες.

Ο πρύτανης κ. Μήτκας,  χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ελέγξει χιλιάδες κόσμου. Εάν αποφασίσουν να εισέλθουν σε αυτό, δεν αρκούν οι φύλακες». Είμαστε εξουθενωμένοι οικονομικά και καμία ζημιά δεν θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΘ σημειώνεται ότι: «Το ΑΠΘ δεν έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Πέραν του προφανούς κινδύνου καταστροφών της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, υπάρχει σαφής κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά και των συμμετεχόντων από άποψη δημόσιας υγιεινής».

Εν αντιθέσει, το κάλεσμά των διοργανωτών της σύναξης αναφέρει: «Κάμπινγκ χωρίς σύνορα. Για τους διακρατικούς αγώνες ενάντια στην πολιτεία, την πατριαρχεία και το κεφάλαιο. Τα σύνορα καθορίζουν το έδαφος κυριαρχίας των εθνών κρατών, σχηματίζουν ένα κοινωνικό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, είναι εφαλτήριο για πολέμους, δημιουργούν χάσματα στην ανθρωπότητα, σε έθνη και φυλές, προωθούν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, κάνουν τους ανθρώπους να νοσταλγούν για τα χαμένα και ένδοξα που δεν ήταν ποτέ δικά τους, εντείνουν τη φυλετική βία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, καθορίζουν βίαια ένα ομοιογενές εθνικά αφήγημα, δημιουργούν εχθρούς για να ενώσουν το λαό απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς, διαταράσσοντας τις ταξικές αντιθέσεις, δημιουργούν παράνομη μετανάστευση κα νομιμοποιούν τους θανάτους στα σύνορα. Ο αγώνας των μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα είναι ένας αγώνας για τη ζωή. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Η αλληλεγγύη μας είναι ανάγκη να γκρεμίσει τα σύνορα και τους φράχτες, να καταστρέψει το κοινό πεπρωμένο της δυστυχίας και να κατασκευάσει μια κοινή πραγματικότητα αγώνων για την ελευθερία!».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline