Οι Ελληνες... στην Πομπηία

Μεγάλος και εντυπωσιακός ο ελληνικός πολιτισμός στην περιοχή της Ιταλίας, πολλούς αιώνες πριν υπάρξει η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στην οποία υπήρξε επίσης μεγάλη η επίδραση των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών. Η μεγάλη έκθεση «Pompei e i Greci» (Η Πομπηία και οι Ελληνες) ανοίγει τις πύλες της στις 12 Απριλίου στην παλαίστρα της αρχαίας Πομπηίας και το στήσιμό της ανέλαβε ο διάσημος Ελβετός αρχιτέκτονας Μπερνάρ Τσουμί, με τρεις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις.



Μέσα από περισσότερα από εξακόσια εκθέματα, η έκθεση στοχεύει να παρουσιάσει τη σχέση της Πομπηίας με τον ελληνικό πολιτισμό. Η πρωτοβουλία ανήκει στον γενικό διευθυντή του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας Μάσιμο Οζάνα και στον Κάρλο Ρεσίνιο, του Πανεπιστημίου της Καμπανίας «Λουίτζι Βανβιτέλι».

Οι στενότατες επαφές αυτής της ιταλικής πόλης της Κάτω Ιταλίας με τον ελληνικό πολιτισμό αναδεικνύονται στην έκθεση μέσω του έργου βιοτεχνών, αρχιτεκτόνων, και μέσω πολύτιμων αντικειμένων. Πρόκειται για γλυπτά, όπλα, αντικείμενα διακόσμησης από το Σορέντο, την Κάπουα, την αρχαία Ποσειδωνία της Κάτω Ιταλίας, την Κύμη (μετέπειτα Cuma) της Καμπανίας και το Μεταπόντιο στην περιοχή Μπαζιλικάτα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline