Το νεύμα του Ανδρέα στη Μιμή έγινε... playmobil

Μια από τις πιο ιστορικές στιγμές στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, το ιστορικό νεύμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη στο αεροπλάνο επιστροφής από το Λονδίνο έγινε αναπαράσταση με Playmobil στην έκθεση GR80s για την Ελλάδα της δεκαετίας του 1980, που εγκαινιάστηκε στην Τεχνόπολη.

Ήταν στις 22 Οκτωβρίου 1988, όταν εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού την άφιξη του ηγέτη του κινήματος.

Ο Αντρέας Παπανδρέου, είχε μεταβεί στην Αγγλία για να υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και λίγες μέρες αργότερα, διοργανώνεται τεράστια υποδοχή στο αεροδρόμιο.
Κατεβαίνοντας τις σκάλες του αεροπλάνου, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας κοντοστάθηκε, γύρισε και με ένα νεύμα του προς τη σύντροφό του Δήμητρα Λιάνη, της ζήτησε να τον ακολουθήσει, επισημοποιώντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σχέση τους, που αργότερα οδήγησε σε γάμο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline