Viva Claudia!

Μια από τις ομορφότερες γυναίκες που έχουν περάσει ποτέ από το πανί του σινεμά επελέγη για να στολίσει την επίσημη αφίσα του επετειακού εφετινού φεστιβάλ των Καννών, που γίνεται 70 ετών. Η Κλάουντια Καρντινάλε χορεύει γεμάτη κέφι και ζωή, ξυπόλητη και σε κόκκινο φόντο. Η αφίσα δείχνει πραγματικά μαγική ενώ η φωτογραφία είναι μια από τις αγαπημένες της ίδιας της Καρντινάλε που δήλωσε «υπερήφανη που εφέτος θα σηκώσω την σημαία του φεστιβάλ.»

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε κάποια ταράτσα της Ρώμης το 1959 και σύμφωνα με την Καρντινάλε κανείς δεν θυμάται το όνομα του φωτογράφου. «Ακόμα και εγώ την είχα ξεχάσει» είπε η πρωταγωνίστρια του «Γατόπαρδου» του Λουκίνο Βισκόντι που το 1963 απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών. «Όμως αυτή η φωτογραφία μου θυμίζει τα πρώτα βήματά μου, σε μια εποχή που δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστώ ότι ανεβαίνω τα σκαλιά του ιερότερου κινηματογραφικού ναού» συμπλήρωσε.

Την εποχή της φωτογραφίας η γεννημένη στην Τυνησία ηθοποιός (15 Απριλίου 1938) ξεκινούσε δειλά -δειλά τα βήματά της στο σινεμά με ταινίες όπως η κωμωδία «Ο κλέψας του κλέψαντος» του Μάριο Μονιτσέλι που με τα χρόνια απέκτησε μια θέση ανάμεσα στο πάνθεον των καλύτερων ιταλικών κωμωδιών της κινηματογραφικής Ιστορίας.

Σήμερα μετρά περισσότερες από 110 εμφανίσεις στο σινεμά και την τηλεόραση και παραμένει δραστήρια: μέσα στο 2017 την περιμένουμε σε δύο ταινίες, το «Piccolina bella» και το «Niente di Serio». Η τελευταία ταινία της που είδαμε στην Ελλάδα είναι το «Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» το 2015.

Το εφετινό φεστιβάλ Καννών θα διαρκέσει από τις 17 ως και τις 28 Μαίου με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ και οικοδέσποινα των τελετών την Ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι.
Ηθοποιοί που στο άμεσο παρελθόν έχουν στολίσει αφίσες τουφεστιβάλ Καννών είναι οι Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Φέι Ντάναγουεϊ, Ζιλιέτ Μπινός, Πολ Νιούμαν - Τζόαν Γούντγουορντ και Ινγκριντ Μπέργκμαν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline